Όπως είναι γνωστό τοις πάσι, η κα Ειρήνη Φρεζάδου (ξέρετε, το κεντρικό πρόσωπο από την «παρεούλα» στο Κουκάκι που εισπράττει χοντρό χρήμα με τα απλησίαστα Airbnb, για το οποίο σας έχω ενημερώσει ήδη) υποστηρίζει στις προσφυγές της κατά του ΥΠΕΝ, κατά του ΥΠΠΟ αλλά και κατά του Δήμαρχου Κώστα Μπακογιάννη με τον οποίο είναι υποψήφια (!) ότι δεν πρέπει να χτιστεί άλλο η περιοχή ώστε να παραμείνει κάτι σαν το …δάσος της Βουλώνης στο Παρίσι.

Θυμίζω ότι η προσφυγή της παρεούλας έγινε για να ακυρωθεί το Π.Δ. για τους όρους δόμησης στην περιοχή Μακρυγιάννη-Κουκάκι, με την άκρως αόριστη δικαιολογία της «φέρουσας τουριστικής ικανότητας της περιοχής», που ισχύει -και πολύ σωστά- στη Σαντορίνη και στο Πάπιγκο, αλλά όχι στου Μακρυγιάννη φυσικά που είναι από άκρου εις άκρον χτισμένος από το 19ο αιώνα.

Για το λόγο αυτό δημοσιεύουμε σήμερα μία αεροφωτογραφία της περιοχής, όπου φαίνεται ξεκάθαρα ότι έχει μείνει άχτιστο όλο και όλο ένα (αριθμός: 1) οικόπεδο στην περιοχή, αυτό που δεν αφήνει η κα Φρεζάδου (την οποία ένας συνυποψήφιος αποκαλεί «κυρία Γαργαρέτα» ίσως επειδή έτσι λεγόταν παλιά η περιοχή) να γίνει το ξενοδοχείο με τις νόμιμες άδειες από το ΣτΕ, από την Πολεοδομία και από την Αρχαιολογία, επειδή θα κόψει τη θέα από τα πανάκριβα AirBnB. Αυτό τη μάρανε την υποψήφια.

 

Επίσης στις προσφυγές της κατά πάντων, η κα Φρεζάδου και η παρέα της για να μην τους ξεχνάμε και αυτούς, υποστηρίζει ότι η περιοχή είναι …γειτονιά και όλοι οι κάτοικοι γνωρίζονται από πολλών ετών μεταξύ τους, πάππου προς πάππου.

Έτσι όπως το πάει, σε λίγο θα τη δούμε να τριγυρνά στην οδό Ροβέρτου Γκάλλι, στη Μισαραλιώτου και στην Τσάμη Καρατάση και να τραγουδά με κιθάρες και μαντολίνα «αχ η παλιά ταβέρνα με τη λατέρνα και το σκουμπρί» και «παλιά γειτονιά, το δρομάκι το στενό σου».

Η περιοχή φυσικά είναι πλέον ένα μεγάλο και οργανωμένο οικιστικό και εμπορικό κέντρο με εκατοντάδες ενοικιαζόμενες κατοικίες, σούπερ μάρκετ, τουριστικά μαγαζιά, μπαράκια, ρεστοράν, ταβέρνες (με σκουμπρί ίσως όχι, αλλά σίγουρα με Greek moussaka), με πρόβλημα στο πάρκινγκ από τα αυτοκίνητα και όλα όσα έχει μία περιοχή στο κέντρο της Αθήνας.

Μία ιδέα θα ήταν τελικά, αντί για ξενοδοχείο, οι ιδιοκτήτες να έφτιαχναν ένα μεγάλο πάρκινγκ 4-5 ορόφων με άλλα 3 υπόγεια.

Εκεί θα ήταν η πραγματική όχληση, αλλά αυτό η κα Φρεζάδου δείχνει να μην το καταλαβαίνει ή κάνει πως δεν το καταλαβαίνει.

Τα πολλά λεφτά από το πανάκριβο Airbnb της παρεούλας είναι το ζητούμενο με το ενοίκιο των 7000 ευρώ την εβδομάδα και υποχρεωτικά για ολόκληρο το επταήμερο ή παραπάνω .

Η φωτό με το μοναδικό άχτιστο οικόπεδο όπου θα γίνει με όλους τους όρους νομιμότητας το ξενοδοχείο, είναι αδιάψευστος μάρτυρας της πυκνονοδομημένης και πυκνοκατοικημένης περιοχής.

Σχετικό-1: Κάτι μου είπαν εκεί στη Μεσογείων όπου και η έδρα του ΥΠΕΝ, για ελέγχους στα διαμερίσματα Airbnb της παρεούλας που έβγαλε πεντανόστιμα λαυράκια με παρανομίες και ανοιχτά παράθυρα. Είμαι σίγουρος πως η υποψήφια δημοτική σύμβουλος κα Ειρήνη δεν έχει καμία σχέση με αυτά, αλλά καλού – κακού θα το κοιτάξω…

Σχετικό -2: Υφυπουργός της κυβέρνησης είναι έξαλλος με τη δράση της παρεούλας και τους αποκαλεί «παραβατικούς», «φαγάνες» και «εκβιαστές». Μα είναι δυνατόν, οι προστάτες του πολιτισμού και της κληρονομιάς μας «παραβατικοί»; Τα ύστερα του κόσμου…

Σχετικό-3: Διευκρινίζω πως η προσφυγή δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το περιβόητο ξενοδοχείο επί της οδού Φαλήρου για το οποίο υπάρχει η αμετάκλητη απόφαση του ΣτΕ για κατεδάφιση δύο ορόφων, προσωπικά αγνοώ τη συνέχεια.

Σχετικό-4: Κάτι μου ψιθύρισαν από το Υπουργείο Πολιτισμού για ασφυκτικές πιέσεις σε βαθμό απειλών της υποψηφίας μας κας Φρεζάδου, σε αρχαιολόγους της περιοχής για το συγκεκριμένο οικόπεδο, αλλά εγώ επ’ ουδενί λόγο μπορώ να πιστέψω ότι μία μορφωμένη κυρία είναι δυνατόν να συμπεριφέρεται ως κοινός Πραιτωριανός. Μακριά από μένα κάθε πειρασμός, απεκδύομαι πάσης ευθύνης…

Διαβάστε ακόμη: