Με τον Στέφανο Κασσελάκη να έχει πιο χαμηλή δημοτικότητα από την Ζωή Κωνσταντοπούλου και το Βελόπουλο το έργο “Ο Κασσελάκης Πρωθυπουργός” δεν κόβει εισιτήρια και πολλοί βλέπουν πως η παραίτησή του πριν τις ευρωεκλογές θα ήταν μια λύση.

“Αν χθες ήταν νωρίς να παραιτηθεί ο Κασσελάκης, αύριο, δηλαδή μετά τις ευρωεκλογές θα είναι πολύ αργά” γράφει ο καθηγητής Νίκος Μαραντζίδης στο News 24 7. “Ποιος ξέρει τι θα έχει απομείνει από τον ΣΥΡΙΖΑ”.

“Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο χείλος της καταστροφής. Κάθε μέρα που περνά τα πράγματα θα γίνονται χειρότερα. Το κόμμα έγινε το ανέκδοτο της κοινωνίας”.

Mε την αίσθηση της κοινής γνώμης, σε ποσοστό 78,2% σύμφωνα με δημοσκόπηση της MRB, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ οδεύει προς διάσπαση και πως θα χάσει τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης μια πρωτοφανής κινητικότητα μέσα και γύρω από το κόμμα έχει στόχο όχι την διάσωση του κόμματος, αλλά της ριζοσπαστικής αριστεράς.

Οι περισσότεροι πολίτες δηλαδή θεωρούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να μεγαλώσει και δεν έχει προοπτική εξουσίας, αλλά εξακολουθούν να το υποστηρίζουν την ώρα που δύο στους δέκα ψηφοφόροι του Ιουνίου του ΣΥΡΙΖΑ κατευθύνονται σήμερα σε αριστερά κόμματα ή στην αδιευκρίνιστη ψήφο.

Για την ακρίβεια το 19,5% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ κατευθύνεται προς την αδιευκρίνιστη ψήφο, το 5,8% προς το ΠΑΣΟΚ, το 4,6% προς το ΚΚΕ, το 4% προς το ΜέΡΑ25, και το 3,5% προ την Πλεύση Ελευθερίας.

Πρόκειται για ένα φαινόμενο πολιτικής προσφυγιάς που πρέπει να αθροιστεί σε αυτό που συνέβη στις τελευταίες εκλογές όταν ένα κόμμα που φαινόταν να έχει ως βάση το 31,5% που πήρε στις εκλογές του 2019 έχασε στις εκλογές του Μαϊου περίπου εξακόσιες χιλιάδες ψηφοφόρους.

Από τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 που συγκέντρωσε 36,34% με 2.245.978 ψηφοφόρους το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα έπεσε στο 17,8& και 930.000 ψήφους που δεν υπάρχουν πλέον καθώς όπως δείχνουν όλες οι δημοσκοπήσεις η δύναμη του κόμματος κινείται μεταξύ 12-15%.

Τελικά αυτό το κόμμα που πήρε ο Αλέξης Τσίπρας από 4% και το οδήγησε στο 36% υπήρξε ως άθροισμα τάσεων από την Αριστερά ως την Δεξιά των υπολειμμάτων του κόμματος του Πάνου Καμμένου χάρη στον ίδιο τον ηγέτη του και την προοπτική της κυβέρνησης ως συγκολλητικές ουσίες.

Σήμερα δεν υπάρχει ούτε η ηγεσία του Αλέξη Τσίπρα -που ήδη είχε χάσει σε ακτινοβολία και δημοτικότητα, ούτε η προοπτική της εξουσίας και το έργο «Ο Κασσελάκης θα νικήσει τον Μητσοτάκη και θα γίνει Πρωθυπουργός» δεν κόβει εισιτήρια.

Ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Βίτσας, που είχε ταχθεί υπέρ της ίδρυσης αριστερού οικολογικού πολιτικού φορέα με νέες δηλώσεις του τάχθηκε κατά της διάσπασης του ΣΥΡΙΖΑ: «Αν υπάρχει ρήξη να ξέρετε το εξής: κάποιοι θα πάνε από τη μία μεριά, κάποιοι θα πάνε από την άλλη μεριά, αλλά ο ο περισσότερος κόσμος θα πάει σπίτι του».

Ο Στέφανος Κασσελάκης εξελέγη από μια εκλογική βάση που δεν υπάρχει πλέον και η εκλογή του δεν έφερε την αναγέννηση του κόμματος όπως υποσχέθηκε, αλλά το οδηγεί στην διάσπαση στην καλύτερη περίπτωση και την διάλυση στη χειρότερη.

Μια νέα πτώση στις ευρωεκλογές θα τελειώσει το έργο που ανέβασε ο Στέφανος Κασσελάκης που έγινε πρόεδρος, αλλά δεν κατάφερε να γίνει ηγέτης και ψάχνει στους αμπελώνες της Νεμέας μια πολιτική πρόταση που υποτίθεται ότι είχε.

Στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής για τις διαγραφές των τεσσάρων θα κριθεί τελικά ο ίδιος ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ καθώς τίθεται ήδη θέμα ηγεσίας και μεταβατική λύση.

” Όποιος έχει στοιχειώδη πολιτικό νου και λογική αντιλαμβάνεται πως ο Σωκράτης Φάμελλος διαθέτει σήμερα όλα τα στοιχεία για να ηγηθεί της πορείας προς την κανονικότητα και τη λογική στην οποία χρειάζεται άμεσα να επανέλθει ο ΣΥΡΙΖΑ” γράφει ο Νίκος Μαραντζίδης σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα στις τελευταίες εκλογές.

Ο Κασσελάκης που εμφανίστηκε ως λύση είναι πλέον το πρόβλημα και μπορεί να περάσει στην Ιστορία όχι για το πόσο γρήγορα ανέβηκε, αλλά για το πόσο γρήγορα θα φύγει.

Διαβάστε ακόμη: