Δεν χωρεί αμφιβολία ότι ο Χένρι Χόλτερμαν ήρθε για να μείνει!

Ο Ολλανδός του Ελλάκτορα, μετά τις τεράστιες υπεραξίες που αποκόμισε στην ΓΕΚ Τέρνα, πρέπει να θεωρείται βέβαιον ότι δεν θα περιοριστεί στενά στον κατασκευαστικό τομέα ως πεδίο άσκησης της επιχειρηματικής του δράσης, αλλά προτίθεται να επενδύσει και σε άλλους τομείς της οικονομίας, όπως για παράδειγμα οι τράπεζες!

Είναι γνωστό, άλλωστε, πως ο Χένρι Χόλτερμαν, που αγαπάει την Ελλάδα και διαθέτει εξοχική κατοικία στην Κέρκυρα, έχει επιδείξει ενδιαφέρον και για την συμμετοχή του στις τράπεζες, διά μέσου των αυξήσεων κεφαλαίου, όπως για παράδειγμα την Τρ. Πειραιώς και την Alpha Bank.

Στην μεν Τρ. Πειραιώς, μολονότι το επιδίωξε, τελικά δεν κατάφερε να συμμετάσχει στην αύξηση κεφαλαίου κατά 1,3 δισ. καθώς υπήρξε υπερβάλλουσα ζήτηση μετοχικών τίτλων, ενώ παράλληλα τόσο η Goldman Sachs (σύμβουλος έκδοσης) όσο και η διοίκηση της τράπεζας είχαν προχωρήσει σε… προσυμφωνίες από τον περασμένο Δεκέμβριο με διεθνείς οίκους, γεγονός που σε μεγάλο βαθμό εγκλώβισε την διασπορά στην έκδοση.

Στην δε Alpha Bank ο Χόλτερμαν είχε την πρόθεση να αποκτήσει μέσα από την δημόσια εγγραφή έως και το 7% της τράπεζας στην αύξηση κεφαλαίου των 800 εκατ. ευρώ.

Ελλάκτωρ: Έως τέλη Μαΐου η αγορά των μετοχών του Λ. Μπόμπολα από τη Reggeborgh

Τελικά στην Alpha ο Ολλανδός συμμετείχε αλλά όχι με το ποσοστό που αρχικά επιθυμούσε, πάλι λόγω υπερκάλυψης της έκδοσης.

Οι τελευταίες πληροφορίες τον φέρουν έναν εκ των ενδιαφερομένων για την Τρ. Αττικής και μάλιστα ο μεγαλομέτοχος του Ελλάκτορα φέρεται να συνάντησε τον πρωθυπουργό Κυρ. Μητσοτάκη (κατόπιν πρωτοβουλίας του Μεγάρου Μαξίμου) και να συνομίλησε μαζί του για το θέμα αυτό!

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, οι πληροφορίες της στήλης επιμένουν ότι ο Χένρι Χόλτερμαν, μολονότι πρώτη του προτεραιότητα είναι η εξυγίανση του Ελλάκτορα και η συγκομιδή μεγάλων έργων, όχι πολλών, όχι μαζικά δηλαδή, όχι έργα για τα έργα, ασύμφορα με υπερβολικές εκπτώσεις, αλλά με ποιοτική προσέγγιση σε έργα που μπορεί να αφήνουν υψηλή κερδοφορία και αποδόσεις, έχει πάντα στραμμένα τα βλέμματα στο τραπεζικό σύστημα.

Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν πως ο Ολλανδός της Reggeborgh, που όπως σημειώσαμε «ήρθε για να μείνει», αργά ή γρήγορα θα μπει στις τράπεζες.

Και πηγές που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα επιμένουν πως η Τράπεζα Πειραιώς αποτελεί μια πρώτη επιλογή, μόλις κάποια funds ή άλλοι βασικοί μέτοχοι ή το ΤΧΣ πουλήσουν, ενώ στο επίκεντρο του Χένρι Χόλτερμαν θα μπει και η Εθνική Τράπεζα, μόλις οι συνθήκες ωριμάσουν και προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, το πιθανότερο στις αρχές του 2022 και υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα διεξαχθούν πρόωρες εκλογές την άνοιξη.