Επειδή πολύς λόγος έχει γίνει από τον συρφετό των Παναγιωτάκηδων, Φάμελων και άλλων αντίστοιχων παραφυάδων του ΣΥΡΙΖΑ, για τα δήθεν “Golden boys” της ΔΕΗ των οποίων έψαχναν (ανεπιτυχώς) τα πόθεν έσχες (τρομάρα τους), η ιστορία έρχεται από μόνη της να καταδείξει την πραγματικότητα και να δικαιώσει αυτούς που αξίζουν και παράγουν έργο αλλά και να αποδοκιμάσει εκείνους που κατ’ επάγγελμα εκτοξεύουν λάσπη!

Οι αριστερής απόχρωσης υπερασπιστές – επί της ουσίας- των επιχειρηματιών που επιδίωκαν να απαξιώσουν και να κατακερματίσουν την ΔΕΗ προς ίδιον όφελος, είναι πλέον αντιμέτωποι με μια σκληρή πραγματικότητα μέσα από την οποία αναδεικνύεται αδιαμφισβήτητα «το θαύμα της ΔΕΗ», που υπό το μάνατζμεντ Στάσση, προσωπική επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη, η Δημόσια Επιχείρηση από την απαξία αναρριχήθηκε στην κυριαρχία και την πρωτοκαθεδρία όχι απλά της ελληνικής ενεργειακής πραγματικότητας, αλλά της διεθνούς, της Βαλκανικής, της Ευρωπαϊκής!

  • 1. Την ώρα τούτη η ΔΕΗ έχει υπερβεί μέσα από εξαγορές και αναπτυξιακή πολιτική, τα στενά ελληνικά όρια και έχει καταστεί μια ΜΙΝΙ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗ, ένα φαινόμενο επιχειρηματικό που όμοιο του στον ευρύτερο δημόσιο τομέα δεν έχουμε ξαναδεί, αν συνυπολογίσει κανείς ότι ο Γ. Στάσσης παρέλαβε «καμμένη γη», τα εναπομείναντα ασημικά της οποίας τα συμφέροντα του χώρου, οι προνομιακοί επιχειρηματίες, ήταν έτοιμοι να κατασπαράξουν!
  • 2. Μέσα από το άριστο μάνατζμεντ και τις ορθολογικές κινήσεις η ΔΕΗ κατάφερε να πολλαπλασιάσει την τιμή της στο Χρηματιστήριο αλλά και την πραγματική της αξία, αυξάνοντας την περιουσία του Δημοσίου αλλά και των μετόχων, θεσμικών και ιδιωτών!
  • 3. Η ΔΕΗ μέσα από απολύτως επιτυχημένη αύξηση κεφαλαίου μαμούθ κατέστη πανίσχυρη χρηματοοικονομικά, ενώ η διαμόρφωση απολύτως υγιούς περιβάλλοντος σε συνάρτηση με τις προοπτικές που διαμορφώνονται, η Macquarie, ένα από τα κορυφαία funds του πλανήτη διέθεσε το ποσόν των 2,1 δις. ευρώ για το 49% του ΔΕΔΔΗΕ, ένα μειοψηφικό πακέτο δηλαδή χωρίς καμμία επιρροή και παρέμβαση στο μάνατζμεντ. Γεγονός που καταδεικνύει την απόλυτη εμπιστοσύνη των μεγάλων διεθνών επενδυτών στην Διοίκηση της εταιρίας!
  • 4. Για πρώτη φορά τα τελευταία 9 χρόνια η ΔΕΗ προχωρεί στην διανομή μερισμάτων, επιβεβαιώνοντας και τυπικά την μεγάλη της επιστροφή στην κυριαρχία και δείχνοντας σεβασμό στις υποσχέσεις προς τους ξένους θεσμικούς, το επενδυτικό κοινό, το δημόσιο αλλά και το Χρηματιστήριο!
  • 5. Η ΔΕΗ αναδεικνύεται την ώρα τούτη για μια ακόμη φορά πρωτοπόρος στην κοινωνική πολιτική, καθώς το πράσινο τιμολόγιο είναι το φθηνότερο στην αγορά, άνω του 20% σε σχέση με τους παρόχους, γεγονός που επιβεβαιώνει την ευαισθησία της Διοίκησης της σε συνάρτηση με την κυβέρνηση Μητσοτάκη, για τον μέσο φορολογούμενο πολίτη και τα χαμηλά εισοδήματα της κοινωνίας!
  • 6. Αξίζει να σημειωθεί ότι το θαύμα της ΔΕΗ πραγματοποιήθηκε χωρίς πλέον να υφίστανται απεργιακές κινητοποιήσεις και τραγελαφικά φαινόμενα του παρελθόντος, όταν οι κατ’ επάγγελμα συνδικαλιστές έκαναν καταλήψεις στα γραφεία των Διευθυνόντων Συμβούλων και απειλούσαν να κατεβάσουν το ρεύμα!!! Η εποχή αυτή πέρασε ανεπιστρεπτί, και σήμερα οι εργαζόμενοι είναι πλέον μια γροθιά με την Διοίκηση στην προσπάθεια υλοποίησης του κοινού στόχου! Μια επιτυχία εσωτερικής ειρήνης μοναδική!
  • 7. Ταυτόχρονα, μπήκε ένα οριστικό τέλος στα ρουσφέτια, στις εξυπηρετήσεις ημέτερων, ενώ τελείωσε το παραμύθι με τους διαχρονικούς μπαταξήδες, που επί χρόνια κονομούσαν βερεσέ – και απλήρωτα- εις βάρος της επιχείρησης, του ελληνικού λαού και του Δημοσίου!

Επί του προκειμένου, αυτά είναι κύριε Τσίπρα, κύριε Φάμελλε, κύριε Πολάκη και κύριε Παναγιωτάκη τα αποτελέσματα των ενεργειών των Golden Boys της ΔΕΗ, όπως χαρακτηριστικά τους αποκαλείτε.

Και έχετε ίσως δίκιο, γιατί ο Στάσσης και η παρέα του είναι πράγματι Golden Boys, καθώς μεταμόρφωσαν μέσα σε λίγα χρόνια τα σκουπίδια που παρέλαβαν από τον ΣΥΡΙΖΑ σε χρυσό!

Υπό αυτή την έννοια θα μπορούσε κανείς να χαρακτηρίσει τον Γιώργο Στάσση ως Αλχημιστή!

Έναν Αλχημιστή της πραγματικότητας και όχι βγαλμένο από το μυθιστόρημα του Κοέλιο …

Διαβάστε ακόμη: