Στο Μέγαρο Μαξίμου προσπαθούν να αποκωδικοποιήσουν την κατάσταση στην αντιπολίτευση μετά το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ και φυσικά αξιολογώντας παράλληλα και την κατάσταση στο ΠΑΣΟΚ αλλά και των μετώπων που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης διαβλέπει ότι ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ μπαίνουν σε μία νέα φάση εσωστρέφειας που θα απομειώσει τα ποσοστά τους.

Στο Μαξίμου, δε, βλέπουν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να τριχοτομείται με τον Αλέξη Τσίπρα να απομυθοποιείται πλήρως.

Στο δε ΠΑΣΟΚ να υπάρχει μεγάλη γκρίνια στα στελέχη για την επιλογή της καταψήφισης του νομοσχεδίου για τα μη κρατικά πανεπιστήμια.

Οι ευρωεκλογές θα είναι το χρονικό σημείο όπου θα έχουμε μεγάλες εξελίξεις σε ΣΥΡΙΖΑ και ίσως σε ΠΑΣΟΚ.

Προϊόντος του χρόνου θα δούμε ψηφοφόρους να ενδυναμώνουν κόμματα δορυφόρους των κομμάτων της αντιπολίτευσης όπως το κόμμα Κόκκαλη και το κόμμα Λοβέρδου.

Η καθαρή αποτύπωση είναι ότι η αντιπολίτευση του Μητσοτάκη αποδυναμώνεται μέρα με την μέρα και κατακερματίζεται.

Στη ΝΔ έχουν αποφασίσει να αξιοποιήσουν αυτό το μομέντουμ και να πολιτικοποιήσουν όσο γίνεται την αναμέτρηση των εκλογών.

Μπορεί να μην παίζεται η διακυβέρνηση της χώρας όμως, μία καθαρή νίκη της ΝΔ με ποσοστό άνω του 33% και με διαφορά από το δεύτερο κόμμα άνω των 15 μονάδων θα δώσει αέρα στην Πειραιώς.

Θα δούμε και άλλα πράγματα. Θα δούμε τον Μητσοτάκη, το δυνατό χαρτί της ΝΔ να παίρνει πάνω του τον εκλογικό αγώνα και να περιοδεύει συνεχώς λες και είναι εθνικές εκλογές.

Επίσης, θα δούμε ένα συνέδριο φαντασμαγορικό που θα λειτουργήσει ως κάλεσμα για πανστρατιά μιας και η ΝΔ κλείνει 50 χρόνια ζωής στα 50 χρόνια μεταπολίτευσης.

Φωτογραφικό υλικό, βίντεο, πολλές προσκλήσεις σε ηγέτες του εξωτερικού.

Ο Μητσοτάκης θέλει το συνέδριο που θα γίνει 6-7 Απριλίου να είναι μία γιορτή Δημοκρατίας και να είναι τεραστίων διαστάσεων.

Μέσα σε όλα αυτά να πούμε ότι στη ΝΔ στηρίζονται πολύ στην εγρήγορση του μηχανισμού της και στις τοπικές οργανώσεις.

Αλλά και στο πολύ δυνατό ψηφοδέλτιο με την έννοια ότι θα έχει στελέχη από όλες τις κοινωνικές ομάδες και τους χώρους που καλύπτει ιδεολογικά η ΝΔ.

Όπως έλεγε και παλιός κοινοβουλευτικός οι ευρωεκλογές θα κριθούν στο ποιος έχει πιο ετοιμοπόλεμο μηχανισμό.

Διαβάστε ακόμη: