Πολλή μεγάλη αισιοδοξία επικρατεί στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης ενόψει της αποκρατικοποίησης του 20% των μετοχών της Εθνικής τράπεζας από το 40,1% που κατέχει την ώρα τούτη το ΤΧΣ!

Όπως διαβεβαιώνουν υψηλές κυβερνητικές πηγές, το ενδιαφέρον την ώρα τούτη για τις μετοχές της Εθνικής είναι τεράστιο και τούτο πιστοποιείται από το γεγονός πως ανάδοχοι της έκδοσης και σύμβουλοι του ΤΧΣ στην διάθεση των μετοχών της κρατικής τράπεζας θα είναι οι 4 κορυφαίες τράπεζες του κόσμου, η παρουσία των οποίων εγγυάται τόσο την κάλυψη της έκδοσης όσο και το πού θα πάνε οι μετοχές αυτές, σε ποιους πελάτες τους, προκειμένου να υπάρχει διασφάλιση της διακράτησης, ότι δεν θα επαναληφθούν τα φαινόμενα Goldman Sachs σε Τρ. Πειραιώς και ΔΕΗ, όπου τις μετοχές από τις αυξήσεις κεφαλαίου της πήρε «κάθε καρυδιάς καρύδι» που μετά από λίγο καιρό ξεφόρτωσε μαζικά!

Ταυτόχρονα έχει «κλειδώσει» η διάθεση τουλάχιστον του 5% στο ευρύ επενδυτικό κοινό, προκειμένου να δοθεί η ευκαιρία σε όλους όσοι υπέστησαν το dilution του μνημονίου και της εποχής ΣΥΡΙΖΑ να αποκομίσουν κάποια κέρδη.

Πέραν πάσης αμφιβολίας, η πιθανότατη επιτυχία της διάθεσης του 20% της Εθνικής πιστώνεται σε μεγάλο βαθμό στον επικεφαλής του ΤΧΣ Ηλία Ξηρουχάκη! Είτε αυτό αρέσει σε κάποιους είτε όχι …

Διαβάστε ακόμη: