Λέμε για τον ΣΥΡΙΖΑ που «σφάζονται» οι σύντροφοι αλλά και στην Νέα Δημοκρατία δεν πάνε πίσω.

Στην κυβερνώσα παράταξη συμβαίνουν πολλά το τελευταίο διάστημα και εάν η ΝΔ δεν ήταν στην εξουσία, να είστε σίγουρη ότι θα είχαμε και εκεί διαγραφές.

Υπουργοί βρίσκονται σε κόντρα μεταξύ τους, μας έκανε εντύπωση οι διάλογοι μεταξύ του Λευτέρη Αυγενάκη και του Γιάννη Βρούτση στο υπουργικό συμβούλιο.

Πρώην και νυν στο υπουργείο Αθλητισμού άδειαζαν ο ένας τον άλλον για το νόμο Κοντονή και τι κινήσεις (δεν) έκανε ο Αυγενάκης στη θητεία του. Ασφαλώς, αυτό δεν θα μείνει έτσι.

Όμως, στο στόχαστρο έχει βρεθεί και ο Γιώργος Γεραπετρίτης γιατί με την απόφασή του να υποστείλει τη ροζ σημαία σε έκθεση στο ελληνικό προξενείο, κατάφερε να ξεσηκώσει τους κεντρώους και τους φιλελεύθερους στη ΝΔ εναντίον του.

Ο Μητσοτάκης έχει δώσει μεγάλη σημασία σε αυτή τη προοδευτική ομάδα και δεν θέλει να δημιουργεί τέτοιες εντάσεις, θα μπορούσε ο Γεραπετρίτης να το χειριστεί αλλιώς.

Ντόρα Μπακογιάννη, Δημήτρης Καιρίδης (αυτοί οι δύο είναι κολλητοί πλέον) και Λίνα Μενδώνη «άδειασαν» τον Γεραπετρίτη, που θεωρείτο το δεξί χέρι του Μητσοτάκη.

Όμως, και στο μέτωπο της δεξιάς πτέρυγας βλέπουμε διάφορες κόντρες.

Η παρέμβαση του Θανάση Πλεύρη ενός προσώπου που δεν είχε προκαλέσει ποτέ πρόβλημα στο Μαξίμου, σχετικά με την τροπολογία για τους μετανάστες, ενόχλησε εμφανώς μερικούς στο μέγαρο και δεν το κρύβουν.

Τα καουμποιλίκια ορισμένων δεξιών Καραγκούνη, Χρυσομάλλη, Κατσανιώτη και άλλων συνδέσμων του Σαμαρά θεωρούνται ως προσπάθεια να πλασαριστούν στον επόμενο ανασχηματισμό.

Όμως, άλλοι που περιμένουν στωικά για να υπουργοποιηθούν τους βλέπουν και ανακατεύονται.

Ο δε Σαμαράς αν δεν είχε ήδη τη ρετσινιά ότι έριξε το 1993 την κυβέρνηση Μητσοτάκη, δεν θα μασούσε να το κάνει τώρα που διαθέτει επιρροή στην Κ.Ο.

Μόλις χθες, ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας «άδειασε» τον Γιώργο Πατούλη για τους διαγωνισμούς των εκχιονιστικών μηχανημάτων ενώ συνέστησε την προσοχή στο Νίκο Χαρδαλιά να προβεί σε έκτακτη επίταξη.

Καταλαβαίνει κανείς ότι εάν έχουμε κανά χιονιά, ο ένας θα κατηγορεί τον άλλον…

Στο υπουργείο Οικονομικών όλοι τα χώνουν στον Χάρη Θεοχάρη για τα τεκμαρτά εισοδήματα αλλά την πληρώνει και ο Χατζηδάκης.

Δεν είναι τυχαίο που υπηρεσιακοί και γραμματείς δεν θέλανε αυτό το φορολογικό νομοσχέδιο που τους έβαλε όλους σε μία κατάσταση κόντρας.

Ακόμα και ξέμπαρκους υπουργούς με το οικονομικό επιτελείο.

Οι πρώην περιφερειάρχες Αγοραστός και Πατούλης που έχουν δικογραφίες εις βάρος τους, «παλεύουν» να βρουν χώρο στη ΝΔ.

Ο ένας θέλει να κατέβει για βουλευτής στις εθνικές, ο άλλος το πάλεψε αλλά δεν του βγήκε να μπει στο ευρωψηφοδέλτιο.

Τα πράγματα στο Μαξίμου έχουν ηρεμήσει τουλάχιστον αλλά λείπει ο άνθρωπος που θα «τελειώσει» εν τη γεννέση του μία κρίση, όπως έκανε ο Γρηγόρης Δημητριάδης.

Όμως, αυτό που φοβίζει είναι η υπόγεια κόντρα κεντρογενών και δεξιάς πτέρυγας γεγονός που θα καθυστερήσει να φέρει νομοσχέδια όπως αυτό με το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Η εξουσία ενώνει και βάζει τα πράγματα κάτω από το χαλί αλλιώς θα βλέπαμε ξεκατίνιασμα τύπου Κουμουνδούρου.

Διαβάστε ακόμη: