Δεν χωρεί αμφιβολία ότι η υπόθεση Ιβάν Σαββίδη έχει ξεπεράσει κάθε όριο.

Ο «εξαφανισμένος» για περισσότερο από 2 χρόνια από την Ελλάδα Ρώσος επιχειρηματίας, στενός φίλος επί χρόνια του Πούτιν, μέλος της ρωσικής Δούμας και κάτοχος την ώρα τούτη του 67% του καθοριστικής γεωπολιτικής σημασίας Λιμένος Θεσσαλονίκης, φέρεται να «παίζει» ένα διπλό παιχνίδι, προσπαθώντας να μπερδέψει τους πάντες και τα πάντα με τις κινήσεις του.

Από τη μια πλευρά, προσπαθώντας να αποφύγει βαρύτατες κυρώσεις που η κυβέρνηση αλλά και οι Ανεξάρτητες Αρχές όφειλαν να του επιβάλουν, όπως πράττουν όλες οι δυτικές χώρες σε Ρώσους ολιγάρχες, ανεξαρτήτως εάν περιλαμβάνονται ή όχι στη σχετική λίστα των 1.000 προσώπων, παριστάνει ότι διαπραγματεύεται τόσο για την πώληση του ΟΛΘ, όσο και για την παραχώρηση των μετοχών του τηλεοπτικού σταθμού Open!

Για το θέμα του ΟΛΘ εδώ και 3 μήνες «κοροϊδεύει» ότι συζητάει με τα 2 ενδιαφερόμενα funds, ένα αμερικανικό και ένα σκωτσέζικο, όμως συνεχώς «δεν τα βρίσκει» στο τίμημα και ζητάει περισσότερα!

Όσον αφορά το Open, φέρεται να διαπραγματεύεται με τους Μπακοκαυμενάκηδες, στους οποίους τη μια μέρα πουλάει το 70%, την άλλη το 51% και την τρίτη μέρα το 30%!

Παράλληλα, την ίδια στιγμή που στην Ελλάδα ο Ιβάν Σαββίδης παριστάνει το «καλό παιδί» που είναι αποστασιοποιημένο από την εμπόλεμη ζώνη, ταυτοχρόνως τροφοδοτεί με πάσης φύσης οπλισμό την περιοχή του Ντονμπάς, κέντρο δράσης των Ρώσων αυτονομιστών!

Είναι προφανές πέραν πάσης αμφιβολίας ότι ο Ιβάν Σαββίδης είναι ένα γνήσιο τέκνο του συστήματος Πούτιν, που έχει αναπτύξει στην Ελλάδα ένα φιλορωσικό δίκτυο επιρροής που περιλαμβάνει από τοπικούς, περιφερειακούς και πολιτικούς παράγοντες και έχει πρόσβαση σε Εκκλησία, Τύπο, Δικαιοσύνη και Ανεξάρτητες Αρχές!

Υπό το πρίσμα αυτό, η στάση της κυβέρνησης εν μέσω πολέμου και ενώ τροφοδοτεί τους Ρώσους αυτονομιστές με κρίσιμο υλικό, να τον αφήνει ανεξέλεγκτο χωρίς να του έχει παγώσει τα περιουσιακά στοιχεία και τους τραπεζικούς λογαριασμούς είναι τουλάχιστον περίεργη και ανεξήγητη!

Για να μην πω τίποτα άλλο…