Είναι πλέον προφανές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διαλύεται και αν δεν γίνει αυτό στην Κεντρική Επιτροπή και το Συνέδριο, θα γίνει πριν τις ευρωεκλογές.

Όλες οι κινήσεις των στελεχών που αμφισβητούν τον Στέφανο Κασσελάκη ανοικτά δείχνουν ότι από πίσω βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας ή έστω όσοι το κάνουν έχουν το πράσινο φως από τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Ολγα Γεροβασίλη είναι συχνή συνομιλήτρια του Αλέξη Τσίπρα και κρατούσε πάντα επιφυλακτική θέση για τον Στέφανο Κασσελάκη.

Όμως, τώρα αρχίζει και αμφισβητεί ανοικτά τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και δεν αποκλείεται να την δούμε ακόμα και μεταβατική πρόεδρο εάν έχουμε μεγάλη ρήξη και έκπτωση των καθηκόντων του Κασσελάκη από το Συνέδριο.

Στην ίδια ρότα είναι και η Κατερίνα Νοτοπούλου η οποία είναι στέλεχος που ανέδειξε ο Αλέξης Τσίπρας.

Η ίδια είναι ενοχλημένη γιατί ο Κασσελάκης έχει προτιμήσει την Δώρα Αυγέρη για την θέση του εκπροσώπου η οποία εκλέγεται στην ίδια περιφέρεια με αυτήν.

Είχε διαφανεί, όμως, νωρίτερα ότι κάτι τρέχει με τον Τσίπρα και τον Κασσελάκη.

Πρώτα απ’ όλα ο Αλέκος Φλαμπουράρης είχε φύγει από την συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας εκστομίζοντας σκληρά λόγια για τον Κασσελάκη.

Ο Φλαμπουράρης όπως και ο Στελιος Παππάς είναι συχνοί και πιστοί συνομιλητές του Τσίπρα.

Παράλληλα, όμως, η κρυφή συνάντηση Τσίπρα και Τεμπονέρα άρχισε να δίνει vibes ότι κάτι τρέχει στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Τσίπρας δεν ήθελε να μαθευτεί αυτή η συνάντηση για τους δικούς του λόγους.

Ο Τεμπονέρας διοργάνωσε με την ΕΦ.ΣΥΝ μία εκδήλωση που ουσιαστικά υπονόμευε τον Κασσελάκη ως εναλλακτική λύση απέναντι στον Μητσοτάκη.

Αυτοί που μένουν πλέον για να ολοκληρωθεί το «πραξικόπημα» στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ο Νίκος Παππάς και ο Παύλος Πολάκης.

Ο πρώτος έχει ήδη σημάνει τα καμπανάκια του με συνέντευξη που έλεγε ότι δεν έχουμε πείσει ότι είμαστε η εναλλακτική αξιοπιστη λύση διακυβέρνησης και αυτό δείχνει ότι υπάρχει πρόβλημα εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο ανδρών πλέον.

Αν τραβήξει το χαλί ο Νίκος Παππάς θα το δούμε σε επόμενο επεισόδιο, το σίγουρο είναι ότι θα μετρήσει πολύ η σχέση που έχει με τον Α.Τσίπρα.

Από εκεί και πέρα, τα πράγματα με τον Πολάκη είναι εξίσου δύσκολα.

Ο Κασσελάκης τον «άδειασε» εκκωφαντικά λίγο πριν την Πολιτική Γραμματεία προ ημερών ενώ και η μη στήριξη του Πολάκη στο νομοσχέδιο για τα ΛΟΑΤΚΙ έχουν φέρει τον Κασσελάκη στο αμήν, λίγο δηλαδή πριν την καρατόμησή του από συντονιστή των τομεαρχών.

Με αυτά και με αυτά, όλα τα μεγάλα στελέχη φαίνεται πλέον να άρουν την εμπιστοσύνη τους στον Κασσελάκη ενώ όπως είπε και ο Στέλιος Κούλογλου θα υπάρξει πρόταση μομφής απέναντι του…

Ο ΣΥΡΙΖΑ διαλύεται χωρίς έλεος και κερδισμένοι βγαίνουν το ΠΑΣΟΚ (που ήταν σε φάση εσωστρέφειας καθώς 11 πρόσωπα δεν στήριξαν την επιλογή της ηγεσίας στο πρόσφατο νομοσχέδιο) και την Νέα Αριστερά που περιμένει νέες ανεξαρτητοποιήσεις για να αυξήσει τα ποσοστά της.

Διαβάστε ακόμη: