Ιδού λοιπόν που βρισκόμαστε στη χώρα μας: ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης να θέλει, όπως είναι φυσικό τους ξένους επενδυτές και η γνωστή Ειρήνη Φρεζάδου να τους διώχνει!

Με άλλα λόγια, η υπόθεση του πολύπαθου υπό ανέγερση, απόλυτα νόμιμου ξενοδοχείου στην περιοχή Κουκακίου-Μακρυγιάννη έχει πάρει πλέον άλλη διάσταση.

Πρώτον υπέρ της νόμιμης ανέγερσης τάχθηκε με έγγραφο-φωτιά προς το Συμβούλιο της Επικρατείας και το ΥΠΕΝ, γεγονός καταλυτικό για την εκδίκαση.

Το ΣτΕ εξετάζει την τελευταία προσφυγή της …εμμονικής παρεούλας του Κουκακίου στο τέλος του μήνα και πλέον όλες οι απόπειρες αναβολής (πρέπει να) πέσουν στο κενό, δεν υπάρχουν περαιτέρω δικαιολογίες για κανένα.

Και δεύτερον, η εταιρία real estate του οικοπέδου, είναι συμφερόντων πλέον κατά πλειοψηφία αλλοδαπών επενδυτών: ο ένας είναι αμερικανός Ελληνικής καταγωγής και ο άλλος βορειοευρωπαίος σε μία επένδυση που θα ξεπεράσει σε πρώτη φάση τα 150 εκατομμύρια και θα δημιουργήσει τουλάχιστον 300 θέσεις εργασίας εκ του μηδενός.

Συνεπώς μιλάμε πιά για Άμεσες Ξένες Επενδύσεις στη χώρα μας, τις οποίες προσπαθεί να προσελκύσει με κάθε μέσον και πολύ σωστά ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Είναι σαφείς οι εντολές του προς Υπουργούς, υπηρεσίες και Οργανισμούς: «φέρτε άμεσες ξένες επενδύσεις, είναι οξυγόνο για την οικονομία και δημιουργούν χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Όλοι συμφωνούν με την προσέγγιση αυτή, ακόμη και οι σοβαροί της αντιπολίτευσης.

Όλοι είπατε; μμμμ όχι ακριβώς όλοι! Η εμμονική κα Φρεζάδου διαφωνεί και θέλει να τους διώξει.

Οι δύο επενδυτές από το εξωτερικό εμπιστεύτηκαν τη χώρα μας και προετοιμάζουν σημαντικές επενδύσεις στο χώρο των ακινήτων και του τουρισμού, με πρώτη τη νόμιμη επένδυση του ξενοδοχείου.

Βλέποντας όμως τις πλήρως υστερόβουλες αντιδράσεις της γνωστής και μη εξαιρετέας κας Φρεζάδου και της παρέας της, έχουν μείνει κατάπληκτοι και σκέφτονται να επανασχεδιάσουν το επενδυτικό τους πρόγραμμα στην Ελλάδα.

Την απόλυτα νόμιμη ανέγερση του ξενοδοχείου όπως είναι γνωστό, πολεμάει με …λύσσα η γνωστή παρέα του Κουκακίου, «ψυχή» της οποίας είναι η παγκοσμίως άγνωστη για τα αρχιτεκτονικά της έργα κα Ειρήνη Φρεζάδου.

Αυτός τελικά είναι και ο ασφαλέστερος τρόπος να διώχνουμε τις άμεσες ξένες επενδύσεις, που όπως έχει κατ’ επανάληψη τονίσει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι μονόδρομος για την ανάπτυξη της χώρας. Η κα Φρεζάδου όμως έχει άλλη άποψη.

Τη συγκεκριμένη παρέα ορισμένοι στο ΥΠΕΝ την αποκαλούν και «ληστρική συμμορία» άγνωστο γιατί, αυτοί που το λένε κάτι θα ξέρουν. Ίσως μάλιστα γνωρίζουν και τους ανθρώπους που κινούν τα νήματα πίσω από την παρέα, με μοναδικό στόχο το κέρδος.

