Μαθαίνουμε (διότι όλα μαθαίνονται στη χώρα που ανθεί φαιδρά πορτοκαλέα, την Ελλάδα μας) πως η υποψήφια με τον Δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, η γνωστή «ψυχή της παρέας» με τα πανάκριβα Airbnb και τη ‘βροχή’ προσφυγών στο ΣτΕ, η κα Ειρήνη Φρεζάδου, κάνει παράπονα σε γνωστούς της πως το radar.gr και η ΑΞΙΑ δεν είναι αντικειμενικά απέναντί της.

Επίσης ισχυρίζεται πως την αδίκησε ο Δήμος Αθηναίων, που πιστοποίησε στις 11 Σεπτεμβρίου παρανομίες στο διαμέρισμά της που έχει όπως λέει, νομιμοποιήσει και που ‘βλέπει’ το οικόπεδο όπου θα ανεγερθεί νομίμως ξενοδοχείο και μάλιστα με 21 μέτρα ύψος όπως όρισε το ΣτΕ.

Θυμίζουμε πως η πολυκατοικία με τα πανάκριβα Airbnb όπου κατοικεί και η ίδια έχει ύψος 24 μέτρα και ας είναι όμορη του οικοπέδου, όπως επίσης ότι ένα ξενοδοχείο που απέχει καμιά 250αριά μέτρα από εκεί και για το οποίο έχει γίνει πολύς ντόρος, έχει -όπως λένε, εμείς δεν μετρήσαμε- ύψος 36 μέτρων.

Καμία σχέση συνεπώς με το υπό νόμιμη ανέγερση ξενοδοχείο της οδού Μισαραλιώτου που θα είναι μόνο 21 μέτρα, όσα προβλέπει το ΒΔ του 1955 και όσα επικύρωσε το ΣτΕ.

Απειλεί μάλιστα και με εξώδικα για τις παρανομίες της στο δικό της διαμέρισμα, οι οποίες παρανομίες πιστοποιήθηκαν στις 11 Σεπτεμβρίου με επίσημη αυτοψία της Διεύθυνσης Δόμησης (ΔΔΟΜ) του Δήμου Αθηναίων.

Τι λένε ειδικοί μηχανικοί

Για να είμαστε απολύτως εντάξει και δημοσιογραφικά, εμείς πήγαμε όλα τα έγγραφα που έχουμε στη διάθεσή μας σε Τεχνικό Γραφείο με έμπειρους μηχανικούς οι οποίοι μας είπαν: το ότι έχει προβεί η κα Φρεζάδου στην 10272543 δήλωση υπαγωγής δεν αναιρεί αλλά επιβεβαιώνει την ύπαρξη των αυθαιρέτων κατασκευών δηλαδή διάνοιξη παραθύρων και κατασκευή εξώστη.

Εφόσον έχει ασκήσει προσφυγή, η επιτροπή εξέτασης αυθαιρέτων θα εξετάσει τα στοιχεία που αποδεικνύουν ή όχι, την τήρηση των προϋποθέσεων υπαγωγής και θα αποφανθεί περί της οριστικής εξαίρεσης ή μη, από την κατεδάφιση των αυθαίρετων κατασκευών που βρίσκονται όμορα σε διατηρητέο κτίριο και εντός αρχαιολογικού χώρου της πόλεως των Αθηνών.

Σύμφωνα με τον ν. 4495/2017 βάσει του οποίου έχει επιχειρήσει να τακτοποιήσει τις αυθαίρετες κατασκευές, οι συγκεκριμένες αυθαιρεσίες ΔΕΝ υπάγονται στις «μικρές» και για την τακτοποίηση τους προβλέπεται συγκεκριμένη διαδικασία που απαιτεί ΚΑΙ την έγκριση της αρχαιολογίας, την οποία προφανώς δεν ζήτησε και δεν έχει.

Σχετικά με την προστασία της «υπερκορεσμένης τουριστικά περιοχής» δεν λαμβάνει υπόψη η κα Φρεζάδου τη μίσθωση σειράς διαμερισμάτων της πολυκατοικίας μέσω Airbnb που αποτελεί τη μετεξέλιξη των ενοικιαζόμενών επιπλωμένων δωματίων και αποτελεί «υποκατηγορία της γενικής πολεοδομικής λειτουργίας του τουρισμού και αναψυχής» όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στον εδώ.

Επίσης οι έμπειροι μηχανικοί σχολίασαν κατά λέξη:

Η κα Φρεζάδου παραπονείται για την έκταση της εκμετάλλευσης της περιοχής, παραλείπει όμως να επισημάνει ότι οι γείτονές της, ιδιοκτήτες ή εκμεταλλευτές διαμερισμάτων ΜΕΣΑ στην πολυκατοικία της, πλουτίζουν από τη δραστηριότητα που η ίδια καταγγέλλει. Δηλαδή στα όσα ισχυρίζεται περί προστασίας της «υπερκορεσμένης τουριστικά περιοχής» αποκρύπτει ότι σειρά διαμερισμάτων που βρίσκονται στην ίδια όπου και το δικό της διαμέρισμα πολυκατοικία χρησιμοποιούνται μέσω Airbnb. Αυτή είναι η μετεξέλιξη των ενοικιαζόμενών επιπλωμένων δωματίων που αποτελεί υποκατηγορία της γενικής πολεοδομικής λειτουργίας του τουρισμού και αναψυχής.  Ζήτησε η κα Φρεζάδου, δικαστικώς ή εξωδίκως από τους γείτονές της, να πάψουν να χρησιμοποιούν τα διαμερίσματά τους ως Airbnb εντός αυτής της «υπερκορεσμένης τουριστικά» περιοχής; Αν όχι, γιατί;.

Πλέον όλοι γνωρίζουμε γιατί, διότι τα χρήματα που εισπράττουν είναι πολλά…

 

Η έωλη προσφυγή κατα της έκθεσης αυτοψίας

Οι μηχανικοί διάβασαν και την προσφυγή της κατά της έκθεσης αυτοψίας της ΔΔΟΜ του Δήμου Αθηναίων και έκαναν καίριες παρατηρήσεις:

«Λείπουν από την προσφυγή της κας Φρεζάδου οι απαραίτητες εγκρίσεις:

1. Του Υπουργείου Πολιτισμού σύμφωνα με το άρθρο 116 παρ. 9 Ν. 4495/17 λόγω της αρχαιολογικής περιοχής.
2. Του Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής επειδή βρίσκεται σε ακίνητο όμορο διατηρητέου κτίσματος σύμφωνα με το άρθρο 117 παρ. 3 Ν. 4495/17.
3. Υπάρχει αυθαίρετη πέργκολα στο δώμα που φτάνει σε στάθμη 24,30μ αντί της 23,75μ που δεν την έχει γράψει η πολεοδομία της Αθήνας και δεν έχει τακτοποιηθεί από κανέναν γιατί βρίσκεται στα κοινόχρηστα».

Τέλος, σε ότι αφορά στο υπό ανέγερση ξενοδοχείο με τις νόμιμες άδειες, εναντίον των οποίων έχει προσφύγει η κα Φρεζάδου και η παρεούλα της, υπενθύμιζαν ότι η συνολική δόμηση του κτιρίου με τις νέες άδειες θα είναι σαφώς μικρότερη του επιτρεπόμενου, δηλ. θα φτάσει 4800 τ.μ. ενώ θα μπορούσε να φτάσει τα 5.358 τ.μ. με το Β.Δ. του 1955, όπως έχει εγκρίνει το ΣτΕ. Το ύψος της οικοδομής αυστηρά 21 μέτρα, ενώ η Πολεοδομία αρχικά είχε δώσει άδεια για 24.

Η κα Φρεζάδου σκοπίμως αναφέρεται στις παλαιές άδειες που είχαν εκδοθεί από την Πολεοδομία και οι οποίες πλέον δεν υπάρχουν εδώ και 1 χρόνο, κάτι που η ίδια ως αρχιτέκτων-πολεοδόμος γνωρίζει αλλά αποκρύπτει για να δημιουργήσει εντυπώσεις.

Διαβάστε ακόμη: