Το έχουμε γράψει κατ’ επανάληψη ότι εσχάτως η μετοχή της Alpha bank τελεί υπό καθεστώς κερδοσκοπίας μέσα από ένα σορτάρισμα που κατά τη γνώμη μας έχει προφανή σκοπιμότητα!

Δεν ανακαλύψαμε τον τροχό!!! Επισήμως προκύπτει μέσα από δημόσιες τοποθετήσεις που έχει κάνει αλλά και ρεπορτάζ του διεθνούς τύπου κατόπιν δικών του διαρροών, ότι ο μεγαλοεπενδυτής Πόλσον που εκμεταλλεύθηκε τη συγκυρία με την Τρ. Πειραιώς τον περασμένο Δεκέμβριο (που απέσπασε δεσμεύσεις) ενώ έχει βρει στην ΕΥΔΑΠ το μήνα που θρέφει τους έντεκα, ήταν αντίθετος με τη διενέργεια αύξησης κεφαλαίου της Alpha bank στην τιμή του 1 ευρώ και για το λόγο αυτό πίεζε «εκβιαστικά» με τα μπαίνω – δεν μπαίνω, προκειμένου να επιτύχει τιμή έκδοσης στα 0,80 ευρώ ανά μετοχή!

Υπό αυτό το πρίσμα φαντάζει λογικό (και προφανώς είναι έτσι) η πίεση που ασκείται στο «χαρτί» εντός χρηματιστηρίου να είναι προϊόν κερδοσκοπίας, καθώς η πτώση της τιμής της μετοχής θα εξαναγκάσει τη διοίκηση της τράπεζας να προβεί σε αύξηση κεφαλαίου με τιμή έκδοσης μικρότερη του 1 ευρώ που επιθυμεί η διοίκηση της βάσει της εκφρασθείσας εκδήλωσης ενδιαφέροντος από Έλληνες και διεθνείς επενδυτές για συμμετοχή στην αύξηση των 800 εκατ. ευρώ!

Η άποψη που κυριαρχεί σε σοβαρούς κύκλους της αγοράς είναι πως την ώρα τούτη, όπως ακριβώς συνέβη και όταν δημοσιοποιήθηκε η πληροφορία για την αύξηση, με την μετοχή της Alpha γίνεται παιχνίδι υποτιμητικής κερδοσκοπίας, ένα άνευ προηγούμενου σορτάρισμα που κατευθύνουν κύκλοι οι οποίοι αποσκοπούν σε χαμηλή τιμή έκδοσης στην αύξηση κεφαλαίου!

Και είχαμε σε ανύποπτη στιγμή αποκαλύψει ότι συγκεκριμένο fund στο Λονδίνο διαχειρίζεται κατά πληροφορίες 30 εκατ. μετοχές της Alpha τις οποίες δανείζεται, πουλάει, αγοράζει πίσω και επιστρέφει!
Ο ορισμός του σορταρίσματος από την αρχή ως το τέλος!

Υπό αυτή την έννοια η Επ. Κεφαλαιαγοράς οφείλει να δραστηριοποιηθεί προς αυτή την κατεύθυνση!

Να διερευνήσει ποιοι πουλάνε!!! Ειδικά τις δυο τελευταίες ημέρες! Και να ψάξει τα ποσοστά των βασικών μετοχών, κυρίως των ξένων, γιατί σε κάποιους από αυτούς, έχουν μειωθεί αισθητά, όπως του Πόλσον από το 6,5% στο 5,6%! Αλήθεια πότε πούλησε ο Πόλσον;

Προφανώς ήρθε η ώρα η Επ. Κεφαλαιαγοράς να κάνει τη δουλειά της και να …μαζέψει τους σορτάκηδες!

Γιατί αν δεν το έχει καταλάβει η Αρχή και η εκπρόσωπος της, η εξυγίανση και ανάπτυξη των τραπεζών προκειμένου να υποστηρίξουν το Ταμείο Ανάκαμψης είναι υπόθεση της κυβέρνησης, για να μη πω υπόθεση της χώρας…

Μπαίνει οριστικά ο Χόλτερμαν στην Alpha!