«Τελειωμένο» θεωρείται σύμφωνα με τραπεζικούς και επιχειρηματικούς κύκλους το deal μεταξύ CVC – ΔΕΗ (που φέρεται να υπέβαλαν πρόταση από κοινού) και United Group του Σέρβου Σόλακ και του Ν. Σταθόπουλου της BC Partners ως προς την εξαγορά του ομίλου Nova που εμπεριέχει την πρώην Wind, την συνδρομητική τηλεόραση της Nova αλλά και το 50% της τηλεόρασης του Alpha (το υπόλοιπο 50% κατέχει ο όμιλος Βαρδινογιάννη)!

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η εν λόγω πρόταση από κοινού του κορυφαίου αμερικανικού Fund που βάζει πόδι γερά πλέον στην Ελλάδα με τις ευλογίες του Μεγάρου Μαξίμου και η κυρίαρχη κρατικών συμφερόντων – και όχι μόνο- επιχείρηση στον χώρο της Ενέργειας, φέρεται να έχουν υποβάλει την μία και μοναδική πρόταση εξαγοράς του ομίλου Nova, σε μια κίνηση που αποσκοπεί αφενός στην είσοδο στο «παιχνίδι» των οπτικών ινών αφετέρου στην δραστηριοποίηση στον κρίσιμο και καθοριστικό τομέα των media!

Δεν χωρεί αμφιβολία ότι οι εξαγορές, αλλά και το ενδιαφέρον για αυτές, δεν προαναγγέλονται ούτε φυσικά οι πληροφορίες επιβεβαιώνονται!

Υπό το πρίσμα αυτό είναι λογικό η ΔΕΗ που ήδη έχει μπει χοντρά στο παιχνίδι των οπτικών ινών, να θέλει να εξαγοράσει την Nova, όχι τόσο για το τηλεοπτικό της σκέλος αλλά κυρίως για την πρώην Wind εκ των κορυφαίων τηλεπικοινωνιακών εταιριών, που εμπεριέχει!

Στο ίδιο μήκος κύματος και απολύτως συμπληρωματικά με την ΔΕΗ κινείται κατά τις πληροφορίες η CVC, καθώς το αμερικανικό fund που ήδη δραστηριοποιείται ενεργά στη χώρα μας σε πλήθος τομέων της επιχειρηματικής δράσης, από τα νοσοκομεία και τις ασφάλειες μέχρι τα τρόφιμα ενώ κατέχει και 16% της ΔΕΗ, ενδιαφέρεται τόσο για την Wind όσο και για την επίγεια και συνδρομητική τηλεοπτική δραστηριότητα της United του Σέρβου Σόλακ και του Ν. Σταθόπουλου, δηλαδή την τηλεόραση του Alpha και την συνδρομητική πλατφόρμα της Nova που κατέχει εκτός των άλλων τα τηλεοπτικά δικαιώματα πολλών ομάδων της Super league , αλλά και την Premier league του αγγλικού πρωταθλήματος καθώς και τα δικαιώματα της Euroleague του μπάσκετ!

Οι Αμερικανοί της CVC ήρθαν για να μείνουν στην Ελλάδα και τούτο καταδεικνύεται στην πράξη, όπου εκτός ενός πρόσθετου 20% της ΔΕΗ που ζήτησαν από την κυβέρνηση (η οποία δεν ανταποκρίθηκε σχετικά) φέρεται να ενδιαφέρθηκαν και για την αγορά πακέτου μετοχών του ΟΤΕ από τους Γερμανούς, κάτι που τελικά δεν συνέβη καθώς φέρεται να υπήρξε μια διαφωνία ύψους 1,5 δις. ευρώ ως προς την αποτίμηση του τηλεπικοινωνιακού ομίλου!

Σημειώνεται ακόμη ότι πριν από λίγο καιρό οι αμερικανοί της CVC δια μέσω του επικεφαλής στην Ελλάδα Αλεξ Φωτακίδη επισκέφτηκαν τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου τον οποίο ενημέρωσαν για τις περαιτέρω επιχειρηματικές τους βλέψεις στην Ελλάδα ενώ εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για τον τρόπο που λειτουργεί η εγχώρια επιχειρηματική πιάτσα καθώς και ότι βάλλονται από ντόπια συμφέροντα!

Υπό το πρίσμα αυτό, προκύπτει σαφώς ότι το ενδιαφέρον της CVC για την Nova, που περιέχει και το εύφλεκτο τηλεοπτικό τοπίο, έχει το πράσινο φως του Μαξίμου, εξέλιξη που στον βαθμό που υλοποιηθεί θα καταστήσει την CVC έναν πανίσχυρο παίκτη της εγχώριας επιχειρηματικής πιάτσας, που πέραν του πλήθους των αμιγώς επιχειρηματικών δραστηριοτήτων θα διαθέτει εξωθεσμική επιρροή και παρέμβαση στην κεντρική εξουσία μέσω του Alpha όπου θα γίνει συνέταιρος της πανίσχυρης οικογένειας Βαρδινογιάννη αλλά και της συνδρομητικής της Nova με την μεγάλη επιρροή στο ελληνικό ποδόσφαιρο, παντιοτρόπως!

Διαβάστε ακόμη: