search

PICK POST

Πώς η Διαπλοκή επιχειρεί να αλώσει πρώτα την κυβέρνηση (με μετεκλογικές συνεργασίες) και μετά την Ν.Δ. (με εκλογή νέου αρχηγού)!

Γιατί τα ισχυρά κέντρα εξουσίας επιδιώκουν κυβέρνηση συνεργασίας Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ με πρωθυπουργό κοινής αποδοχής και ξορκίζουν την περίπτωση συνεργασίας με τον Βελόπουλο! Ζητούμενο οι μπίζνες του Δημοσίου και τα φιλέτα του κράτους!

Γιατί στο Μαξίμου άρχισαν να εξετάζουν ξανά το σενάριο συνεργασίας με τον Βελόπουλο

Δεν χωρεί αμφιβολία ότι εδώ και αρκετό καιρό το επιχειρηματικό κατεστημένο και τα εξωθεσμικά κέντρα εξουσίας, ντόπια και ξένα, με φόντο τις Βρυξέλλες και την Φρανκφούρτη, επεξεργάζονται κυβερνήσεις συνεργασίας, θεωρώντας ότι έτσι, χωρίς αυτοδυναμίες, η δική τους δύναμη, παρέμβαση και επιρροή θα γίνεται ακόμη πιο ισχυρή, ότι «θα λύνουν και θα δένουν», θα επιβάλλουν την βούληση τους, τα «δικά τους πρόσωπα», κατά τεκμήριο υπαλλήλους και φιλιππινέζες των πάσης φύσης συμφερόντων τους!

Στον κεντρικό σχεδιασμό τους «ο Κυριάκος έχει τελειώσει»!

Ο κύκλος του Μητσοτάκη έχει κλείσει, θεωρούν, και πως ήρθε η ώρα συμμαχικών κυβερνήσεων της δικής τους αρεσκείας!

Στο μυαλό της Διαπλοκής πέραν πάσης αμφιβολίας κεντρικό ρόλο προορίζεται να έχει ο Νίκος Ανδρουλάκης, τον οποίο στηρίζουν προκλητικά εις βάρος τόσο του Κυριάκου Μητσοτάκη όσο και του Αλέξη Τσίπρα, μια επιστροφή του οποίου τους τρομάζει στον υπέρτατο βαθμό!

Γιαυτό, άλλωστε, και η πλειονότητα των μεγαλοεπιχειρηματιών αποτρέπει το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ – ΚΙΝ.ΑΛΛ. και προωθεί την συνεργασία Ν.Δ. – ΚΙΝ.ΑΛΛ., χωρίς φυσικά τον Μητσοτάκη πρωθυπουργό!

Θέλουν να επιβάλουν τον νέο δικό τους yesman!

Σε απλά λόγια, η Διαπλοκή και τα εξωθεσμικά συμφέροντα πρώτα θέλουν να ελέγξουν την κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τις εκλογές, μέσω Ανδρουλάκη και πρωθυπουργού κοινής αποδοχής, και στη συνέχεια να αλώσουν και την Νέα Δημοκρατία αποκαθηλώνοντας τον σημερινό αρχηγό της (επί τη βάσει του εκλογικού αποτελέσματος) και να επιβάλουν νέο, δηλαδή δικό τους, yesman της δικής τους επιρροής!

Υπό αυτό το πρίσμα την ώρα τούτη ισχυροί παράγοντες της Διαπλοκής ξορκίζουν κάθε ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας της Νέας Δημοκρατίας με την «Ελληνική Λύση».

Οι γνωστοί νταβατζήδες επιμένουν σε μια μετεκλογική συνεργασία Νέας Δημοκρατίας-ΠΑΣΟΚ χωρίς να είναι πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μια τέτοια εξέλιξη, όπως αντιλαμβάνεται και ο πλέον αδαής, θα είναι καταστροφική για τη χώρα, γιατί αυτή η κυβέρνηση θα είναι έρμαιο της Διαπλοκής.

Αντίθετα, μια κυβέρνηση συνεργασίας της Νέας Δημοκρατίας με την «Ελληνική Λύση» και πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη πιθανόν να έχει διάρκεια και προοπτική και προπαντός δεν θα είναι έρμαιο της Διαπλοκής.

Εδώ είδαμε να κυβερνάει ο ΣΥΡΙΖΑ με τον Καμμένο επί χρόνια χωρίς να κλονίζεται εσωτερικά, μολονότι η συμμαχία αυτή ήταν παρά φύση και σε κάθε περίπτωση πολύ πιο απόμακρη ιδεολογικά από ό,τι η Ν.Δ. με τον Βελόπουλο, ο οποίος παρεμπιπτόντως έχει αποκτήσει άκρες με επιχειρηματικά συμφέροντα, κάτι που αποδεικνύεται και μέσα από συγκεκριμένες ερωτήσεις στη Βουλή και «στοχευμένες» τοποθετήσεις κατά αντιπάλων επιχειρηματικών συμφερόντων!

Διαβάστε ακόμη:

ΕΤΙΚΕΤΕΣ