«Φτιάχνουν οι Έλληνες κοινότητες και ιστορία οι παρέες» έλεγε σε ένα παλιό τραγούδι ο Σαββόπουλος.

Εδώ κοντά λοιπόν, στην περιοχή Μακρυγιάννη-Κουκακίου, μία …παρεούλα πάει να γράψει ιστορία και παρεμποδίζει κάθε νόμιμη ενέργεια αποκατάστασης κτιρίου ή νόμιμης δόμησης, για να προστατεύσει τα δικά της συμφέροντα που είναι φυσικά το πανάκριβο Airbnb το οποίο πουλάνε με τα δεκάδες διαμερίσματα που έχουν στην περιοχή τα μέλη της παρέας.

Να διευκρινίσουμε ότι μιλάμε για νόμιμες κατασκευές ή επισκευές, αυστηρά στο ύψος και στην κάλυψη που επιτρέπει το ΣτΕ και οι υπόλοιπες αρμόδιες Αρχές, με όλους τους όρους περιβαλλοντικής προστασίας.

Καμία σχέση με πρόσφατη περίπτωση δόμησης στην οδό Φαλήρου, που κηρύχθηκε παράνομη από το ΣτΕ και από την οποία υπάρχει μεγάλη μετρική απόσταση από το συγκεκριμένο επίμαχο κτίσμα.

Ενώ λοιπόν η «παρεούλα» καταγγέλλει τον «υπερτουρισμό» της Αθήνας, τα μέλη της μία χαρά διατηρούν Airbnb και μισθώνουν τα διαμερίσματά τους στις δύο πιο γνωστές φίρμες εκμίσθωσης.

Μάλιστα όπως μαθαίνω οι τιμές εκμίσθωσης πάνε ως 7000 ευρώ την εβδομάδα και υποχρεωτικά για ολόκληρο το επταήμερο ή παραπάνω. Αυτά είναι λεφτά, που έλεγε μία διαφήμιση.

Ο δήθεν πολιτιστικός σύλλογος που ελέγχει και εμποδίζει κατά το δοκούν…

Αλλά αυτή η «παρεούλα» στα δικά της διαμερίσματα που εκμισθώνει, παρανομεί ασύστολα:

Μία δική τους πολυκατοικία τους, έχει ύψους 24 μέτρων, ενώ στην περιοχή επιτρέπονται μόνον 21, ενώ έχουν ανοίξει παράθυρα στο πλάι της πολυκατοικίας για καλύτερη θέα, κάτι που ρητώς απαγορεύεται.

Για να εξηγηθούμε καλύτερα, οι άνθρωποι δουλεύουν ‘ψιλό γαζί’ τον κόσμο, ότι η περιοχή υποφέρει από ενοικιαζόμενα, ενώ οι ίδιοι έχουν εκεί ακριβώς διαμερίσματα και τα νοικιάζουν!

Απλώς δεν θέλουν και άλλα που θα τους ανταγωνίζονται, ούτε φυσικά επιθυμούν τη νόμιμη ανέγερση ξενοδοχείου με τους αυστηρούς κανόνες που ορίζει το ΣτΕ (21 μέτρα ύψος), με τον απόλυτο έλεγχο της Αρχαιολογίας και με νόμιμη άδεια από την Πολεοδομία.

Έφτιαξε επιπλέον η «παρεούλα» και ένα δήθεν πολιτιστικό Σύλλογο μέσω ενός ευυπόληπτου δικηγόρου που παίζει δυνατά στο παιχνίδι, για να ελέγχουν το σύστημα και να παρεμβαίνουν μέσω του Συλλόγου ώστε να μην φαίνονται ως φυσικά πρόσωπα.

Με τον τρόπο αυτό, οι ‘παράνομοι’ εμφανίζονται ως σωτήρες του πολιτισμού και του περιβάλλοντος και ενώ είναι θύτες εμφανίζονται ως θύματα.

Το έχουμε ξαναδεί και αλλού το έργο, σε πλήθος δημοσίων έργων, στην Ελλάδα ζούμε άλλωστε.

Σύλλογοι, φρέζες και …Γαργαρέττες!

Ως γνωστόν η Ελλάδα είναι η χώρα των αντιθέσεων και των παραλογισμών ενίοτε.

Μαθαίνω λοιπόν πως σε ένα σύλλογο της Αθήνας, περιβαλλοντικό-πολιτιστικό ή ‘περιβαλλοντικό-πολιτιστικό’ σε εισαγωγικά, που ονομάζεται ΕΛΛΕΤ (οτιδήποτε και αν σημαίνει αυτό), ως εκπρόσωπος, εμφανίζεται η υποψηφία Δημοτική Σύμβουλος στο ψηφοδέλτιο του Δημάρχου Κώστα Μπακογιάννη, μία κυρία Ειρήνη Φρεζάδου.

Ουδέν μεμπτόν θα μου πείτε και θα συμφωνήσω ως εδώ αλλά…
…αλλά μέσω της ΕΛΛΕΤ, η υποψήφια αυτή έχει προσφύγει εναντίον του Δήμου Αθηναίων στο Συμβούλιο της Επικρατείας για να ακυρώσει νόμιμη άδεια που εξέδωσε ο (υπό τον Κώστα Μπακογιάννη έ, να μην ξεχνιόμαστε…) Δήμος Αθηναίων!

Εν ολίγοις προσέφυγε κατά του Δημάρχου της, άρα και κατά του εαυτού της.

Είπαμε η Ελλάδα είναι η χώρα του παραλόγου και των αντιθέσεων.

Θα τελειώσω με μία κουβέντα συνυποψηφίου της κας Φρεζάδου που αναρωτήθηκε: «μα καλά, ποιος τη φόρτωσε την …ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο Δήμαρχο, δεν είμαστε καλά!» και πρόσθεσε πως υποψιάζεται τον προξενητή.

Ως κατακλείδα με πληροφόρησε πως την συνυποψήφιά του την αποκαλούν χιουμοριστικά προφανώς, «κα Φρέζα» και «κα Γαργαρέττα», υποθέτω λόγω της περιοχής στην οποία δραστηριοποιείται που ονομάζεται και Γαργαρέττα και για όσους δεν θυμούνται, άλλωστε αυτή είναι η παλιά ονομασία του Κουκακίου.

Δεν βρίσκω άλλη εξήγηση για το χαριτωμένο προσωνύμιο…

Διαβάστε ακόμη: