Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξετάζουν το ενδεχόμενο αποστολής τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης Bradley στην Ουκρανία, σύμφωνα με δηλώσεις του Αμερικανού Προέδρου Τζο Μπάιντεν την Τετάρτη.

Ερωτηθείς εάν τα οχήματα Bradley ήταν «στο τραπέζι» για την Ουκρανία, ο Μπάιντεν είπε σε μια ομάδα δημοσιογράφων: «ναι».

Το Bradley είναι ένα θωρακισμένο όχημα σχεδιασμένο για τη μεταφορά στρατευμάτων στο πεδίο της μάχης.

Είναι οπλισμένο με πολλά διαφορετικά όπλα για να προστατεύει το πλήρωμα και να επιτίθεται σε εχθρικούς στόχους.

Οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να ανακοινώσουν τη μεταφορά οχημάτων Bradley στο επόμενο πακέτο ασφαλείας της Ουκρανίας, δήλωσε ένας αξιωματούχος άμυνας σύμφωνα με το CNN.

Θα είναι το πρώτο νέο κομμάτι στρατιωτικού εξοπλισμού που οι ΗΠΑ συμφώνησαν να στείλουν στην Ουκρανία μετά την επίσκεψη του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι στην Ουάσιγκτον στα τέλη του περασμένου μήνα.

Κατά τη διάρκεια αυτής της επίσκεψης, οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι θα στείλουν πυραύλους εναέριας άμυνας Patriot στην Ουκρανία, ένα από τα πιο σημαντικά και προηγμένα συστήματα που η Ουάσιγκτον έχει δώσει ακόμη στο Κίεβο.

Όμως ο Ζελένσκι κατέστησε σαφές ότι θα χρειαζόταν ακόμα περισσότερα καθώς ο πόλεμος στην Ουκρανία πλησιάζει στο τέλος του ενός έτους.

Νέο πακέτο βοήθειας τις επόμενες ημέρες ή εβδομάδες απο τις ΗΠΑ

Ο εκπρόσωπος του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας Τζον Κίρμπι δήλωσε την Τετάρτη ότι οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να ανακοινώσουν νέο πακέτο βοήθειας τις επόμενες ημέρες ή εβδομάδες.

Οι ΗΠΑ παρείχαν άλλα τεθωρακισμένα οχήματα στην Ουκρανία στο παρελθόν, συμπεριλαμβανομένων οχημάτων με προστασία από νάρκες με προστασία από ενέδρα (MRAP) και τεθωρακισμένων οχημάτων κοινής ωφέλειας. Οι ΗΠΑ πλήρωσαν επίσης για την ανακαίνιση των αρμάτων μάχης T-72 της σοβιετικής εποχής.

Αυτή τη στιγμή, οι ΗΠΑ δεν είναι έτοιμες να στείλουν άρματα μάχης M-1 Abrams, παρά τα επανειλημμένα ουκρανικά αιτήματα, δήλωσαν δύο αξιωματούχοι της άμυνας.

Διαβάστε ακόμη: