Πολλοί νομίζουν ότι η συνάντηση του Στέφανου Κασσελάκη με τον Νίκο Ανδρουλάκη θα πετύχει την συσπείρωση των δύο κομμάτων απέναντι στην κυβέρνηση και ότι οι δύο άνδρες θα συμφωνήσουν να μην «τσακώνονται» μεταξύ τους και να επικεντρωθούν έκαστος σε σκληρή αντιπολίτευση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, διότι «αυτός είναι ο εχθρός».

Επειδή, μυρίστηκε τη δουλειά ο επικοινωνιολόγος του Κυριάκου Μητσοτάκη εξ Αμερικής Σταν Γκρίνμπεργκ συμβούλεψε τον Πρωθυπουργό σε μία σειρά από κλειστές συσκέψεις με λίγα πρόσωπα μέσα – έχει τη σημασία του- να ξεκινήσει ένα διμέτωπο κατά ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ και να μην αφήσει να πέφτει κάτω τίποτα.

Ο λόγος έγκειται ότι «δεν γίνεται να απαντάμε μόνο στην αξιωματική αντιπολίτευση» και ο Νίκος Ανδρουλάκης να παρουσιάζεται ως εναλλακτική λύση απέναντι στη ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ. Θα πρέπει να αντιμετωπιστεί και αυτός με αυστηρά κριτική.

Γι’ αυτό, όπως θα είδατε, ο Μητσοτάκης την προηγούμενη εβδομάδα στην Βουλή ήταν ιδιαίτερα επικριτικός για τις κινήσεις Ανδρουλάκη (πρωτοβουλία για υποκλοπές, προανακριτική για Τέμπη) επικρίνοντας τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για την μονοδιάστατη αντιπολίτευση χωρίς προτάσεις.

Επίσης, τού θύμισε την γραμμή που ακολουθούσε ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Παπανδρέου που ήταν υπέρ του Αραφάτ και της Παλαιστίνης διαχωρίζοντας με αυτή την στάση του το ΠΑΣΟΚ του Κώστα Σημίτη, το οποίο θα τιμήσει με την παρουσία του σήμερα στην σχετική εκδήλωση.

Και αυτός ο διαχωρισμός δεν έγινε τυχαία. Στο ΠΑΣΟΚ του Σημίτη θα υπάρξει και νέο άνοιγμα, η ΝΔ είναι κυρίαρχη πολιτικά, οι θέσεις εξουσίας είναι δικές της, όλο και κάποιος θα δελεαστεί…

Η συμβουλή Γκρίνμπεργκ, πάντως, να μην αφεθεί ανέλεγκτος ο Ανδρουλάκης διότι ο Αμερικάνος βλέπει και πίσω από τις δημοσκοπήσεις που έρχονται.

Σε μία από αυτές που είναι συνέχεια μιας τελευταίας δημοσκόπησης που έδειξε μεγάλη καθίζηση του ΣΥΡΙΖΑ, ακούγεται ότι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο το ΠΑΣΟΚ να περάσει σε ποσοστό τον ΣΥΡΙΖΑ και έτσι να δημιουργήσει εντυπώσεις και… προσδοκίες.

Άρα, θα πρέπει από τώρα να υπάρξει αντίδραση ώστε να μην καταστεί δεύτερος πόλος εξουσίας το ΠΑΣΟΚ.

Όσον αφορά στον Κασσελάκη, η αντίδραση θα είναι πιο ήπια.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται ηττημένος από τα αποδυτήρια, μέχρι να συνέλθει από το εσωκομματικό θέμα που τον μαστίζει θα περάσει καιρός.

Αν υπάρξει επίθεση από το Μαξίμου στον Κασσελάκη, θα τον συσπειρώσει και σίγουρα στη ΝΔ δεν το θέλει κανένας αυτό.

Οπότε για την ώρα, τα χάλια του ΣΥΡΙΖΑ είναι καλύτερο να μείνουν κάτω από το χαλί και να μην τούς… ξυπνήσει κανείς…

Όμως, ο Ανδρουλάκης είναι μία άλλη ιστορία…

Διαβάστε ακόμη: