Θέμα χρόνου είναι η εκπλήρωση των στρατιωτικών του υποχρεώσεων, από τον Στέφανο Κασσελάκη.

Την αποκάλυψη έκανε σήμερα το πρωί στον ΑΝΤ1 ο Ευάγγελος Αποστολάκης βουλευτής Επικρατείας και εξ απορρήτων του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνοντας συγκεκριμένα ότι ο Στέφανος Κασσελάκης θα είναι συνεπής προς τις επιταγές του νόμου.

Όπως είναι γνωστό ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ από την ηλικία των 14 ετών και μέχρι πριν δύο μήνες ζούσε μόνιμα στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, εμπίπτει στις περιπτώσεις των Ελλήνων που έχουν ζήσει έντεκα συνεχόμενα χρόνια στο εξωτερικό.

Σε αυτήν την περίπτωση, αν ο πολίτης έχει συμπληρώσει το 45ο έτος της ηλικίας του, τότε απαλλάσσεται από την υποχρέωση στράτευσης.

Εφόσον ο ίδιος είναι 35 ετών, δεν έχει συμπληρώσει το ηλικιακό όριο που προβλέπεται, το οποίο θα του επέτρεπε να πάρει απαλλαγή και έχει πλέον γυρίσει στην Ελλάδα, οπότε υποχρεούται να εκπληρώσει κανονικά τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις.

Κατόπιν των ανωτέρω, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει τις παρακάτω επιλογές βάσει των ισχύοντων κανονισμών:

1) Έχοντας πλέον συμπληρώσει το 35ο έτος της ηλικίας του, έχει το δικαίωμα να υπηρετήσει τη μειωμένη θητεία των έξι μηνών στον Ελληνικό Στρατό

2) Μία ακόμα επιλογή του, λόγω της ηλικίας του, είναι ότι έχει την δυνατότητα να υπηρετήσει 20 ημέρες και να εξαγοράσει το υπόλοιπο της στρατιωτικής θητείας του, έναντι 810 ευρώ για κάθε μήνα.

Πάντως ο κ. Αποστολάκης διευκρίνισε ότι σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς ο κ. Κασσελάκης έχει δικαίωμα να παρατείνει το χρόνο κατάταξής του στο στρατό για έξι συν τρείς μήνες, μετά την επιστροφή του στη χώρα , πράγμα που σημαίνει ότι έχει περιθώρια χρόνου μέχρι τις ευρωεκλογές του 2024.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με ορισμένα δημοσιεύματα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα τεθεί επικεφαλής του ψηφοδελτίου του κόμματος στις προσεχείς ευρωεκλογές, αλλά και να μη συμβεί αυτό έχει το δικαίωμα να υπηρετήσει μόνο είκοσι μέρες και να εξαγοράσει το υπόλοιπο της θητείας του.

Αν αξιοποιήσει αυτή τη δυνατότητα , θα χρειαστεί να καταβάλλει στο ελληνικό δημόσιο 4050 ευρώ.

Διαβάστε ακόμη: