Γίνεται εσχάτως λόγος πολύς γύρω από τον Ελλάκτωρα και τις μετοχικές του εξελίξεις. Η σεναριολογία δίνει και παίρνει σχετικά με το πως οι Ολλανδοί θα απαλλαγούν τελικά από τον «βραχνά» που έχουν με τους Μπακοκαυμενάκηδες, «εφοπλιστές» κατά δήλωση τους!

Άλλοι λένε πως η «απαλλαγή» από τους Αρκάδες «εφοπλιστές» (αλήθεια, δεν είδα αν ήταν εγγεγραμμένοι με τα πλοία τους και ψήφισαν στις εκλογές της Ένωσης Εφοπλιστών!) θα γίνει διά μέσω της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της Ελλάκτωρ, η οποία αργά ή γρήγορα θα διενεργηθεί για λόγους που σχετίζονται κυρίως με τον νέο διαγωνισμό για την παραχώρηση της Αττικής οδού, που εκτιμάται ότι θα χτυπηθεί πολύ ψηλά.

Στην περίπτωση αυτή μιλάμε για μια αύξηση κεφαλαίου στη χειρότερη περίπτωση των 200 εκατ. ευρώ και στην καλύτερη γύρω στα 500 εκατ. και άνω!

Το δεύτερο σενάριο που ακούγεται έχει να κάνει με την απόκτηση – εξαγορά των μετοχών των Μπακοκαυμενάκηδων είτε απευθείας από τους μετόχους του Ελλάκτωρα, είτε από έναν τρίτο «παίκτη», εύρωστο και προβεβλημένο επιχειρηματικό όμιλο στην προκειμένη περίπτωση για να μην υπάρχουν αμφιβολίες για τη σκοπιμότητα, την προέλευση των χρημάτων ή ξαναρχίσουν οι βλακώδεις ισχυρισμοί ότι λειτουργούν από κοινού και συντονισμένα!!!

Βεβαίως η απόκτηση από έναν τρίτο παίκτη του ποσοστού των Μπακοκαυμενάκηδων θα οδηγήσει μοιραία σε δημόσια πρόταση.

Επιπροσθέτως ο όποιος τρίτος παίκτης αποκτήσει τις μετοχές των Αρκάδων «εφοπλιστών» δεν θα πρέπει να εμπλέκεται με τις κατασκευές καθώς κάτι τέτοιο θα προκαλέσει την παρέμβαση της Επ. Ανταγωνισμού, η οποία ούτως ή άλλως το τελευταίο διάστημα «ψάχνεται» για τους εργολάβους, μετά από 4-5 ανώνυμες καταγγελίες όπως μου μεταφέρθηκε. Παλιά τους τέχνη κόσκινο …

Οι Μπακοκαυμενάκηδες, τα διεθνή ύδατα στον Περσικό, το «άσπρισμα» και το …κόλπο να πουλήσουν στους Ολλανδούς σε διπλή τιμή!

Επί του προκειμένου τώρα, αφήνοντας πέρα την σεναριολογία πάμε σε τρία σοβαρά θέματα για τους Μπακοκαυμενάκηδες!

  • Πρώτον, για να ξέρετε, οι πληροφορίες λένε πως «πίσω» από τους «εφοπλιστές» των διεθνών υδάτων του Περσικού κόλπου και πέριξ της Βενεζουέλας, βρίσκονται δύο παράγοντες της παλαιάς διοίκησης του Ελλάκτωρα, οι οποίοι επί της ουσίας είναι κάτοχοι μετοχών!Στην πιάτσα φημολογείται, χωρίς να αποδεικνύεται ωστόσο, ότι στο μετοχικό σχήμα που «εκπροσωπείται» από τους Μπακοκαυμενάκηδες μετέχουν και ο Σάκης και ο Εξάρχου! 
  • Δεύτερον, οι Μπακοκαυμενάκηδες και οι περί αυτών, όλοι όσοι μετέχουν εμφανώς ή αφανώς στο μετοχικό παιχνίδι του Ελλάκτωρα, έχουν άκρες και συνδέονται στενά με προβεβλημένο υπουργό της κυβέρνησης, ο οποίος ενίοτε παρεμβαίνει σε θεσμικά όργανα και όπου τυχόν χρειαστεί!
  • Τρίτον, εσχάτως λέγεται στην πιάτσα, πως για λογαριασμό του υπουργού έχει εμφανιστεί ως «ενδιάμεσος» – «εκπρόσωπος»- «νταραβεριτζής» ένας πρώην επιχειρηματίας της Ενέργειας, πρώην προφυλακισμένος για απάτη εις βάρος του Δημοσίου, ο οποίος εμπλέκεται σε μύριες όσες περίεργες δουλειές, από το Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά του οποίου ο διαγωνισμός ακυρώθηκε, έως πάσης φύσεως νταραβέρια με Εβραίους, ξενοδοχεία και «χρυσές βίζες»!

Καλά ξεμπερδέματα …

Θα τους πάρει στο λαιμό του τους Μπακοκαυμενάκηδες ο Αστυφίδης;