Όσο η χρονιά πλησιάζει στο τέλος της, αποκαλύπτονται νέες λίστες με τα καλύτερα πράγματα στον κόσμο, από χώρες, πόλεις, νησιά, μέχρι εμπειρίες, φαγητά ακόμη και ξενοδοχεία.

Το 2023 ήταν μια χρονιά με πολλά νέα εγκαίνια στον χώρο της πολυτελούς φιλοξενίας και η Luxury Travel Intelligence, μια ταξιδιωτική έκδοση μόνο για μέλη, αποφάσισε να γιορτάσει τα καλύτερα.

Η κατάταξή της για τα καλύτερα νέα luxury ξενοδοχεία στον κόσμο δημιουργεί μια αρκετά φιλόδοξη λίστα, που μπορεί να δώσει ιδέες στους ταξιδιώτες που λατρεύουν την άνεση και την πολυτέλεια.

Το Ηνωμένο Βασίλειο πρωτοστατεί στη λίστα με τρία εντυπωσιακά ξενοδοχεία και ακολουθεί η Ιταλία, η οποία έχει δύο.

Σε αυτά που ξεχωρίζουν είναι το «Peninsula» στην Κωνσταντινούπολη, το οποίο είναι σκαρφαλωμένο στην εμβληματική προκυμαία του Βοσπόρου. Ακόμη, το «Fifth Avenue Hotel» στη Νέα Υόρκη, που βρίσκεται φωλιασμένο στην καρδιά του Μανχάταν, κοντά στο κτίριο Flatiron, τραβά την προσοχή.

Στη λίστα βρίσκονται και δύο ελληνικά ξενοδοχεία που άνοιξαν τις πύλες τους το 2023.

Στην 4η θέση φιγουράρει το Mandarin Oriental στο Κόστα Ναβαρίνο, ενώ στη 14η θέση βρίσκεται το The Dolli, στην Αθήνα.

Τα 15 καλύτερα νέα πολυτελή ξενοδοχεία, σύμφωνα με το Luxury Travel Intelligence:

Bulgari, Ρώμη

Στην κορυφή της λίστας του LTI με τα καλύτερα πολυτελή ξενοδοχεία του 2023 βρίσκεται το νέο αστραφτερό ακίνητο της Bulgari στη Ρώμη. Άνοιξε τον Ιούνιο με ένα εκπληκτικό πάρτι και συνέχισε να εδραιώνει τη φήμη του ως το απόλυτο μέρος για να μείνεις στην Αιώνια Πόλη.

2. 1 Place Vendôme, Παρίσι

Το διάσημο κοσμηματοπωλείο Chopard αποκάλυψε αθόρυβα αυτήν τη λαμπερή μπουτίκ τον Νοέμβριο. Με μόλις 15 σουίτες είναι εξαιρετικά exclusive και, σύμφωνα με το LTI, ένα «σοβαρά ιδιαίτερο μέρος, ιδιαίτερα αν εκτιμάτε την ήσυχη πολυτέλεια».

3. Bulgari, Τόκιο

Στην τρίτη θέση βρίσκεται το νέο ξενοδοχείο της Bulgari στο Τόκιο, το οποίο η LTI πιστεύει ότι θα μπορούσε να αποτελεί το πιο πολυτελές ξενοδοχείο της Ιαπωνίας. Το ξενοδοχείο βρίσκεται στους ορόφους 40 έως 45 του ουρανοξύστη Yaesu και διαθέτει ένα μεγάλο σπα και πολλά γκουρμέ εστιατόρια.

4. Mandarin Oriental, Costa Navarino

Η LTI ανακήρυξε το Mandarin Oriental ως το καλύτερο brand πολυτελών ξενοδοχείων στον κόσμο για το 2023, επομένως δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι ο κολοσσός της φιλοξενίας βρίσκεται εδώ. Κρυμμένο σε μια ήσυχη γωνιά της Πελοποννήσου, κατά μήκος των ακτών της Μεσογείου, το νέο καταφύγιο βρίσκεται στην τέταρτη θέση.

5. The Peninsula, Κωνσταντινούπολη

Όσον αφορά στους προορισμούς, το νέο ακίνητο του The Peninsula στην Κωνσταντινούπολη, στις όχθες του Βοσπόρου, βρίσκεται στα καλύτερα. Το πολυτελές ξενοδοχείο τράβηξε την προσοχή του LTI, εξασφαλίζοντας την πέμπτη θέση στη λίστα με την ικανότητά του να εισάγει τον «παράγοντα wow σε κάθε στροφή».

6. Estelle Manor, Ηνωμένο Βασίλειο

Το Estelle Manor στο Ηνωμένο Βασίλειο κατέκτησε την τρίτη θέση στην επιλογή του LTI με τα καλύτερα πολυτελή ξενοδοχεία του 2023. Η έκθεση πολυτελών ταξιδιών αγάπησε το εκπληκτικό περιβάλλον (το εξοχικό κλαμπ 60 στρεμμάτων βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο Cotswolds του Oxfordshire) και τη «μεγάλη επιλογή από εντυπωσιακά καταλύματα».

7. Six Senses, Ρώμη

Το πρώτο ακίνητο της Ρώμης που εξασφάλισε τη θέση του στην πολυπόθητη λίστα είναι το Six Senses. Τοποθετημένο σε ένα πανέμορφο palazzo του 18ου αιώνα, το ιστορικό ξενοδοχείο έχει χαρακτήρα και περιγράφεται από το LTI ως «ένας ολοκληρωτικός θρίαμβος».

8. Raffles at The OWO, Λονδίνο

Δεν αποτελεί έκπληξη που το The OWO (Το Old war office του Τσόρτσιλ) μπήκε στο top 10 της λίστας του LTI. Αναμφισβήτητα ένα από τα σημαντικότερα εγκαίνια της χρονιάς στο Λονδίνο, το ιστορικό κτίριο έχει μετατραπεί σε ένα υπερπολυτελές ξενοδοχείο με εννέα εστιατόρια, τρία σπα και ένα σπα Guerlain.

9. Four Seasons The Pearl, Κατάρ

Εάν αναζητείτε άνεση χώρου, θα δυσκολευτείτε να βρείτε καλύτερο από το νέο θέρετρο Four Seasons στο Κατάρ. Με πλήρως εξοπλισμένες κουζίνες και υπαίθριες βεράντες, οι μεγάλες παραθαλάσσιες κατοικίες μοιάζουν περισσότερο με πολυτελή διαμερίσματα παρά με δωμάτια ξενοδοχείων.

10. The Fifth Avenue Hotel, Νέα Υόρκη

Ως «σπίτι» μερικών από των πιο καυτών ιδιοκτησιών του πλανήτη, δεν αποτελεί έκπληξη που στη λίστα βρίσκεται η Νέα Υόρκη. Το LTI λατρεύει την «old school ατμόσφαιρα» και τα «εξαιρετικά εξοπλισμένα δωμάτια» του The Fifth Avenue Hotel. Ο διάσημος σχεδιαστής Martin Brudnizki ήρθε για να βάλει τη σφραγίδα του στους εσωτερικούς χώρους.

11. COMO Metropolitan, Σιγκαπούρη

Η Como άνοιξε το πρώτο της ακίνητο στη Σιγκαπούρη νωρίτερα φέτος. Το ίδιο το ξενοδοχείο είναι μόνο ένα μέρος της «καθηλωτικής εμπειρίας» του luxury brand. Θα βρείτε καταστήματα υψηλής ποιότητας, γκουρμέ εστιατόρια και ένα κέντρο ευεξίας που εκτείνεται σε 800 τ.μ.

12. Six Senses Southern Dunes, Ερυθρά Θάλασσα

Η Ερυθρά Θάλασσα έχει προσελκύσει μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα στον κλάδο της φιλοξενίας, με το Six Senses μεταξύ των πιο βαριών ονομάτων. Το LTI υπογραμμίζει τα «εξαιρετικά standard στη βιωσιμότητα» και την εντυπωσιακή αρχιτεκτονική του ακινήτου.

13. Capella, Σίδνεϊ

Το τελευταίο προπύργιο του Capella στο Σίδνεϊ έκανε επίσης όλα τα κεφάλια να γυρίσουν φέτος. Το κτίριο από ψαμμίτη, που βρίσκεται ακριβώς στην απέναντι γωνία από την Όπερα του Σίδνεϊ, στο πρώην κτίριο του υπουργείου Παιδείας, έχει υποστεί μια επίπονη ανακαίνιση, με θεαματικά αποτελέσματα. Το LTI λάτρεψε, επίσης, το εκτεταμένο σπα.

14. The Dolli, Αθήνα

Επόμενο στη λίστα του LTI με τα καλύτερα πολυτελή ξενοδοχεία του 2023 είναι αυτή η «chic αλλά informal» μπουτίκ στην Αθήνα. Μέσα σε ένα ιστορικό αρχοντικό, σε απόσταση αναπνοής από την Ακρόπολη, είναι το ιδανικό σημείο για ένα city break της τελευταίας στιγμής.

15. The Peninsula, Λονδίνο

Το Peninsula προκάλεσε αίσθηση όταν άνοιξε στην άκρη του Hyde Park νωρίτερα φέτος. Το LTI σημειώνει ότι το πολυτελές ξενοδοχείο ξεχώρισε για το γεγονός ότι «πήρε τον χρόνο του για να τελειοποιήσει τα πάντα».

 

Διαβάστε ακόμη: