Η αύξηση κεφαλαίου της Alpha ύψους 800 εκατ. ευρώ φαντάζει πολύ μικρή για να ανταπεξέλθει στο αυξημένο επενδυτικό ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί από Έλληνες και ξένους επενδυτές, ιδιώτες και θεσμικούς!

Μπορεί ο Πόλσον να κάνει παιχνίδι και να «απειλεί» ότι δεν θα μπει, θέλοντας να επιβάλει τους δικούς του όρους, νομίζοντας ότι η Alpha είναι ΕΥΔΑΠ με τις επιστροφές κεφαλαίου ( την ώρα που δεν μοιράζει μέρισμα στους μετόχους, αλλά bonus στην διοίκηση) και ο Ψάλτης είναι …Σαχίνης, όμως την πάτησε γιατί η δυναμική των πραγμάτων κατατροπώνει τον πάλαι ποτέ κορυφαίο κερδοσκόπο!

Η είδηση που αποκάλυψε το Radar.gr ότι ο Χόλτερμαν, ο Ολλανδός του Ελλάκτωρα σκέφτεται να τοποθετηθεί με ποσόν της τάξης των 50 εκατ. ευρώ στην αύξηση της Alpha επιβεβαιώνεται, είναι γεγονός οριστικό και αμετάκλητο, που καταδεικνύει τη δυναμική της τράπεζας και την εμπιστοσύνη στη διοίκηση της.

Την ίδια στιγμή πλήθος πανίσχυρων διεθνών funds έχει εκδηλώσει πολύ σοβαρό ενδιαφέρον συμμετοχής στην αύξηση, που διπλάσια να ήταν θα είχε καλυφθεί πολύ εύκολα!

Μεταξύ των οποίων ξεχωρίζει η περίφημη Schroeder’s που επί χρόνια τοποθετείτο στην ελληνική χρηματιστηριακή αγορά και η οποία είχε μέχρι πρόσφατα αποχωρήσει εδώ και τουλάχιστον 10 χρόνια!

Έτσι μετά την επιστροφή της Fidelity, η οποία επίσης έφυγε το 2009, και επανήλθε μέσω της αύξησης της Τρ. Πειραιώς, τώρα είναι η σειρά της Schroeder’s να επιστρέψει μέσω της αύξησης της Alpha bank!

Σημάδια των καιρών και των προοπτικών της εθνικής οικονομίας και του τραπεζικού συστήματος…

 

Ο Χόλτερμαν, η Alpha Bank και το Radar