Έσπευσαν χθες πολλά και διάφορα δήθεν «αποκαλυπτικά» οικονομικά σάιτ να πληροφορήσουν «πρωτογενώς» το αναγνωστικό και επενδυτικό κοινό ότι ο Ολλανδός της Ελλάκτωρ Χένρι Χόλτερμαν σχεδιάζει να τοποθετηθεί στην αύξηση κεφαλαίου της Alpha bank επενδύοντας ένα ποσόν της τάξης των 50 εκατ. ευρώ!
Η είδηση είναι πέρα για πέρα αληθής, μόνο που δεν είναι πρωτόλεια όπως την παρουσιάζουν, αλλά ακόμη μια αποκάλυψη του Radar.gr που αποτέλεσε και πρώτο θέμα του σάιτ την περασμένη Παρασκευή 4 Ιουνίου προκαλώντας αίσθηση και παρεμβάσεις!!!
Το Radar.gr είχε ξεκινήσει τις σχετικές αποκαλύψεις ακόμη νωρίτερα όταν είχε δημοσιεύσει περίπου  προ μηνός ότι ο Ολλανδός του Ελλάκτωρα ήθελε να τοποθετηθεί αρχικά στην αύξηση κεφαλαίου της Τρ. Πειραιώς.

Ο Holterman, τα 50 εκατ., ο Χ. Ηλιάδης και η ΑΜΚ της Πειραιώς!

Όμως η αυξημένη ζήτηση για μετοχές της τράπεζας σε συνάρτηση με επιμέρους συμφωνίες στις οποίες είχε προχωρήσει η Goldman Sachs ως συντονιστής της έκδοσης δεν επέτρεψαν τη συμμετοχή του καθώς τελικά το ποσόν των 1,38 δις. ευρώ ήταν πολύ μικρό για να καλύψει το επενδυτικό ενδιαφέρον.
Κατόπιν αυτού, επανήλθαμε την Παρασκευή και αποκαλύψαμε ότι ο Ολλανδός μετά την «πόρτα» που έφαγε στην τρ. Πειραιώς έχει αποφασίσει να συμμετάσχει στην αύξηση της Alpha bank με το ποσόν των 50 εκατ. ευρώ και μάλιστα η Goldman Sachs του Χάρη Ηλιάδη που και στην περίπτωση αυτή είναι συντονίστρια της έκδοσης, έχει δεσμευτεί να αποκαταστήσει την αδικία που ο Χόλτερμαν φέρεται να υπέστη στην αύξηση της Πειραιώς!

Μετά την «πόρτα» στην Τρ. Πειραιώς ο Holterman, μπαίνει στην AMK της Alpha bank!

Όλα τούτα αποτελούν αποκαλύψεις του Radar, αποκλειστικές και πρωτογενείς ειδήσεις προς το αναγνωστικό μας κοινό, μετά από έρευνα και χρησιμοποίηση πηγών και πληροφοριοδοτών που ουδέποτε μας παραπλάνησαν αλλά σε μόνιμη βάση επιβεβαιώνονται για την φερεγγυότητα και αξιοπιστία τους.
Πρόκειται για μία ακόμη επιτυχία του Radar την οποία σπεύδουν να αντιγράψουν – χωρίς να επικαλεστούν την πηγή ως όφειλαν- οι διάφοροι νοματαίοι του διαδικτύου, όπως ακριβώς έπραξαν και με την περίπτωση της αύξησης κεφαλαίου της Alpha bank που επίσης επιδίωξαν να καπηλευτούν!
Σε κάθε περίπτωση το γεγονός είναι, για να σταθούμε στην ουσία, ότι επενδυτές όπως ο Χόλτερμαν και πολλοί άλλοι δείχνουν μια πρωτοφανή εμπιστοσύνη στη χώρα και το τραπεζικό σύστημα και το γεγονός τούτο από μόνο του δημιουργεί προσδοκίες για έξοδο της οικονομίας από την ύφεση και επιστροφή σε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης μετά την πανδημία!