Αλήθεια πρώτη: Η υποτιμητική κερδοσκοπία καθόρισε την πρώτη φάση της αύξησης κεφαλαίου, πριν ακόμη αυτή ανακοινωθεί επισήμως  και παρολίγον οι ανοιχτές πωλήσεις υπόπτων κύκλων να επηρεάσουν αρνητικά την έκβαση της υπόθεσης!

Αλήθεια δεύτερη: Η δημοσιοποίηση της αύξησης κεφαλαίου της Alpha bank, προφανώς μετά από διαρροές σπεκουλαδόρων οι οποίοι έσπευσαν να επωφεληθούν από την αναστάτωση που προεκλήθη, σε συνδυασμό με κερδοσκοπικό παιχνίδι με σημείο αναφοράς Λονδίνο και Νέα Υόρκη, δοκίμασαν αντοχές και αντανακλαστικά, χρηματιστηριακά και επικοινωνιακά, της διοίκησης της Alpha! Η οποία ανταποκρίθηκε υποδειγματικά!

Αλήθεια τρίτη: Ύποπτο fund με έδρα το Λονδίνο, φέρεται να διαχειριζόταν 30 εκατ. μετοχές της Alpha, τις οποίες δανειζόταν, πωλούσε, αγόραζε και επέστρεφε! Φημολογείται ότι πίσω από το εν λόγω fund κρύβονταν συμφέροντα που αποσκοπούσαν αφενός να κερδοσκοπήσουν παίζοντας ανάποδα τη μετοχή, αφετέρου να διαμορφώσουν χρηματιστηριακές συνθήκες τέτοιες που να οδηγήσουν την Alpha σε χαμηλή τιμή έκδοσης της μετοχής, γύρω στα 0,80 ευρώ!

Αλήθεια τέταρτη: Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς όφειλε να έχει ελέγξει ύποπτες συναλλαγές της Alpha bank τις ημέρες της κερδοσκοπίας! Ποιοι πούλησαν πριν από τα δημοσιεύματα και ποιοι κρύβονται πίσω από το fund στο Λονδίνο με τις ανοιχτές πωλήσεις. Και να ελεγχθεί η φήμη ότι πίσω από τις διαρροές για την αύξηση στον Τύπο βρισκόταν πρώην μέλος της διοίκησης της Alpha!

Αλήθεια πέμπτη: Πέραν πάσης αμφιβολίας ο μεγαλοεπενδυτής Πόλσον έπαιξε σκληρό παιχνίδι με τη διοίκηση της Alpha με φόντο την τιμή έκδοσης στην αύξηση. Ο Πόλσον έχοντας κακομάθει από την ΕΥΔΑΠ αλλά και την πρόσφατη αύξηση της Τρ. Πειραιώς όπου εκμεταλλεύθηκε την συγκυρία, έπαιξε το παιχνίδι ψηφίζω – καταψηφίζω, μπαίνω – δεν μπαίνω στην αύξηση!

Αλήθεια έκτη: Ο Πόλσον επέμενε και απειλούσε όσον αφορά την έγκριση και τη συμμετοχή του, για τιμή έκδοσης 0,80 ευρώ! Σε αντίθεση με τη διοίκηση της Alpha bank που ήταν αδιάλλακτη στο 1 ευρώ! Η Goldman Sachs έκανε συμβιβαστική πρόταση στα 0,90 ευρώ ανά μετοχή! Που δεν έγινε δεκτή από τη διοίκηση της τράπεζας!

Αλήθεια έβδομη: Με σοβαρές κινήσεις η διοίκηση Ψάλτη μάζεψε πρώτον τις εξουσιοδοτήσεις για την έγκριση της αύξησης και δεύτερον τις διασφαλίσεις Ελλήνων και ξένων επενδυτών, θεσμικών και ιδιωτών, για τη συμμετοχή στην αύξηση!

Αλήθεια όγδοη: Ο Πόλσον υπέστη συντριπτική ήττα! Δεν παρέστη στην γενική συνέλευση, δεν καταψήφισε επομένως, ενώ κατά πληροφορίες θα συμμετάσχει στην αύξηση κεφαλαίου για να μην απεμπολήσει τα δικαιώματα του!

Αλήθεια ένατη: Μέσα από το βιβλίο προσφορών θα καθορισθεί τελικά το ύψος της αύξησης, έως 800 εκατ. ευρώ καθώς και η τιμή έκδοσης με εύρος έως και 1,2 ευρώ ανά μετοχή! Ο Πόλσον και τα λοιπά συμφέροντα διά των προσφορών τους θα προσπαθήσουν να διαμορφώσουν πλαίσιο τιμών γύρω από τα 0,80-0,90 ευρώ ανά μετοχή!

Ωστόσο τα πάντα θα εξαρτηθούν από την πλατιά μάζα των επενδυτών οι προτάσεις των οποίων τελικώς θα καθορίσουν την τελική τιμή έκδοσης, που θα αποτελέσει μεγάλη έκπληξη αν τελικώς προσδιορισθεί κάτω από την τιμή των 0,90 ευρώ!