Το υπό ανέγερση ξενοδοχείο έχει όλες τις άδειες αλλά…

Υπενθυμίζω ότι το υπό ανέγερση ξενοδοχείο έχει όλες τις νομιμοποιητικές άδειες από την Υπηρεσία Δόμησης (την Πολεοδομία δηλαδή) του Δήμου Αθηναίων, την Αρχαιολογική Υπηρεσία (μόλις πριν τέσσερις μήνες ολοκλήρωσε πολυετή έλεγχο και δεν βρήκε κάτι μεμπτό) αλλά και το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας που επίσης έδωσε το «οκ».

Μαθαίνω από τις υπηρεσίες του ΥΠΕΝ, ότι μόλις πρόσφατα, απέστειλαν στο ΣτΕ που εκδικάζει για δεύτερη φορά την υπόθεση στο τέλος του μήνα, το τελικό έγγραφο που επιτρέπει τη δόμηση με βάση και τη φέρουσα ικανότητα της περιοχής.

Ένα έγγραφο-φωτιά που αποδομεί με επιχειρήματα όλες τις σαθρές αιτιάσεις της κας Φρεζάδου και της παρεούλας της.

Η κα Φρεζάδου κατά καιρούς, προσφυγές στο ΣτΕ έκανε, προσβολές και απειλές προς αρχαιολόγους εκτόξευε, εξώδικα μοίραζε, απειλές κατά πάντων ανέμιζε.

Προσπαθεί ματαίως να πετύχει αναίρεση άδειών που είχαν δοθεί νόμιμα και σύμφωνα με δύο αποφάσεις του ΣτΕ.

Χρησιμοποιούσε μάλιστα ως όχημα την ΕΛΛΕΤ (Ελληνική Εταιρία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού).

Αποκαλύφθηκε όμως ότι όλα αυτά η κα Φρεζάδου (και η εκλεκτή κομπανία της φυσικά, να μην ξεχνιόμαστε) τα έκανε επειδή είχε συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα.

Η παρεούλα νοικιάζει AirBnB στην περιοχή με πανάκριβο τίμημα και δεν ήθελε να φτιαχτεί οτιδήποτε θα χαλούσε τη θέα, άρα και τα …έσοδα της μικρής αυτής κάστας.

Τα έμαθε αυτά η νεοεκλεγμένη διοίκηση της ΕΛΛΕΤ και αποσύρθηκε από τη νομική κάλυψη της κας Φρεζάδου.

Η πολύπλαγκτη κα Ειρήνη όμως, δεν το έβαλε κάτω!

Ανέσυρε από την αφάνεια, δικηγόρο εκτός ΕΛΛΕΤ, για να την καλύψει.

Ο δικηγόρος αυτός, όπως σας έχουμε ήδη αναφέρει, είναι παλαιοπασόκος με όλη τη σημασία της λέξης. Αφού οι παλαιοί σύντροφοί του, ούτε να τον ακούν δεν θέλουν!

Μέσα στην απελπισία τους η κα Φρεζάδου και ο δικηγόρος ζητούν αναβολή της εκδίκασης. Αυτοί που έλεγαν «να δικάσει το ΣτΕ το συντομότερο για να τους λιώσουμε» τώρα ικετεύουν για αναβολή.

Ζητούν μάλιστα και από την ΕΛΛΕΤ να συμφωνήσει σε αναβολή.

Οι άνθρωποι που γνωρίζουν λένε ότι η νεοεκλεγμένη διοίκηση της ΕΛΛΕΤ υπό τον σοβαρό δικηγόρο κο Στάθη Ποταμίτη, δεν θα παρασυρθεί από την αναξιόπιστη και υστερόβουλη κα Φρεζάδου που προστατεύει μόνο τα προσωπικά της συμφέροντα και δεν θα ζητήσει αναβολή.

Το ορθολογικό μάλιστα είναι να ζητήσει και η ΕΛΛΕΤ άμεση εκδίκαση από το ΣτΕ ώστε να απαλλαγεί από το άγος που ονομάζεται «κυρία Φρεζάδου και αμαρτωλή παρεούλα».

Καταγγελία του ΞΕΕ στην Επιτροπή Ανταγωνισμού για αθέμιτες πρακτικές ψηφιακών πλατφορμών

Τι λένε στο ΥΠΕΝ για τη …γνωστή κυρία…

Όπως λέει υψηλόβαθμος αξιωματούχος του ΥΠΕΝ «η κα Ειρήνη Φρεζάδου, είναι μία εμμονική πολυτεχνίτισσα και ερημοσπίστισσα, που, ενώ είναι απλή αρχιτέκτονας της οποίας ουδείς γνωρίζει τα -άγνωστα- έργα νομίζει ότι είναι ο θηλυκός Λε Κορμπυζιέ! Θα τρίζουν τα κόκκαλα του μακαρίτη…»

Πλέον όμως η …θρυλική κυρία νομίζει ότι είναι και αρχαιολόγος- χωροτάκτης-πολεοδόμος-τοπογράφος-περιβαλλοντολόγος και δικηγόρος τώρα τελευταία!

Τί είναι πραγματικά; μία αποτυχημένη πολιτικός που «πάτωσε» ως υποψήφια με το συνδυασμό Κώστα Μπακογιάννη στην Αθήνα και βέβαια μία κυρία με πολύχρονη αργομισθία από το ‘Ερρίκος Ντυνάν’ όπως αποκάλυψε πόρισμα της Βουλής των Ελλήνων παρακαλώ ήδη από το 2018.

Ουδέποτε εμφανίστηκε στο νοσοκομείο και εισέπραττε παχυλό μισθό επί σειρά ετών.

Λογικό θα ήταν, μόλις αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο, η ερίτιμος κυρία να επιστρέψει όλο το ποσόν της αργομισθίας. Από ότι μαθαίνουμε δεν το έπραξε πάντως.

Θυμάστε ασφαλώς, ότι η κα Φρεζάδου ως ‘ψυχή’ της γνωστής παρεούλας του Κουκακίου-Ακροπόλεως είχε (και έχει) αυτοαναγορευθεί σε τιμητή της πολιτιστικής μας κληρονομιάς στην περιοχή Ακρόπολης-Μακρυγιάννη-Κουκακίου.

Δεν επιτρέπει τίποτα στην περιοχή χωρίς την άδειά της και χωρίς …«διαβατήριο» από την γνωστή και μη εξαιρετέα παρεούλα της.

Όλα αυτά, υποτίθεται, στο όνομα του πολιτισμού και της αρχιτεκτονικής παράδοσης. Προσφυγές στο ΣτΕ έκανε, προσβολές και απειλές προς αρχαιολόγους εκτόξευε, εξώδικα μοίραζε, απειλές κατά πάντων ανέμιζε.

Προσπαθεί ματαίως να πετύχει αναίρεση άδειών που είχαν δοθεί νόμιμα από την Πολεοδομία Αθηνών και σύμφωνες με δύο αποφάσεις του ΣτΕ.

Αναφερόμαστε σε άδειες υπό κατασκευή νόμιμων κτισμάτων και όχι σε κτίσματα που ήδη λειτουργούν ως ξενοδοχεία.

Κυριακή κοντή γιορτή όμως, το ΣτΕ θα δικάσει σε λίγο καιρό, θα πέσουν οι μάσκες και ο καθένας θα εμφανιστεί με το πραγματικό του πρόσωπο, το σοβαρό πρόσωπο της νομιμότητας των επενδυτών ή το γελοίο και βουλιμικό (σ.σ βουλιμία για προσωπικό κέρδος) της παρεούλας και της κας Φρεζάδου που ποδηγετεί την παρεούλα.

Ή μήπως δεν την ποδηγετεί μόνη η κα Φρεζάδου (η …«Φρέζα» όπως την αποκαλούν περιπαικτικά στο ΥΠΕΝ) αλλά κρύβεται στο παρασκήνιο κάποιος βετεράνος που δεν το βάζει κάτω παρά την αποστρατεία του;

Αν χρειαστεί θα επανέλθουμε…

Διαβάστε ακόμη: