Οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων υποχώρησαν την Πέμπτη καθώς οι επενδυτές αξιολογούσαν τα πρόσφατα στοιχεία για τον πληθωρισμό που θα μπορούσαν να επηρεάσουν την πορεία προς τη νομισματική πολιτική της Federal Reserve.

Η απόδοση του 10ετούς τίτλου του αμερικανικού Δημοσίου υποχώρησε κατά σχεδόν 9 μονάδες βάσης στο 4,45%.

Το 2ετές ομόλογο του Υπουργείου Οικονομικών είχε απόδοση στο 4,82% μετά από πτώση σχεδόν 10 μονάδων βάσης.

Υπενθυμίζεται ότι οι αποδόσεις και οι τιμές έχουν ανεστραμμένη σχέση και μία μονάδα βάσης ισούται με 0,01%.

Μερικά οικονομικά στοιχεία που κυκλοφόρησαν αυτή την εβδομάδα υποδηλώνουν ότι ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ υποχωρεί. Τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα την Πέμπτη έδειξαν ότι οι τιμές των εισαγωγών μειώθηκαν κατά 0,8% τον Οκτώβριο, περισσότερο από ό,τι περίμεναν 0,3% οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε έρευνα του Dow Jones. Οι εβδομαδιαίες αιτήσεις ανεργίας αυξήθηκαν επίσης την περασμένη εβδομάδα κατά 13.000 συνολικά 231.000, υψηλότερα από την εκτίμηση του Dow Jones για 220.000

Ο δείκτης τιμών παραγωγού της Τετάρτης, ο οποίος παρακολουθεί τις τιμές χονδρικής, αντανακλούσε μια απροσδόκητη πτώση 0,5% τον Οκτώβριο, σε σύγκριση με την αύξηση 0,1% που ανέμεναν προηγουμένως οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε έρευνα του Dow Jones. Αυτή ήταν η μεγαλύτερη πτώση από τον Απρίλιο του 2020.

Αυτό έγινε μετά την ανάγνωση του δείκτη τιμών καταναλωτή τον Οκτώβριο χαμηλότερα από το αναμενόμενο την Τρίτη, με τον βασικό ΔΤΚ, που δεν περιλαμβάνει τα τρόφιμα και την ενέργεια, να φτάνει στο χαμηλό δύο ετών του 4% σε ετήσια βάση. Σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, ο βασικός ΔΤΚ παρουσίασε άνοδο 0,2%.

Οι προβλέψεις είχαν προηγουμένως εκτιμήσει αυξήσεις 4,1% και 0,3%, αντίστοιχα.

Διαβάστε ακόμη: