Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι εξελίξεις γύρω από το Υπ. Προστασίας του Πολίτη και την ελληνική αστυνομία!

Χθες το μεσημέρι, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης φέρεται να ζήτησε την παραίτηση του ΓΓ του υπουργείου κυρίου Κων. Τσουβάλα, η επιλογή του οποίου για την εν λόγω κυβερνητική θέση είχε χαρακτηρισθεί ως μεγάλη έκπληξη το 2019, όταν η ΝΔ ανέλαβε την εξουσία, καθώς ο Κων Τσουβάλας είχε διατελέσει αρχηγός της Αστυνομίας επί ΣΥΡΙΖΑ, την εποχή της τραγωδίας στο Μάτι, των 101 νεκρών!!!

Στο τραπέζι του υπουργού τέθηκε όπως μαθαίνω ακόμη και το ζήτημα άλλης μιας πιθανούς παραίτησης στο Υπ. Προστασίας του Πολίτη, την οποία ο πρωθυπουργός δεν προχώρησε αλλά αποφάσισε να δείξει εμπιστοσύνη!

Η μάχη των επιγόνων, πρώην αρχηγού και υπαρχηγού, για την καρέκλα του ΓΓ και η δεύτερη σερί ήττα για τον Αν. Δασκαλάκη!

Το ζήτημα Τσουβάλα είναι γνωστό εδώ και μέρες, καθώς ακόμη πριν φύγει, πριν ζητηθεί η παραίτηση του, είχε αρχίσει μια μάχη επιγόνων μεταξύ 2 πρώην ισχυρών της Ελληνικής Αστυνομίας, του πρώην αρχηγού και υπαρχηγού, που αποστρατεύθηκαν στις τελευταίες κρίσεις!

Τελικά νικητής σε αυτή την ανεπίσημη μονομαχία αναδείχθηκε ο πρώην αρχηγός Μιχ. Καραμαλάκης, που ήδη ανακοινώθηκε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο ως νέος ΓΓ στη θέση Τσουβάλα, ενώ ο πρώην υπαρχηγός Αν. Δασκαλάκης υπέστη μια δεύτερη σερί ήττα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

Καθώς είχε προηγηθεί η πρώτη ήττα του για τη θέση του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, όπου τελικά επελέγη ο πρώην Γενικός Επιθεωρητής Β. Ελλάδος Κων. Σκούμας!

Λέγεται, μεταξύ άλλων, πως για την υποψηφιότητα Δασκαλάκη υπήρξαν παρεμβάσεις από όλη την Διαπλοκή στην κυριολεξία!

Όλοι οι πανίσχυροι επιχειρηματίες και παράγοντες επέδειξαν ενδιαφέρον. Και ίσως αυτό τελικά στο μυαλό του Κυριάκου, να έπαιξε ρόλο στην τελική του απόφαση!

Διαβάστε ακόμη: