Της τρελής γίνεται αυτή τη περίοδο σε βασικές περιφέρειες και δήμους που άλλαξαν χέρια καθώς από 1.1.2024 θα έχουμε τις νέες ηγεσίες.

Πρώην τρέμουν τι θα βρουν οι νέοι και οι νέοι προσπαθούν να βγάλουν από πάνω τους όσα βαρύνουν τις προηγούμενες διοικήσεις.

Και μέσα σε όλα αυτά, η Νέα Δημοκρατία παρακολουθεί ένα ξεκαθάρισμα λογαριασμών το οποίο εν μέρει έχει προκαλέσει το Μέγαρο Μαξίμου για παράδειγμα στην Περιφέρεια Αττικής.

Εκεί όπως φαίνεται η ΝΔ είναι αποφασισμένη να «τελειώσει» μία και καλή τον Γιώργο Πατούλη χύνοντας άπλετο φως «στα έργα και ημέρες» του στην μεγαλύτερη περιφέρεια της Ελλάδας.

Το Μαξίμου έχει δώσει εντολή στο Νίκο Χαρδαλιά να κάνει λεπτομερή διαχειριστικό έλεγχο σε ότι έχει υπογραφτεί και προωθηθεί από τον Πατούλη και το πόρισμα να αποσταλεί στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για συστηματική κακοδιαχείριση, για σύστημα προσλήψεων μέσω εταιρειών- φαντασμάτων της περιφέρειας, για απευθείας αναθέσεις, σύστημα με προνομιακούς προμηθευτές και εργολάβους και αποκλεισμών άλλων.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς δεν προτίθεται να «φορτωθεί» τίποτα από τα παλιά και θα τα φέρει όλα στο φως με εντολή Μητσοτάκη.

Όμως, δεν είναι η μόνη περίπτωση.

Στην Θεσσαλία βοά η πιάτσα για την συστηματική κακοδιαχείριση του Κώστα Αγοραστού, για αναθέσεις έργων που δεν είχαν καμία μελέτη, για γέφυρες καρμανιόλες και απίστευτη καθυστέρηση αντιπλημμυρικών έργων ανεπίτρεπτων για την φύση της περιοχής αλλά και τη μεγάλη θητεία των 13 ετών που ήταν υπεύθυνος ο Αγοραστός.

Έχει σχηματιστεί μία δικογραφία 5.000 σελίδων για την Περιφέρεια, τον Αγοραστό και πολλούς από τους αντιπεριφερειάρχες που τώρα κάνουν πως δεν τον ξέρουν τον Κώστα…

Το χειρότερο είναι ότι και ο Δημήτρης Κουρέτας, έντιμος και αδέκαστος κατά πολλούς, δεν έχει καμία διάθεση να κρύψει πράγματα και θα βοηθήσει στην εισαγγελική έρευνα.

Και ένα άλλο στοιχείο που μάθαμε είναι ότι εισαγγελέας στην υπόθεση είναι αδερφή πολλού γνωστού βουλευτή της αντιπολίτευσης, και οι δυο νομικοί και αδέκαστοι.

Το Μαξίμου έχει κάνει λάθος που στήριξε στις εκλογές τον Αγοραστό, το φυσάει και δεν κρυώνει.

Έπρεπε μετά τις μεγάλες πλημμύρες και τις αυταπόδεικτες ευθύνες της περιφέρειας να άρει την εμπιστοσύνη του. Τώρα ότι βγει θα βαρύνει και το ίδιο.

Μία τρίτη περίπτωση είναι ο δήμος της Αθήνας.

Ο Χάρης Δούκας έχει σκοπό να στηρίξει την δική του θητεία στην κακοδιαχείριση που έκανε ο Κώστας Μπακογιάννης στο δήμο.

Δεν χρειάζεται και πολλές αποδείξεις, αφού ο Μεγάλος Περίπατος κόστισε πολύ, ήταν μία κατά κοινή ομολογία αποτυχία, την οποία παραδέχεται και ο ίδιος.

Όμως, η κυβέρνηση εδώ κάνει κάτι άλλο.

Παίρνει από το δήμο Αθηναίων την «Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε» μία εταιρεία που διαχειριζόταν κατά βάση ο δήμαρχος, την διευρύνει και την επεκτείνει σε άλλους δήμους της Αττικής.

Στερεί δηλαδή από τον Χάρη Δούκα το εργαλείο για να κάνει τις αναπλάσεις.

Ως πρόεδρος αυτής της εταιρείας θα έβλεπε και τι έχει ξοδευτεί από την εταιρεία, τώρα όμως χάνει αυτό το δικαίωμα.

Αν και στην κυβέρνηση λένε ότι αυτή η διαδικασία μεταβίβασης αρμοδιοτήτων είχε ξεκινήσει από το 2022…

Πάντως από τους πρώτους ελέγχους που έχει κάνει ομάδα του Δούκα όπου σε ανεπίσημο έλεγχο που έχει κάνει στα ταμείο του Δήμου έχουν παρατηρήσει ότι έχουν δοθεί 12 εκατ. ευρώ μέσα στο 2023 για δαπάνες τουριστικής προβολής… Τι τρέχει;

Διαβάστε ακόμη: