Γίνεται λόγος πολύς και ευλόγως απασχολεί την κοινή γνώμη και τα εγχώρια πολιτικοοικονομικά και επιχειρηματικά συστήματα, η υπόθεση του φιλορωσικού δικτύου τηλεοπτικών σταθμών – και όχι μόνο (!!!)- που προσπάθησε να στήσει ο εφοπλιστής Καραγιώργης στη χώρα μας, κατ’ εντολή και καθ’ υπόδειξη του Ρώσου ολιγάρχη Μαλοφέγεφ, σύμφωνα με το κατηγορητήριο της εισαγγελίας του Μανχάτταν, κατόπιν ερευνών του Υπ. Δικαιοσύνης των ΗΠΑ και του FBI!

Όπως έχουν αναδείξει ήδη πλήθος ΜΜΕ στην Ελλάδα και παγκοσμίως, ο εφοπλιστής Καραγιώργης επί εποχής ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ όταν «έλυνε και έδενε» έχοντας αποκτήσει στενές σχέσεις με την τότε κυβέρνηση, (Παππάς, Καμμένος και …Σία) που «έμεινε στην ιστορία» για τις ωμές εξωθεσμικές παρεμβάσεις στα ΜΜΕ και την προσπάθεια της να αναδιανείμει το τοπίο στην τηλεόραση αλλά και στον έντυπο Τύπο, τον οποίο επιλεκτικά κυνήγησε και ποινικοποίησε, βρήκε πρόσφορο έδαφος να αναπτύξει ένα φιλορωσικό προπαγανδιστικό δίκτυο 11 επαρχιακών τηλεοπτικών σταθμών υπό τον επιχειρηματικό βραχίονα της Hellas Net, το οποίο θα πέρναγε στην κοινή γνώμη τις θέσεις της Μόσχας και τα συμφέροντα της Ρωσίας, με τις θέσεις της οποίας συνέπλεαν την εποχή εκείνη σχεδόν όλα τα πρωτοκλασσάτα κυβερνητικά στελέχη!

Επιπροσθέτως έρχεται σήμερα εν πολλοίς να καταδειχθεί, μέσα από το αμερικανικό κατηγορητήριο, η φημολογία των τελευταίων ετών ότι ουσιαστικά ο Καραγιώργης, που στην Ελλάδα τις τελευταίες δεκαετίες έχει περάσει από 40 κύματα, ήταν «μπροστινός» του κουμπάρου του Ρώσου ολιγάρχη Μαλοφέγεφ που από το 2014 και την προσάρτηση της Κριμαία του έχουν επιβληθεί κυρώσεις και δεν μπορεί να ταξιδέψει εκτός των φυσικών ορίων της Ρωσίας!

O εφοπλιστής Γιάννης Καραγιώργης.

Επί του προκειμένου τώρα, επειδή για το κύριο σκέλος της υπόθεσης έχουν γραφτεί πολλά και λίγο πολύ έχουν εξαντληθεί, θα προχωρήσουμε σε αποκαλύψεις που δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας:

  • Πρώτον, ο εφοπλιστής Καραγιώργης τα τελευταία χρόνια -σύμφωνα με reports των αρμοδίων αμερικανικών αρχών – βρίσκεται υπό την παρακολούθηση των υπηρεσιών των ΗΠΑ για μεταφορά παράνομου ιρανικού πετρελαίου!Ο ίδιος επισήμως, δια μέσω εξηγήσεων τις οποίες παρείχε, αρνήθηκε τις κατηγορίες, όπως ήταν αναμενόμενο. Ωστόσο αμερικανοί αξιωματούχοι δηλώνουν «εκνευρισμένοι» από τα «ψέμματα» στις εξηγήσεις, όπως τουλάχιστον διαρρέουν!
  • Δεύτερον, τον τελευταίο ενάμισι χρόνο ο Καραγιώργης προσπάθησε να επανασυστήσει και να επαναλειτουργήσει αποτελεσματικά το δίκτυο των 11 τηλεοπτικών σταθμών συνεργαζόμενος με επιχειρηματία του χώρου του «θεάματος» – με εμπλοκή στα ΜΜΕ- ο οποίος και θα αναλάμβανε τον συντονισμό και την λειτουργία του εν λόγω δικτύου!Ήδη στις αρμόδιες ελληνικές αρχές, μετά από σχετικά σήματα που έφθασαν από ξένες υπηρεσίες, διερευνάται η σύνδεση της προσπάθειας Καραγιώργη – «Θεατρανθρώπου» να διεισδύσουν εκ νέου σε ΜΜΕ, με την Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία! Η επιλογή της χρονικής στιγμής επαναφοράς Καραγιώργη ενεργά στα media, εξετάζεται από τις Αρχές κατά πόσον εντάσσεται στο σχέδιο Μαλοφέγεφ να επηρεαστεί η ελληνική κοινή γνώμη ενόψει της εισβολής Πούτιν στην Ουκρανία!
  • Τρίτον, τα παραπάνω όλα ενισχύονται και από το γεγονός ότι ο Καραγιώργης φέρεται να υπέβαλε προ μηνών και περί τον Οκτώβριο – Νοέμβριο πρόταση για εξαγορά στον χώρο των ΜΜΕ! Κίνηση για την οποία είναι ενημερωμένο και το Μέγαρο Μαξίμου! Βεβαίως η πρόταση Καραγιώργη πετάχθηκε αρμοδίως στο καλάθι των αχρήστων και τον «αχυράνθρωπο» – «μεσολαβητή» του τον πέταξαν με τις …κλωτσιές από το γραφείο των Βορείων Προαστείων…

Όλα τούτα έρχονται να καταδείξουν στην πράξη ότι το σύστημα Μαλοφέγεφ και η προσπάθεια εγκαθίδρυσης και επαναλειτουργίας του φιλορωσικού προπαγανδιστικού δικτύου στην χώρα μας από τον Καραγιώργη -που το καλοκαίρι όργωνε τις ελληνικές θάλασσες με νέα θαλαμηγό αξίας άνω των 50 εκατ. ευρώ- και τους στενούς του συνεργάτες, (που μεταξύ άλλων είχαν αναπτύξει δίκτυο και στον καλλιτεχνικό χώρο, σε ανθρώπους δηλαδή του θεάτρου με παιδεία και κουλτούρα, για να μπορούν να περνάνε τις θέσεις τους μέσα από ένα ιδεολογικό υπόβαθρο) βρισκόταν σε εξέλιξη, προφανώς υπό την πίεση και την εξέλιξη των σχεδιασμών Πούτιν για εισβολή στη Δύση…

Ο Ρώσος ολιγάρχης Κονσταντίν Μαλοφέγεφ