Φαίνεται πως η γνωστή παρέα στο Κουκάκι και στου Μακρυγιάννη δεν πήρε κανένα μάθημα από την πολιτική εξαφάνιση της «εκλεκτής» της παρέας, της κας Φρεζάδου στις Δημοτικές εκλογές της Αθήνας.

Ούτε από τις επικοινωνιακές του αποτυχίες πήρε κάποιο μάθημα το παρεάκι, αφού όλες οι προσπάθειες προβολής των έωλων απόψεών του πέφτουν στο κενό.

Πολύ πρόσφατα λοιπόν, άρχισε πάλι να δραστηριοποιείται έντονα και να επιδίδεται στο προσφιλές σπορ της.

Δηλαδή να στρέφεται επιλεκτικά εναντίον όποιας νόμιμης και αδειοδοτημένης δραστηριότητας θα μπορούσε να μειώσει τα δικά της υψηλά έσοδα από το πανάκριβο Airbnb και παράλληλα να σφυρίζει αδιάφορα σε άλλες πανομοιότυπες περιπτώσεις. Γιατί άραγε;

Παράδειγμα: Στις αρχές Ιουλίου εκδόθηκε οικοδομική άδεια για άλλο ένα ξενοδοχείο στην περιοχή, με τις ίδιες περίπου προδιαγραφές.

Τί έκανε το …παρεάκι; Απολύτως τίποτα! Μυστήριο, αφού αυτοί οι άνθρωποι έχουν αυτοανακηρυχθεί σε κήνσορες της νομιμότητας και της πολιτιστικής κληρονομιάς και δεν αντέδρασαν καν.

Πέρασε και το νόμιμο διάστημα του διμήνου για κατάθεση αίτησης ακύρωσης.

Τί έκαναν οι …υπερασπιστές της νομιμότητας; Περιέργως τίποτα!

Ούτε θέμα με «φέρουσα ικανότητα» υπάρχει εδώ, ούτε «όχληση», ούτε «αλλοίωση της πολιτιστικής κληρονομιάς» ούτε «καταστροφή του τοπίου», όλα ιδανικά καμωμένα!

Αλλά …για μία στιγμή: στα 100 μέτρα από την άδεια που δόθηκε και δεν ενόχλησε το «παρεάκι», υπάρχει μία άλλη άδεια.

Απόλυτα νόμιμη εδώ και καιρό, με δύο αποφάσεις του ΣτΕ και φυσικά με τελεσίδικες άδειες από την Πολεοδομία και την Αρχαιολογία.

Σε αυτή την περίπτωση όμως, το γνωστό παρεάκι που κρύβεται πίσω από ένα πολιτιστικό Σύλλογο, έχει βάλει λυτούς και δεμένους να μην υλοποιηθεί η άδεια, με … τρίτη προσφυγή στο ΣτΕ.

Προς τί το (επιλεκτικό) μίσος που έλεγαν σε μία παλαιά ελληνική ταινία;

Μα είναι πολύ απλό: στη διπλανή πολυκατοικία, το παρεάκι έχει διαμερίσματα και τα νοικιάζει πα-να-κρι-βα!

Αν γίνει το νόμιμο κτίσμα δίπλα, με τα 21 μέτρα ύψος (εντολή ΣτΕ το ύψος), η διπλανή πολυκατοικία θα χάσει την οπτική επαφή με την Ακρόπολη οπότε θα μειωθεί το αντίτιμο του Airbnb!

Απλά πράγματα και καθαρά … «πολιτιστικοί» οι λόγοι.

Μία παλιά παροιμία όμως λέει πως «ο ψεύτης κι ο κλέφτης, τον πρώτο χρόνο χαίρονται!».

Και μία άλλη λέει «Κυριακή κοντή γιορτή» οπότε θα πέσουν και οι μάσκες…

…και οι βόλτες του δικηγόρου…

Και μέσα σε όλα αυτά, ο πασίγνωστος δικηγόρος από το παρεάκι, πυκνώνει τις βόλτες του στους διαδρόμους μεγάλου Δικαστηρίου.

Επίσημα δεν έχει δουλειά εκεί, δεν έχει κάποια υπόθεση.

Αν δεν πάει να δει συγγενικά και φιλικά του πρόσωπα, τα οποία άλλωστε τα βλέπει και εκτός Δικαστηρίων, τότε έχει άλλο λόγο.

Ας τον πει να τελειώνουμε και κυρίως να κριθεί αντικειμενικά εάν οι κινήσεις του είναι ηθικά αποδεκτές από όλους…

Διαβάστε ακόμη: