Ισχυρό μήνυμα εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση Μητσοτάκη και τη διοίκηση Ψάλτη αποτελεί η απόφαση του Ολλανδού της Ελλάκτωρ να συμμετάσχει στην αύξηση κεφαλαίου της Alpha bank αποκτώντας το 5% των μετοχών της τράπεζας!!!

Σύμφωνα με απόλυτα ηλεγμένες πηγές ο περίφημος Χόλτερμαν έρχεται να επιβεβαιώσει στην πράξη τις αποκλειστικές πληροφορίες του Radar.gr και να συμμετάσχει εμφατικά στην αύξηση κεφαλαίου που ξεκινά σήμερα το πρωί στις 9 και η οποία αναμένεται να ενδυναμώσει σε υπερθετικό βαθμό την Alpha στην προσπάθεια ανάπτυξης και περαιτέρω επέκτασης της.

Ασφαλώς το τελικό ποσοστό που το αφεντικό της Reggenborgh θα αποκτήσει είναι συνάρτηση της έκβασης της υπερκάλυψης της Alpha και της συμμετοχής στο βιβλίο προσφορών!

Πέραν τούτου ωστόσο το γεγονός είναι πως ένας πολύ σημαντικός επενδυτής εκτός από τον Ελλάκτωρα όπου επιχειρηματικά δραστηριοποιείται στη χώρα μας, λαμβάνει μέρος με την καταβολή υψηλών ποσών σε μια αύξηση εμβληματική που αποτελεί εκτός των άλλων, μέρος της στρατηγικής της κυβέρνησης Μητσοτάκη για την εξυγίανση του τραπεζικού συστήματος και τη διαμόρφωση του πλαισίου στήριξης για τη διάθεση στις επιχειρήσεις των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης!

Υπό αυτό το πρίσμα ο συντονισμός της αύξησης από την Goldman Sachs, την JP Morgan και τη Citi εξελίσσεται ως απολύτως επιτυχής καθώς η αύξηση έχει ήδη κατά πληροφορίες υπερκαλυφθεί και μάλιστα με τη συμμετοχή πολύ σοβαρών διεθνών παικτών όπως η Schroeder’s που μετά από απουσία χρόνων επιστρέφει ενεργά στην ελληνική κεφαλαιαγορά, η Blackrock και άλλοι, ενώ παρά τα παιχνίδια του μπαίνω – δεν μπαίνω και ο πολύς Πόλσον συμμετέχει στην διαδικασία σε όλο το εύρος που δύναται να λάβει μέρος!

Και στο τέλος της ημέρας, η επιτυχία για την ηγεσία του Β. Ψάλτη είναι τεράστιων διαστάσεων όχι μόνο γιατί η αύξηση υπερκαλύπτεται αλλά και διότι αντιπαρήλθε με επιτυχία σε όλες τις προσπάθειες εκείνες, κερδοσκοπικές και «εκβιαστικές», που σκοπό είχαν να προσδιορίσουν την τιμή έκδοσης στα 0,80 ευρώ ανά μετοχή!!!

Την ώρα τούτη όλα δείχνουν πως ο στόχος Ψάλτη επετεύχθη απολύτως, χωρίς «εκπτώσεις» και η τιμή έκδοσης θα διαμορφωθεί γύρω στο 1 ευρώ ανά μετοχή!

Ο Χόλτερμαν, η Alpha Bank και το Radar