Η κα Ειρήνη Φρεζάδου, «ψυχή της παρέας» του Κουκακίου και της Ακρόπολης (που κάποιοι στο ΥΠΕΝ αποκαλούν «ληστρική συμμορία», άγνωστο γιατί) έχει ένα χαρακτηριστικό: χάνει συνεχώς όλες τις μάχες που δίνει προς ίδιον συμφέρον, αλλά επιμένει και βγάζει συνεχώς και άλλους (ψόφιους πάντως) λαγούς από το καπέλο της.

Για παράδειγμα, τώρα που πλησιάζει η εκδίκαση της τελευταίας προσφυγής της στο ΣτΕ για το νόμιμο οικόπεδο κοντά στην Ακρόπολη και τους όρους δόμησης που έχουν εγκριθεί από άλλη, πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ, ζητάει αναβολή γνωρίζοντας ότι πάει για μεγάλη ήττα!

Αυτή που μέχρι πρόσφατα πίεζε τους δικαστές και μάλιστα με άκομψο τρόπο, να δικάσουν τάχιστα, τώρα τα γύρισε. «Κωλοτούμπα» κανονική.

Όπως λέει υψηλόβαθμος αξιωματούχος του ΥΠΕΝ «η κα Ειρήνη Φρεζάδου, είναι μία εμμονική πολυτεχνίτισσα και ερημοσπίστισσα, που, ενώ είναι απλή αρχιτέκτονας της οποίας ουδείς γνωρίζει τα -άγνωστα- έργα νομίζει ότι είναι ο θηλυκός Λε Κορμπυζιέ! Θα τρίζουν τα κόκκαλα του μακαρίτη…»

Πλέον όμως η …θρυλική κυρία νομίζει ότι είναι και αρχαιολόγος- χωροτάκτης-πολεοδόμος-τοπογράφος-περιβαλλοντολόγος και δικηγόρος τώρα τελευταία!

Τί είναι πραγματικά; Μια αποτυχημένη πολιτικός που «πάτωσε» ως υποψήφια με το συνδυασμό Κώστα Μπακογιάννη στην Αθήνα και βέβαια μία κυρία με πολύχρονη αργομισθία από το ‘Ερρίκος Ντυνάν’ όπως αποκάλυψε πόρισμα της Βουλής των Ελλήνων παρακαλώ ήδη από το 2018.

Ουδέποτε εμφανίστηκε στο νοσοκομείο και εισέπραττε παχυλό μισθό επί σειρά ετών.

Λογικό θα ήταν, μόλις αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο, η ερίτιμος κυρία να επιστρέψει όλο το ποσόν της αργομισθίας. Από ότι μαθαίνουμε δεν το έπραξε πάντως.

Θυμάστε ασφαλώς, ότι η κα Φρεζάδου ως ‘ψυχή’ της γνωστής παρεούλας του Κουκακίου-Ακροπόλεως είχε (και έχει) αυτοαναγορευθεί σε τιμητή της πολιτιστικής μας κληρονομιάς στην περιοχή Ακρόπολης-Μακρυγιάννη-Κουκακίου.

Δεν επιτρέπει τίποτα στην περιοχή χωρίς την άδειά της και χωρίς …«διαβατήριο» από την γνωστή και μη εξαιρετέα παρεούλα της.

Όλα αυτά, υποτίθεται, στο όνομα του πολιτισμού και της αρχιτεκτονικής παράδοσης.

Προσφυγές στο ΣτΕ έκανε, προσβολές και απειλές προς αρχαιολόγους εκτόξευσε, εξώδικα μοίραζε, απειλές κατά πάντων ανέμιζε.

Προσπαθεί ματαίως να πετύχει αναίρεση άδειών που είχαν δοθεί νόμιμα από την Πολεοδομία Αθηνών και σύμφωνες με δύο αποφάσεις του ΣτΕ.

Αναφερόμαστε σε άδειες υπό κατασκευή νόμιμων κτισμάτων και όχι σε κτίσματα που ήδη λειτουργούν ως ξενοδοχεία.

Η δράσης της παρεούλας

Επειδή όμως το ψέμα έχει κοντά ποδάρια, ήρθε το ξημέρωμα και έλαμψε η αλήθεια: όλα αυτά η κα Φρεζάδου (και η εκλεκτή κομπανία της φυσικά, να μην ξεχνιόμαστε) τα έκανε επειδή είχε συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα.

Η παρεούλα νοικιάζει AirBnB στην περιοχή με πανάκριβο τίμημα και δεν ήθελε να φτιαχτεί οτιδήποτε θα χαλούσε τη θέα, άρα και τα …έσοδα της μικρής αυτής κάστας.

