Με αφορμή την έωλη, αυθαίρετη και χωρίς στοιχεία απόφαση της Επ. Κεφαλαιαγοράς, με το ψευδεπίγραφο 6-1, (προϊόν παρέμβασης, πιέσεων και ψυχολογικού εξαναγκασμού) να καλέσει την Reggeborgh (30%) και την Atlas (10%) να δώσουν εξηγήσεις (δικαίωμα ακρόασης) για ενδεχόμενο συντονισμό κινήσεων στις αγορές μετοχών του Ελλάκτωρα, οι Μπακοκαυμενάκηδες μέσω των μιντιακών εξαπτέρυγων – πληρωμένων κονδυλοφόρων και την υπόγεια συνδρομή (παλιά μου τέχνη κόσκινο…) των Σεραφείμ και Χερουβείμ της επικοινωνίας, βρήκαν την ευκαιρία να …ξεσπαθώνουν και παράλληλα να βάλουν σε εφαρμογή το δεύτερο και ουσιαστικό μέρος του σχεδίου τους: να πουλήσουν τις μετοχές τους στους Ολλανδούς διπλά και τριπλά απ’ όσο τις πήραν!

Γιατί, μην γελιέστε, οι Μπακοκαυμενάκηδες δεν είναι εργολάβοι! «Εφοπλιστές» υποτίθεται πως είναι, σύμφωνα με όσα δηλώνουν! Και ως γνωστόν στην Ελλάδα ότι δηλώσεις είσαι!

Σε κάθε περίπτωση πάντως, από θάλασσα κάτι ξέρουν. Λίγο το τράνζιτ πετρέλαιο σε διεθνή ύδατα στον Περσικό κόλπο, λίγο το σπάσιμο του εμπάργκο στη Βενεζουέλα του Μαδούρο, τη μάθανε τη δουλειά!

Θα μου πείτε βέβαια, πως για τις εργολαβίες έχουν τον Σάκη! Μόνο που ο Σάκης, ως έξυπνος άνθρωπος, μολονότι στην πραγματικότητα εμπλέκεται, δεν θέλει να φαίνεται, ούτε να εκτίθεται.

Πρώτον, γιατί έχει να αντιμετωπίσει τον Θύμιο που με όσα βρήκε στον διαχειριστικό έλεγχο τον έχει τυλίξει σε μια κόλλα χαρτί, όπως και τον Εξάρχου, αγαπημένο παιδί των Αράβων στα Εμιράτα (αλήθεια γιατί τον ψάχνουν;) λάτρη του ψαρέματος σολωμού στην Ιρλανδία και των Lear jet για να πετάγεται ως κροίσος ή μεγιστάνας μέχρι την Θεσσαλονίκη για δουλειές…

Δεύτερον, γιατί έχει να αντιμετωπίσει τις δικαστικές εναντίον του κινήσεις από τον αδερφό του Δημήτρη, ο οποίος για να φτάσει στο σημείο να κινηθεί εναντίον του αστικά και ποινικά φανταστείτε τι τράβηξε… Και τι ξέρει… Που θα τα ξέρουν ήδη όλα οι Ολλανδοί καθώς τα δικόγραφα αποτελούν δημόσια έγγραφα!

Επί της ουσίας λοιπόν, οι Μπακοκαυμενάκηδες ούτε ήθελαν, ούτε θέλουν να διοικήσουν τον Ελλάκτωρα, γιατί είναι άσχετοι με το αντικείμενο και το ξέρουν. Έχουν επίγνωση της κατάστασης!

Οι νομικοί σύμβουλοι των Μπακοκαϋμενάκηδων

Η κίνηση τους είχε δύο σκοπούς:

Πρώτον, να «ασπρίσει» το εισαγόμενο χρήμα, μέσω δαιδαλώδους διασύνδεσης εταιρειών, τοποθετούμενο σε μια εισηγμένη. Και δεύτερον, να προκύψουν κέρδη από υπεραξίες!

Ο πρώτος στόχος επετεύχθη! Το χρήμα που θα προκύψει από την πώληση των μετοχών του Ελλάκτωρα, θα είναι καθαρό σαν το νερό του Λούρου όταν κυλάει ως χείμαρρος ορμητικά στην ορεινή Αρκαδία των γνωστών «εφοπλιστών» και μεγαλομετόχων του Αστέρα Τρίπολης!

Τώρα για τον δεύτερο σκοπό δεν σας το εγγυώμαι! Γιατί οι Ολλανδοί δεν είναι τίποτα κορόιδα, να αγοράσουν ακριβά, ούτε τσιμπάνε από πιέσεις και …ψυχολογικούς εξαναγκασμούς!

Ούτε από υπουργούς νταβατζήδες- νταραβεριτζήδες με τις προσωπικές ατζέντες και την εξυπηρέτηση σκοπιμοτήτων!

Και επιπλέον, διαθέτουν χρήμα! Και εύκολα ή δύσκολα, αργά ή γρήγορα, μέσα από αυξήσεις κεφαλαίου θα τους πετάξουν έξω τους «εφοπλιστές» – ποδοσφαιροπατέρες!

Οπότε, συνιστώ στους «εφοπλιστές» των διεθνών υδάτων πέριξ των Εμιράτων, του Ιράν και των πετρελαιοπαραγωγών χωρών, να μην κάνουν όνειρα για εύκολο ή υπέρμετρο πλουτισμό!

Επιπροσθέτως, ας περιμένουμε την τελική ετυμηγορία της ΕΚ, αφού προηγουμένως αποστείλει στους Ολλανδούς ολοκληρωμένο φάκελο με πορίσματα και εισηγήσεις, ως προς το δικαίωμα ακρόασης και όχι μια επιστολή της πλάκας, γραμμένη στο πόδι…

ΥΓ. Οι Μπακοκαυμενάκηδες ζήτησαν για δεύτερη φορά την αναβολή των ασφαλιστικών μέτρων με τα οποία ζητούσαν να μην ισχύσουν οι αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης της 27-01-2021! Αν πράγματι πίστευαν ότι κινδυνεύει ο Ελλάκτωρ από την διαχείριση των Ολλανδών, και από τα διάφορα αστεία ασυμβίβαστα που επικαλούνται, θέτοντας ζήτημα ακυρότητας του ΔΣ που προέκυψε από την ΓΣ, δεν θα ζητούσαν αναβολή ούτε στις 4 Αυγούστου ούτε σήμερα! Οπότε προκύπτει αβίαστα το προσχηματικό των κινήσεων τους!