H ανοδική πορεία που καταγράφει η κυβερνώσα παράταξη μετά το ξεκίνημα των περιοδειών από τον έλληνα πρωθυπουργό και τα κλιμάκια των υπουργών έχει προσμετρηθεί στις πρόσφατες κυλιόμενες δημοσκοπήσεις που διενεργούν εταιρείες για λογαριασμό της κυβέρνησης και δείχνουν ότι ο στόχος των 33% είναι επιτεύξιμος.

Μάλιστα, τα μοντέλα των δημοσκόπων δείχνουν ότι εάν η ΝΔ πιάσει ακόμα μεγαλύτερη συσπείρωση που σημαίνει ακόμα μεγαλύτερη κινητοποίηση του γαλάζιου μηχανισμού το ποσοστό αναμένεται να είναι ακόμα μεγαλύτερο.

Όπως καταλαβαίνετε αυτό από μόνο του δίνει ώθηση στον Κυριάκο Μητσοτάκη να αισθάνεται ότι το αποτέλεσμα της 9ης Ιουνίου θα καταδείξει το δρόμο της πολιτικής σταθερότητας και της συνέχισης του κυβερνητικού έργου.

Όμως, στις μετρήσεις του κοινού έχει εντυπωθεί και οι τελευταίες προσπάθειες της κυβέρνησης για την πάταξη της οπαδικής βίας, της ασφάλειας του πολίτη, της αντιμετώπισης των σκληρών περιπτώσεων αισχροκέρδειας δείγματα ότι οι πολίτες πιστώνουν στην κυβέρνηση ότι αν μη τι άλλο προσπαθεί…

Όμως, χρειάζονται και άλλα βήματα ειδικά στο τομέα της Δικαιοσύνης που έχει μείνει πίσω…

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο και με το σενάριο η ΝΔ να ξεπεράσει τo 33% στις Ευρωεκλογές, ο Πρωθυπουργός αφήνει προς στιγμή το χαρτί του ανασχηματισμού -που σε αντίθετη περίπτωση θα το χρησιμοποιούσε άμεσα.

Συγκεκριμένα, όπως τονίζουν οι πηγές του Radar οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα θα πάνε για μετά το καλοκαίρι, περίπου τέλους Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου, τις ημέρες πριν ή μετά τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Προσοχή! Αυτό δεν σημαίνει ότι ο ίδιος δεν έχει εικόνα των αλλαγών που πρέπει να γίνουν για να γίνει πιο αποτελεσματική η κυβέρνηση.

Αντιθέτως, είναι και εκείνος βέβαιος ότι το κυβερνητικό σχήμα χρήζει κρίσιμων αλλαγών ή και αναγκαστικών αλλαγών που θα προκύψουν, καθώς όπως λένε οι πηγές, ένας πρωτοκλασάτος υπουργός μάλλον θα αφήσει το κυβερνητικό του πόστο και θα μεταφερθεί σε ανώτερη θέση στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στη Κομισιόν.

Επίσης, σύμφωνα, με το κυρίαρχο σκεπτικό του Πρωθυπουργό άλλος ένας πρώην κυβερνητικός αξιωματούχος βρίσκεται σε τροχιά επανεισόδου στο κυβερνητικό σχήμα, καθώς η αποτελεσματικότητα και η εμπειρία του είναι χαρακτηριστική και πολύτιμη, ακόμα και τώρα που βρίσκεται εκτός σχήματος.

Επίσης, ο Πρωθυπουργός θέλει να σταθμίσει και άλλους παράγοντες και να μην δείξει βιαστικός για να προχωρήσει σε άμεσες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα διότι θα δώσει την εντύπωση ότι άγεται από τις εξελίξεις και το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.

Ένας από τους παράγοντες, πάντως, σύμφωνα με τις πηγές του Radar είναι και το πως θα τα πάει η Πολιτική Προστασία φέτος με τις φωτιές και άλλες καταστροφικές επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης, η οποία θα είναι έντονη τους καλοκαιρινούς μήνες.

Διότι και αυτός είναι ένας τομέας που θα κρίνουν αυστηρά οι πολίτες.

Σε κάθε περίπτωση, όσοι αναμένουν αλλαγές τον Ιούνιο ή μέσα στο κατακαλόκαιρο καλύτερα να πάνε ήσυχοι για διακοπές, ο Πρωθυπουργός θα σκεφτεί με σύνεση το θέμα στα τέλη του καλοκαιριού με αρχές Σεπτέμβρη…

Διαβάστε ακόμη: