Για την τράπεζα Αττικής σας έχουμε γράψει ευθύς εξαρχής ότι το ενδιαφέρον Χόλτερμαν είναι δεδομένο, υπό …προϋποθέσεις!

Ο Ολλανδός μεγιστάνας και αφεντικό του Ελλάκτωρα έχει ούτως ή άλλως εκφράσει το ενδιαφέρον του να επενδύσει στο τραπεζικό σύστημα και ήδη μετείχε στην αύξηση κεφαλαίου της Alpha Bank ενώ επιχείρησε να συμμετάσχει και στην αύξηση της Τρ. Πειραιώς.

Ναι μεν αλλά… του Χόλτερμαν για την Τρ. Αττικής!

Ο Χένρι Χόλτερμαν, όπως ακριβώς ισχύει και με τα δύο funds που ήρθαν Ελλάδα για τον ίδιο λόγο, την Flowers και την Bain που ενδιαφέρονται για την μη συστημική τράπεζα (που την λεηλάτησαν κομματάρχες, νταραβεριτζήδες και μαθητευόμενοι μάγοι) έχει καταστήσει σαφές ότι:

Πρώτον, θα πρέπει να υπάρχει μια ξεκάθαρη εικόνα της Τρ. Αττικής, να ξέρει τι πάει να αγοράσει, χωρίς σκελετούς στις ντουλάπες.

Δεύτερον, ότι θα αναλάβει το μάνατζμεντ χωρίς υποχρεώσεις σε υφιστάμενα πρόσωπα!

Γιατί ακούγεται ότι κάποιοι επιδιώκουν να επιβάλουν στους όποιους νέους μετόχους τυχόν προκύψουν, τον Θ. Πανταλάκη και την παρέα του.

Υπό αυτή την οπτική δεν θα ενδιαφερθεί κανείς ούτε ο Χόλτερμαν ούτε τα διεθνή funds!

Υπό αυτό το πρίσμα, όλα δείχνουν πως οδεύουμε σε λύση αλά Τρ. Πειραιώς!

Να περάσει η πολύπαθη Τρ. Αττικής απεγκλωβισμένη από ΤΕΕ, ΤΣΜΕΔΕ και λοιπές δυνάμεις στο ΤΧΣ και στη συνέχεια να αποκρατικοποιηθεί, αφού προηγουμένως έχει ξεκαθαριστεί από το Κράτος, τι ρόλο και ποια κατεύθυνση θέλει να δώσει στην εν λόγω τράπεζα όσον αφορά την παρουσία της στο τραπεζικό σύστημα!

Ο Holterman, τα 50 εκατ., ο Χ. Ηλιάδης και η ΑΜΚ της Πειραιώς!