Η τορπίλη στη Συμφωνία των Πρεσπών από την νεοεκλεγείσα Πρόεδρο των Σκοπίων η οποία παίζει ανοιχτά το παιχνίδι της Τουρκίας και της Ρωσίας, προκαλεί συναγερμό στο Μαξίμου.

Εκτός από τη διαχείριση του κρίσιμου αυτού εθνικού ζητήματος, οι συνεργάτες του πρωθυπουργο επιχειρούν να εκτιμήσουν και τις παρενέργειες που θα προκαλέσει εν όψει των ευρωεκλογών του Ιουνίου.

Ο προβληματισμός εστιάζεται στην αντίδραση του κόσμου στη Μακεδονία, που στην συντριπτική του πλειοψηφία δεν αποδέχεται την κλοπή του ονόματος από τους Σκοπιανούς και απαιτεί από την κυβέρνηση τολμηρές πρωτοβουλίες.

Τα βλέμματα επίσης είναι στραμμένα σε κορυφαία στελέχη της Νέας Δημοκρατίας τα οποία έχουν εκφράσει δημόσια τη διαφωνία τους για την τακτική που ακολουθεί η κυβέρνηση στα ελληνοτουρκικά, στο Σκοπιανό, αλλά και στις σχέσεις με την Αλβανία.

Το επικοινωνιακό επιτελείο του Μαξίμου προεξοφλεί ότι τα κόμματα που βρίσκονται στα Δεξιά της ΝΔ θα επιχειρήσουν να εκμεταλλευτούν την πρόκληση της προέδρου των Σκοπίων με ό,τι συνεπάγεται μια τέτοια εξέλιξη για τα ποσοστά της ΝΔ στη Βόρεια Ελλάδα.

Γι’ αυτό αναμένεται μια σειρά πρωτοβουλιών οι οποίες αναγκαστικά θα στοχεύουν στον περιορισμό των απωλειών της ΝΔ προς τα κόμματα που βρίσκονται στα δεξιά της.

Με την υποψηφιότητα Μπελέρη, η Νέα Δημοκρατία είχε καταφέρει να σταθεροποιήσει τα ποσοστά της στη Βόρεια Ελλάδα και να κερδίσει σύμφωνα με τις κυλιόμενες δημοσκοπήσεις δύο μονάδες.

Τώρα διαμορφώνεται μια νέα πραγματικότητα, η οποία εγκυμονεί κινδύνους.

Πρόκειται για μία ασύμμετρη πολιτική απειλή η οποία απαιτεί ψύχραιμους και αποφασιστικούς χειρισμούς για να μην αποτελέσει για μια ακόμη φορά το Σκοπιανό μοχλό αποσταθεροποίησης.

Διαβάστε ακόμη: