Για όλους και για όλα μίλησε ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου σε συνέντευξη που παραχώρησε στο One Channel.

Ο αγαπημένος ερμηνευτής αναφέρθηκε στα πρώτα του βήματα στο τραγούδι, στις ταβέρνες που τραγουδούσε, αλλά και στις αστείες στιγμές της καριέρας του.

Φυσικά κατά τη διάρκεια της κουβέντας δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στη σύζυγό του, Ελένη Ράντου, την οποία και… πολιόρκησε.

«Παίζαμε με το συγκρότημα σε μαγαζιά και night club, αλλά εκεί δεν είχε λεφτά. Τα πρώτα χρήματα ήρθαν όταν παράτησα τη ροκ ξένη μουσική. Ήρθαν από τα ακούσματα του Θεοδωράκη, του Χατζιδάκη, του Σαββόπουλου, του Σπανού», είπε αρχικά και συμπλήρωσε: «Ήταν αριστερές οι καταβολές μου και το νέο κύμα μού έμοιαζε πολύ πιο οικείο. Μπορούσα να εκφραστώ στη γλώσσα μου, διότι προηγουμένως τραγουδούσα αγγλικά Πελοποννήσου. Κατέβηκα στην Πλάκα, πήγα στην μπουάτ του Γιάννη του Αργύρη, που τον θεωρώ και πρωτοδάσκαλο. Του τραγούδησα και μου είπε: “Ωραία είναι, αλλά να μην φωνάζεις τόσο πολύ”, διότι εγώ “τα έχωνα”». Μάλιστα ανέφερε ότι τραγουδούσε και σε μία μπουάτ, αλλά την έκλεισε η Χούντα το 1967.

«Μετά πήγα φαντάρος και, όταν απολύθηκα, δεν μπορούσα να τραγουδήσω Θεοδωράκη. Είχα έναν φίλο από τον στρατό και αυτός ζούσε στη Γερμανία. Και μου λέει “Πάμε, ρε Βασίλη έξω. Τι θα κάνεις εδώ πέρα;”. Δεν είχαμε λεφτά για να βγάλουμε εισιτήρια και θεώρησα καλό να πάω σε ένα μαγαζί που θα έπαιρνα και λεφτά», ανέφερε ο αγαπημένος τραγουδιστής, εξηγώντας ότι: «Έτσι βρέθηκαν οι Κάψες. Ήταν ένα μαγαζί πολύ περίεργο για εμένα. Στην πρεμιέρα είχε μείνει ένα βουνό από άμμο, το οποίο έμεινε εκεί μέχρι να φύγω. Εκεί είχα μεγάλη επιτυχία, μάλλον γιατί δεν έμοιαζα του χώρου αυτού και ήθελαν όλοι να με προστατεύσουν. “Μπράβο Βασιλάκη”, μου έλεγαν. Στις Κάψες τραγούδαγα και τα λαϊκά της εποχής. Με είχαν συμπαθήσει τόσο πολύ, γιατί στα ζεϊμπέκικα που τους έλεγα, είχαν πιει και όπως χορεύανε πήγαιναν να πέσουν. Τότε εγώ τους έλεγα “άμυνα”. “Ευχαριστώ, Βασιλάκη”, μου λέγανε».

Βασίλης Παπακωνσταντίνου: Περιγράφει πώς έφαγε «πόρτα» σε συναυλία του

Στη συνέχεια ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου αναφέρθηκε σε ένα αστείο περιστατικό, όταν φύλακας σε συναυλία του στα Γιάννενα παραλίγο να του «ρίξει πόρτα».

«Στα Γιάννενα είχα μία συναυλία. Πάμε με το αυτοκίνητο να μπούμε από την πόρτα που είχαμε βάλει τα μηχανήματα. Ήταν εκεί ο φύλακας. Και μου λέει: “Δεν μπαίνει κανείς. Ακούστε, κύριε, έχω διαταγή από τον κ. Παπακωνσταντίνου προσωπικά να μην περάσει κανείς από εδώ”. Πιο πέρα ήταν η είσοδος του κόσμου. Με πήραν χαμπάρι και τρέχουν προς το αυτοκίνητο. Πολύ κόσμος. Και λέω στον φύλακα: “Άνοιξε, βρε, έρχονται”. “Σας είπα κύριε, έχω διαταγή από τον κ. Παπακωνσταντίνου προσωπικά”, μου ξαναλέει. “Εγώ είμαι”, του λέω και τελικά άνοιξε και μπήκα».

Βασίλης Παπακωνσταντίνου: Πώς… έριξε την Ελένη Ράντου

Τέλος μίλησε για την Ελένη Ράντου, αλλά και πώς την πολιόρκησε μέχρι να την κάνει δική του.

«Εγώ για να ερωτευτώ κάτι πρέπει πρώτα να το θαυμάσω», τόνισε συμπληρώνοντας ότι η ηθοποιός πήγαινε στο μπαρ και αυτός έβαζε τον κιθαρίστα να ρωτάει αν η Ράντου ήταν εκεί για να πάει και αυτός. «Σε Ράντου έχουμε κάτι;», ρωτούσε ο κιθαρίστας, ενώ κάποια στιγμή κατάφερε να μιλήσουν. «Την πολιορκούσα αλλά δεν έπεφτε, τελικά έπεσε», είπε ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου.

Διαβάστε ακόμη: