Όταν μαζεύονται τα σύννεφα στις αγορές, τότε οι ευκαιρίες πολλαπλασιάζονται.

Αρκεί οι εταιρείες να έχουν τη ρευστότητα να τις εκμεταλλευτούν και τη διάθεση να μελετήσουν πώς διαμορφώνονται οι προοπτικές μέσα στο νέο κάθε φορά περιβάλλον που δημιουργείται, ώστε να κάνουν τη σωστή επιλογή.

Οι εξελίξεις στον κλάδο του αλουμινίου όχι μόνο επιβεβαιώνουν τον κ. Ευάγγελο Μυτιληναίο, αλλά καθιστούν τη Mytilineos μια από τις δυνατότερες υποψήφιες να κερδίσουν μερίδιο αγοράς, τώρα που πολλές εταιρείες αλουμινίου «σβήνουν» μονάδες παραγωγής.

Μάλιστα μεταξύ των λίγων εκείνων εταιρειών που έχουν καταφέρει να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες που προσφέρονται από την Ενεργειακή Μετάβαση, κυρίως όσον αφορά στο «Πρασίνισμα» του αλουμινίου καθώς και τη μετάβαση σε Βιώσιμες μορφές Ενέργειας, τοποθετεί τη Mytilineos η Edison σε έκθεσή της.

Οι αναλυτές περιμένουν σημαντικά ενισχυμένη κερδοφορία για τα επόμενα τρία χρόνια (2022-24), αναθεωρώντας τις εκτιμήσεις προς τα πάνω. Πιο συγκεκριμένα, ανεβάζει την πρόβλεψή του για το EBITDA της Mytilineos το 2022 κατά σχεδόν €150 εκατ., στα €664 εκατ., ενώ για το 2023 και 2024 αυξάνει τις προβλέψεις του κατά €60-70 εκατ., στα €704 εκατ. και €738 εκατ. αντίστοιχα.

Σημαντικό, για την Edison, είναι το γεγονός πως η Mytilineos διατηρεί ένα πολύ ισχυρό ισολογισμό με μεγάλη ρευστότητα και χαμηλό δείκτη καθαρού δανεισμού προς EBITDA, αποδεικνύοντας πως η εταιρεία μπορεί άνετα να χρηματοδοτήσει τις ανάγκες της τα επόμενα έτη, ενισχύοντας την πεποίθηση της Edison ότι η μετοχή της Mytilineos έχει τις προϋποθέσεις να βρεθεί σε νέα υψηλά το επόμενο διάστημα, με τον αναλυτή να δίνει τιμή-στόχο στα €27/μετοχή και upside πάνω από 85%, από τα σημερινά επίπεδα.

Στην αναβάθμιση των στόχων για την κερδοφορία της Mytilineos προχωράει και η Citi, σπεύδοντας να «ποντάρει» στην πράσινη ανάπτυξη της ελληνικής εταιρείας, η οποία διανύει μια περίοδο σημαντικής βελτίωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων.

H Citi αυξάνει την πρόβλεψή της για την κερδοφορία της Mitilineos την επόμενη τριετία, επιβεβαιώνοντας το γεγονός ότι η εταιρεία διανύει περίοδο σημαντικής αύξησης των κερδών της σε νέα, ακόμα υψηλότερα επίπεδα. Συγκεκριμένα, προβλέπει ότι τα καθαρά κέρδη του 2022 θα είναι διπλάσια (349 εκατ. ευρώ) σε σχέση με το 2021 ενώ για το 2023 (452 εκατ. ευρώ) και το 2024 (492 εκατ. ευρώ) τριπλάσια σε σχέση με αυτά του 2021 (162 εκατ. ευρώ).

Η σύσταση παραμένει «buy», με την τιμή – στόχο να τίθεται στα 22 ευρώ.

Και βεβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε πως οι εταιρείες που θα παραμείνουν ζωντανές και θα οδηγήσουν τον δοκιμαζόμενο κλάδο του αλουμινίου στην «επόμενη» μέρα, είναι από αυτές που εμφανίζουν αυξημένο ενδιαφέρον.

Διαβάστε ακόμη: