Ένα νέο «πουλέν» της γνωστής «τεχνοκρατικής» συνομοταξίας (διαχειριστών – νταραβεριτζήδων) του Λονδίνου (πότε θα τα πάρω στο κρανίο δεν ξέρω και τους αρχίσω έναν – έναν) ονόματι Τάσος Αστυφίδης, έχει κάνει την ενεργό εμφάνιση του τον τελευταίο ενάμιση χρόνο στην εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά.

Και λόγω εμπειρίας, επειδή βλέπω «ποιοι» τον παίζουν δημοσιογραφικά, μπορώ να βγάλω κάποια πρώτα συμπεράσματα! Καταλάβατε…

Ο Αστυφίδης της Ambrosia capital που στα media εμφανίζεται ως μεγάλος και σπουδαίος παράγοντας φέρεται να είναι ο αγοραστής πακέτου μετοχών της ΕΧΑΕ, που μεταβιβάστηκε πρόσφατα, ενώ εντύπωση στην αγορά έχει προκαλέσει το γεγονός πως ο Έλληνες «μάνατζερ» με έδρα το Λονδίνο, ενώ ήταν ο μοναδικός ανάδοχος στην εισαγωγή της Premia στο ΧΑ, κατά την έκδοση του ομολόγου των 100 εκατ. ευρώ βρέθηκε ολοκληρωτικά εκτός κάδρου!!! Γιατί άραγε;

Μήπως δεν εμπιστεύθηκαν το χρηματιστηριακό ένστικτο του «διαχειριστή»;

Ωστόσο υπάρχουν κάποιοι άλλοι που εμπιστεύονται το ένστικτο και την διορατικότητα του Τάσου Αστυφίδη, σπουδαίου παράγοντα σύμφωνα με εκλεκτούς δημοσιογράφους που του πλέκουν αγιογραφίες!

Όπως για παράδειγμα οι «εφοπλιστές» (ως γνωστόν στην Ελλάδα ότι δηλώσεις είσαι) Μπακοκαυμενάκηδες, τους οποίους ο περίφημος Αστυφίδης φέρεται να τους έπεισε να επενδύσουν τα λεφτά τους στον Ελλάκτωρα!

Βλέπετε ο Αστυφίδης είχε αποκτήσει παλαιότερα πακέτο μετοχών της τάξης του 3,4% από τον Δ. Κούτρα, ενώ φέρεται να συνδέεται με στενή σχέση τόσο με τον Σάκη όσο και με την Farallon!

Ασφαλώς σχετικά με την παρουσία των ποδοσφαιρανθρώπων της Αρκαδίας στον Ελλάκτωρα ρόλο έπαιξε – ως γνωστόν- τόσο ο Αδωνις Γεωργιάδης όσο και ο περίφημος μάνατζερ Εξάρχου!

Ωστόσο οι ιδιοκτήτες του Αστέρα Τρίπολης φέρεται να πείστηκαν να τοποθετήσουν στον κατασκευαστικό – και όχι μόνο- όμιλο, τις οικονομίες μιας ζωής που κερδήθηκαν στην ξενιτιά και τα «θολά» νερά του Περσικού κόλπου και του Ντουμπάι, από τον Αστυφίδη!

Και πολύ σύντομα οι «εφοπλιστές» (στην Ελλάδα ως γνωστόν ότι δηλώσεις είσαι) θα κληθούν να αποφασίσουν αν θα συμμετάσχουν ή όχι στην αύξηση κεφαλαίου – μαμούθ που σχεδιάζει η Διοίκηση του Ελλάκτωρα και ο Ολλανδός μεγαλομέτοχος Χένρι Χόλτερμαν! Που θα κυμανθεί κατά πληροφορίες από 500-800 εκατ. ευρώ!

Υπό το πρίσμα αυτό, μένει πλέον να αποδειχθεί στην πράξη αν πράγματι ο πολυδιαφημισμένος από μερίδα των ΜΜΕ «τεχνοκράτης- διαχειριστής- χρηματιστής» Αστυφίδης, της ΕΧΑΕ, της Premia, του Σάκη και της Farallon, που έπεισε τους Μπακοκαυμενάκηδες να ρίξουν τα λεφτά τους στον Ελλάκτωρα θα δικαιωθεί ή όχι!

Και αν εντέλει οι εξ Αρκαδίας ορμώμενοι «εφοπλιστές» θα πετύχουν ένα αξιοσημείωτο ντηλ ή θα τα χάσουν όλα!!!