Ο καβγάς ήταν για το πάπλωμα που λέει και ο λαός, για τα λεφτά δηλαδή.

Ήρθαν όμως πανηγυρικά στο φως οι αυθαιρεσίες της ίδιας της κας Φρεζάδου στο δικό της διαμέρισμα κάτω από την Ακρόπολη, αλλά και οι απειλητικές παρεμβάσεις της παρεούλας σε θεσμικά πρόσωπα και οι απειλές προσφυγών που μετά εξαφανίζονταν … με το αζημίωτο φυσικά.

Το ‘αυθαίρετο παρεάκι’ που είχε αριστοτεχνικά και πυραμιδικά στηθεί μέσα σε ένα κανονικό πολιτιστικό Σύλλογο, (την ΕΛΛΕΤ), για να επωφελείται στο όνομα της πολιτιστικής παράδοσης αποδομήθηκε με ραγδαίους ρυθμούς.

Όλες οι αποφάσεις (Πολεοδομία Αθήνας, ΥΠΕΝ, ΣτΕ) βγήκαν ξεκάθαρες και φυσικά εναντίον της εμμονικής κυρίας Φρεζάδου η οποία (το ξαναλέμε) δουλεύει, όχι για τον πολιτισμό και το περιβάλλον, αλλά για το δικό της συμφέρον.

Τόσο που η Ελληνικη Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού (ΕΛΛΕΤ), ο Σύλλογος μέσα από τον οποίο καλυπτόταν, διαπίστωσε ποιος έχει δίκιο στην υπόθεση του οικοπέδου της Ακρόπολης και προσαρμόστηκε.

Άλλωστε ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος του Συλλόγου, ο γνωστός και σοβαρός δικηγόρος κ. Στάθης Ποταμίτης, έχει πλέον πολύ σημαντικά θέματα να ασχοληθεί με το Σύλλογο, όπως η διαμάχη για το μπόνους ορόφων, οι αντιδράσεις Δημάρχων, η κόντρα με το ΤΕΕ και η πρόσφατη τροπολογία του ΥΠΕΝ για το θέμα.

Εκκρεμούν και πολύ σοβαρές αποφάσεις για το Ζαγόρι Ηπείρου, τη Σαντορίνη και την Αμοργό.

Άγνωστο ακόμη ποια θέση έχει για όλα αυτά η πρώην Πρόεδρος της ΕΛΛΕΤ κυρία Καρρά που είχε τη φήμη της σεβάσμιας και σοβαρής γυναίκας.

Ο παλαιοπασόκος δικηγόρος από που θα πληρώνεται;

Για το λόγο αυτό η ΕΛΛΕΤ, στην υπόθεση του οικοπέδου της Ακρόπολης, απέσυρε τη νομική κάλυψη της κας Φρεζάδου και επανεξετάζει την ισχύ προσφυγής στο ΣτΕ που είχε δρομολογήσει η γνωστή κυρία.

Η …εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσα κα Ειρήνη όμως, δεν το έβαλε κάτω!

Υπολογίζοντας μόνο το προσωπικό της συμφέρον και τίποτε άλλο, ανέσυρε από την αφάνεια, άλλο δικηγόρο εκτός ΕΛΛΕΤ, για να την καλύψει. Απαιτεί μάλιστα από το Σύλλογο να του πληρώνει και τα έξοδα του νεόφερτου δικηγόρου!

Μαθαίνω πως ο δικηγόρος αυτός είναι …παλαιοπασόκος με όλη τη σημασία της λέξης, που δεν απολαμβάνει της καλύτερης φήμης ούτε καν στους πρώην συντρόφους του!

Η κα Φρεζάδου ζητάει τώρα αναβολή της τελευταίας εκδίκασης στο ΣτΕ φοβούμενη το απολύτως λογικό: ότι έμεινε ολομόναχη και θα χάσει απλούστατα επειδή έχει άδικο!

Μέχρι πρότινος βιαζόταν και παρότρυνε τους δικαστές να δικάσουν για να κερδίσει, τί έγινε τώρα αλήθεια;

Πιστεύουμε ότι η ΕΛΛΕΤ δεν θα υποχωρήσει στις παράλογες απαιτήσεις και τους όψιμους εκβιασμούς της κας Φρεζάδου, ούτε στα τελεσίγραφα της αμαρτωλής παρέας που την προστατεύει.

Για την οποία παρέα έχουμε «πολλά ράμματα» προσεχώς, με ονόματα και διευθύνσεις που λένε…

Διαβάστε ακόμη: