Σε Αναπληρωτή Καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Λευκωσίας αναγορεύτηκε πρόσφατα ο Μαιευτήρας-Γυναικολόγος και Ενδοσκοπικός Χειρουργός Αναπαραγωγής Δρ. Στέφανος Χανδακάς.

Ο διακεκριμένος επιστήμονας έχει διανύσει ξεχωριστή πορεία στην ειδικότητα της Μαιευτικής και Γυναικολογίας, με έντονη δραστηριότητα στον ελληνικό και διεθνή χώρο. Απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, μετεκπαιδεύτηκε στην Αγγλία και στις ΗΠΑ στους τομείς της Μαιευτικής, της Γυναικολογίας και της Λαπαροενδοσκοπικής / Ρομποτικής Χειρουργικής, ενώ υπήρξε επίσης ένας από τους νεότερους επιμελητές Γυναικολογίας του Εθνικού Συστήματος Υγείας του Ηνωμένου Βασίλειου (ΝHS).

Οι σημαντικές διοικητικές θέσεις που έχει αναλάβει σε νοσοκομεία του ιδιωτικού τομέα, αλλά και η συμβολή του στην ίδρυση γυναικολογικών κέντρων και μονάδων εξωσωματικής στην Ελλάδα και το εξωτερικό, τον έχουν αναδείξει ως έναν από τους πιο αξιόλογους επιστήμονες στον τομέα του. Σήμερα ο Δρ. Χανδακάς είναι Πρόεδρος του Δ.Σ. του Νοσοκομείου Μητέρα, του Ομίλου «Υγεία» και της Hellenic Healthcare Group. Αξιοπρόσεκτες είναι και οι έντονες φιλανθρωπικές δράσεις που έχει αναπτύξει τα τελευταία χρόνια, ανάμεσα στις οποίες είναι και η ίδρυση, το 2015, της ΑΣ.Μ.Κ.Ε. HOPEgenesis, στόχος της οποίας είναι η ανατροπή του κλίματος υπογεννητικότητας της Ελλάδος. Η HOPEgenesis βραβεύτηκε μάλιστα το 2018 από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ως η καλύτερη NGO στην Ελλάδα.

Η ανάληψη αυτού του τίτλου από τον Δρ. Χανδακά σηματοδοτεί όχι μόνο ένα προσωπικό επίτευγμα και ένα νέο κεφάλαιο στην καριέρα του, αλλά και μια ευκαιρία για την ιατρική κοινότητα της Κύπρου και όχι μόνο, χάρη στην εμπειρία και τις γνώσεις του. Είναι γεγονός πως, καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας του, ο ιατρός έχει επιδείξει την ακλόνητη δέσμευσή του για την πρόοδο της γυναικολογικής φροντίδας και την υγεία των γυναικών, μέσα από τη συνεχή έρευνα και καινοτομία.

Ως Αναπληρωτής Καθηγητής πλέον στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας θα μπορέσει να προσφέρει την εμπειρία του στην Προχωρημένη Λαπαροσκοπική και Ρομποτική Γυναικολογική Χειρουργική και να βοηθήσει επίδοξους φοιτητές Ιατρικής και μελλοντικούς ερευνητές. Επιπλέον, αυτή η συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας υπόσχεται να αποφέρει ερευνητικές εξελίξεις στην ειδικότητα της Μαιευτικής και τη Γυναικολογίας.

Ο ίδιος ο ιατρός δηλώνει γι’ αυτή τη στιγμή-ορόσημο στη σταδιοδρομία του:

«Είναι μεγάλη μου τιμή η ανάληψη του τίτλου του Αναπληρωτή Καθηγητή στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Λευκωσίας. Πρόκειται για  μια αναγνώριση της προσωπικής μου προσπάθειας, τα τελευταία 22 χρόνια, να αναδείξω την Προχωρημένη Λαπαροσκοπική και Ρομποτική Γυναικολογική Χειρουργική στην Ελλάδα και την Κύπρο. Ελπίζω να ανταποκριθώ στις προσδοκίες των συναδέλφων που με εξέλεξαν και να προσφέρω το καλύτερο στους νέους φοιτητές και μελλοντικούς ιατρούς!».

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας είναι ένα από τα κορυφαία πανεπιστήμια στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου. Προσφέρει περισσότερα από 100 προγράμματα σπουδών προπτυχιακού, μεταπτυχιακού και διδακτορικού επιπέδου, ενώ οι φοιτητές του ξεπερνούν τους 14.000 και προέρχονται από 100 και πλέον χώρες. Το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης που παρέχει το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, καθώς και ο διεθνής προσανατολισμός του, αντανακλώνται στις σημαντικότερες παγκόσμιες κατατάξεις πανεπιστημίων. Για το λόγο αυτό, η τιμητική αυτή διάκριση υπόσχεται την αρχή μιας νέας εποχής αριστείας για την ιατρική εκπαίδευση και έρευνα στην Κύπρο και στην Ελλάδα.

Διαβάστε ακόμη: