Δεν χωρεί αμφιβολία ότι οι Ολλανδοί της Reggeborgh ήρθαν για να μείνουν!

Εξού και όλος ο θόρυβος που γίνεται ως προς την ενδεχόμενη συμμετοχή του Χένρι Χόλτερμαν στην πολύπαθη και υπερχρεωμένη – φαλιρισμένη τράπεζα Αττικής!

Ο Χόλτερμαν δεν συνηθίζει στη ζωή του, όπως καταδεικνύεται μέσα από την ιστορική επιχειρηματική διαδρομή του, να κάνει κινήσεις τυχαίες ή αποσπασματικές!

Φυσικά από την επένδυση του στην ΓΕΚ Τέρνα, όπου απέκτησε το 30% των μετοχών στα 4,5 ευρώ (όταν δεν τολμούσε να αγοράσει …κανείς!!!) και σε δυο χρόνια πούλησε στα 11,2 ευρώ, αποκόμισε τεράστιες υπεραξίες τις οποίες και επανεπένδυσε στον Ελλάκτωρα όπου φιλοδοξεί να καταγράψει ένα ακόμη, χρηματιστηριακό και επιχειρηματικό success story!

Και ήδη τα λιμνάζοντα ύδατα στον χώρο των κατασκευών έχουν αρχίσει να ταράζονται, γεγονός που καταδεικνύει ότι το «θηρίο» Ελλάκτωρ, ο μεγαλύτερος και ισχυρότερος επί δεκαετίες εργοληπτικός -και όχι μόνο – όμιλος ξύπνησε, βγαίνει από την καταστολή στην οποία τον είχαν θέσει οι προηγούμενες διοικήσεις του!

Υπό αυτό το πρίσμα, της εδραίωσης επιχειρηματικά του ομίλου Reggeborgh στην Ελλάδα και με δεδομένο ότι ο Χόλτερμαν αγαπάει τη χώρα μας, διαθέτοντας εξοχική κατοικία στο νησί της Κέρκυρας, υφίστανται συνεχείς προσεγγίσεις ούτως ώστε να συμμετάσχει σε επενδυτικά projects!

Όπως το Radar.gr είχε αποκαλύψει, ο Χένρι Χόλτερμαν κατά την αύξηση κεφαλαίου της Τρ. Πειραιώς ύψους 1,3 δις. ευρώ με συντονιστή την Goldman Sachs, είχε δείξει σοβαρό ενδιαφέρον συμμετοχής με ένα ποσόν της τάξης των 50 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο λόγω της υπερβάλλουσας ζήτησης μετοχικών τίτλων και της πολυπλοκότητας της έκδοσης, δεν κατέστη δυνατόν να συμμετάσχει στην αύξηση!

Στη συνέχεια επέδειξε σοβαρό ενδιαφέρον μεγάλης συμμετοχής, που δυνητικά μπορούσε να φτάσει έως και το 7%, στην αύξηση κεφαλαίου της Alpha bank.

Ωστόσο, ούτε εδώ, μολονότι συμμετείχε στην αύξηση, πήρε όσες μετοχές επιθυμούσε!

Υπό αυτή την οπτική γωνία με δεδομένο το ενδιαφέρον Χόλτερμαν να τοποθετείται στρατηγικά στην Ελλάδα, οι πληροφορίες λένε ότι υπήρξε προσέγγιση και από τραπεζικούς αλλά και κυβερνητικούς παράγοντες για να συμμετάσχει ενεργά στην αύξηση κεφαλαίου ύψους 240 εκατ. ευρώ της Τρ. Αττικής και την προσπάθεια εξυγίανσης της.

Η πραγματικότητα ωστόσο είναι μία και μοναδική: ο Ολλανδός είναι επενδυτής και όχι …κορόιδο!

Δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε ένα project εξυγίανσης χωρίς ξεκάθαρους όρους, χωρίς ανοιχτά χαρτιά, χωρίς διαφανή στοιχεία, χωρίς πέραν πάσης αμφιβολίας φερέγγυα οικονομικά στοιχεία οικονομικών αποτελεσμάτων, χρεών, ανοιγμάτων και σκελετών στις ντουλάπες!

Ναι μεν αλλά, λοιπόν του Χόλτερμαν για την Τρ. Αττικής, υπό αυστηρές προϋποθέσεις και ξεκάθαρη εικόνα!