Μπορεί τα σαπουνάκια και οι λοσιόν σώματος να είναι δεδομένο πως καταλήγουν στα χέρια των πελατών, αλλά δεν είναι τα μοναδικά που λείπουν μετά από μια διαμονή σε ένα πολυτελές δωμάτιο ξενοδοχείου.

Το Wellness Heaven, ένας γερμανικός οδηγός για σπα και πολυτελή ξενοδοχεία, διεξήγαγε έρευνα σε 1.376 διευθυντές ξενοδοχείων για να διαπιστώσει ποια αντικείμενα κλέβονται συχνότερα από τους επισκέπτες.

Φαίνεται ότι οι περισσότεροι πελάτες στα πολυτελή ξενοδοχεία δεν χορταίνουν την περιποίηση που δέχονται κατά τη διάρκεια της διαμονής τους, καθώς οι πετσέτες και τα μπουρνούζια είναι τα πιο δημοφιλή κλοπιμαία αντικείμενα, με περισσότερους από τους μισούς διευθυντές να ισχυρίζονται ότι αυτές οι παροχές βγάζουν φτερά.

Επίσης, οι επισκέπτες συνήθως κλέβουν κρεμάστρες, στυλό, καλλυντικά, μπαταρίες και μαχαιροπήρουνα από τα δωμάτιά τους.

Αυτά που δεν προτιμούν οι «κλέφτες» στα πολυτελή ξενοδοχεία

Οι ταξιδιώτες – κλέφτες ενδιαφέρονται λιγότερο για κουβέρτες, μαξιλάρια και πιάτα – ίσως επειδή σχετίζονται με την καθαριότητά – και η επιθυμία τους για καφετιέρες, αν και χαμηλή, ποικίλλει δραστικά ανάλογα με την ποιότητα του ξενοδοχείου. Για παράδειγμα, οι επισκέπτες σε ξενοδοχεία 5 αστέρων δεν μπορούν να ξεκινήσουν το πρωινό τους χωρίς μια φανταχτερή καφετιέρα, ενώ στα ξενοδοχεία μικρότερων αστέρων το ενδιαφέρον δεν είναι το ίδιο.

Τα πιο παράξενα κλοπιμαία

Είναι σοκαριστικό το γεγονός ότι περίπου το 1/4 των πελατών φέρεται να έχει διαπράξει ληστεία έργων τέχνης – αν και αυτό, επίσης, ποικίλλει ανάλογα με το πόσο πολυτελής είναι η διαμονή. Ένα έργο τέχνης σε ένα ξενοδοχείο 5 αστέρων είναι 4,3 φορές πιο πιθανό να κλαπεί από ό,τι από ένα ξενοδοχείο 4 αστέρων.

Τα τάμπλετ επίσης συχνά καταλήγουν στις βαλίτσες των επισκεπτών έξι φορές συχνότερα σε ξενοδοχεία 5 αστέρων από ό,τι σε διαμονή 4 αστέρων.

Και με κάποιο τρόπο κάποιοι θρασύτατοι επισκέπτες έχουν κάνει check out με… τηλεοράσεις και στρώματα στις αποσκευές τους. Οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία πιστεύουν ότι αυτές οι κλοπές συμβαίνουν στη μέση της νύχτας, όταν οι ανελκυστήρες που οδηγούν στο πάρκινγκ είναι ως επί το πλείστον άδειοι.

Ένας ξενοδόχος στην Ιταλία αποκάλυψε μάλιστα ότι ένα πιάνο κλάπηκε κατευθείαν από το λόμπι σε κοινή θέα. «Μόλις πέρασα από το λόμπι, παρατήρησα ότι κάτι έλειπε και αμέσως μετά έμαθα ότι τρεις άγνωστοι άνδρες με φόρμες είχαν πάρει το πιάνο και φυσικά δεν ξαναεμφανίστηκε ποτέ», μοιράστηκε ένας ανώνυμος υπάλληλος ξενοδοχείου.

Στα πιο παράξενα κλοπιμαία συγκαταλέγονται και τα εξαρτήματα μπάνιου. Οπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του Wellness Heaven, επισκέπτες κατάφεραν να κλέψουν εξαρτήματα σε μπάνια, όπως την κεφαλή ενός ντους, ένα ντους υδρομασάζ, ένα κάθισμα τουαλέτας, έναν σωλήνα αποχέτευσης, ακόμη και έναν ολόκληρο νιπτήρα, όπως ανέφερε ένα ξενοδοχείο του Βερολίνου.

Επιπλέον, σε ένα ξενοδοχείο στην Αγγλία, ένας επισκέπτης είχε αφαιρέσει με συνοπτικές διαδικασίες τους αριθμούς από την πόρτα του δωματίου του. «Δεν το καταλάβαμε μέχρι που ο επόμενος επισκέπτης δεν μπορούσε να βρει το δωμάτιό του», δηλώνει ο διευθυντής του ξενοδοχείου.

Αλλά και σε ένα ξενοδοχείο στη Γαλλία, ένας επισκέπτης πιάστηκε να προσπαθεί να κλέψει ένα βαλσαμωμένο κεφάλι αγριογούρουνου. Και οι ιστορίες δεν έχουν τέλος. Σε ένα ξενοδοχείο κοντά στο Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας κλάπηκαν οι ξύλινοι πάγκοι από μια σάουνα. Η «ιδιωτική σάουνα» βρισκόταν στη βεράντα μιας σουίτας σπα. Οι πάγκοι ήταν φτιαγμένοι από ξύλο πεύκου, το οποίο πιθανότατα ξεσήκωνε την επιθυμία του επισκέπτη. Το παρατήρησαν μόνο όταν ένας επόμενος επισκέπτης το κατάλαβε καθώς αναρωτήθηκε που μπορεί να καθίσει αφού δεν μπορούσε να χαλαρώσει όρθιος.

Προτιμήσεις κλοπής ανά εθνικότητα

Όταν ταξινομούνται οι παραβάτες με βάση την εθνικότητα, προκύπτει μια διαφορετική εικόνα. Αποδεικνύεται, για παράδειγμα, ότι οι Γερμανοί και οι Βρετανοί πελάτες ξενοδοχείων ακολουθούν μια μάλλον βαρετή «κλέφτικη» συμπεριφορά: Εκτός από τις πετσέτες και τα μπουρνούζια, στο επίκεντρο βρίσκονται κυρίως τα καλλυντικά και τα είδη υγιεινής.

Αντίθετα, οι Αυστριακοί είναι πιο προσανατολισμένοι στην απόλαυση: τα πιάτα και οι καφετιέρες εμφανίζονται ψηλά στην κατάταξη των κλοπών τους. Φαίνεται ότι δεν μπορούν να χορτάσουν να ικανοποιήσουν τη δίψα τους για καφέ. Για τους Αμερικανούς, τα μαξιλάρια και οι μπαταρίες εμφανίζονται ως τα πρωταρχικά αντικείμενα του πόθου.

Οι Ιταλοί φαίνεται να προτιμούν τα ποτήρια κρασιού ως αναμνηστικό του ξενοδοχείου, ενώ το πιστολάκι μαλλιών βρίσκεται ψηλά στην κατάταξη των Ελβετών. Οι Γάλλοι, από την άλλη πλευρά, κλέβουν με πιο θεαματικό τρόπο: εκπροσωπούν το έθνος που έλκεται κυρίως από τις τηλεοράσεις και τα τηλεχειριστήρια.

Οι Ολλανδοί επισκέπτες ξενοδοχείων βλέπουν στα αναμνηστικά τους πάνω απ’ όλα το πρακτικό όφελος: στα αγαπημένα τους περιλαμβάνονται οι λάμπες και το χαρτί τουαλέτας.

Διαβάστε ακόμη: