Εξίσου ενδιαφέρουσα με την περσινή αναμένεται η φετινή χρονιά ως προς τα εντυπωσιακά ανοίγματα ξενοδοχείων στην Ευρώπη. Το 2023 την προσοχή προσέλκυσε το παραθαλάσσιο κτήμα Son Bunyola του Richard Branson στο νησί της Μαγιόρκα και η μετατροπή του Old War Office σε Raffles London στο OWO, αξίας 1,4 δισεκατομμυρίων λιρών.

Όπως τονίζει το Bloomberg, τη φετινή χρονιά το Λονδίνο θα βρεθεί ξανά βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος χάρη στο πολυαναμενόμενο ντεμπούτο του Maybourne Hotel Group, που έχει στην ιδιοκτησία του το εμβληματικό ξενοδοχείο πολυτελείας Claridge’s, αλλά και το δεύτερο κατάλυμα του Mandarin Oriental Group στην καρδιά της βρετανικής μητρόπολης.

Η ευρωπαϊκή ξενοδοχειακή αγορά ανθεί, όπως αποδεικνύουν επτά πολλά υποσχόμενα openings σε άλλα μέρη -αναμενόμενα ή μη- της Γηραιάς Ηπείρου. Συνοπτικά, το Rosewood μόλις άνοιξε ένα ξενοδοχείο στο Μόναχο, μια πόλη που δεν είχε σημαντικά πολυτελείς αφίξεις εδώ και μια δεκαετία, και το brand κατευθύνεται προς το Άμστερνταμ με την ανακαίνιση ενός ιστορικού κτιρίου που στέγαζε το Παλάτι της Δικαιοσύνης της πόλης. 

The Emory

Πότε: Απρίλιος

Πού: Knightsbridge, Λονδίνο

Το νεότερο project του Maybourne Hotel Group εκτιμάται πως θα είναι το πιο φιλόδοξο. Το Emory θα περιλαμβάνει 60 σουίτες και σε κάθε όροφο θα υπάρχουν διαφορετικοί διάσημοι σχεδιαστές, όπως οι André Fu, Rémi Tessier και Pierre-Yves Rochon. Ο σεφ Jean-Georges Vongerichten θα φέρει για πρώτη φορά το brand του abc από τη Νέα Υόρκη στο Λονδίνο. Το ξενοδοχείο θα διαθέτει επίσης ένα σπα τεσσάρων ορόφων και ένα roof top 360 μοιρών, μόνο για τους επισκέπτες, με θέα στο Hyde Park. Οι τιμές ξεκινούν από 2.000 λίρες. 

One&Only Kea Island

Πότε: Μάιος

Πού: Κέα

Αυτό το παραθαλάσσιο θέρετρο 160 στρεμμάτων βρίσκεται στη Τζια και αποτελείται από ασβεστωμένες πέτρινες βίλες, η μικρότερη από τις οποίες θα έχει μέγεθος 75 τετραγωνικά μέτρα, με ιδιωτικές πισίνες και αυλές. Τις θερινές σεζόν αναμένεται η προσθήκη ενός beach club. Τα δωμάτια θα ξεκινούν αρχικά από τα 1.750 ευρώ, ενώ το καλοκαίρι η βασική τιμή θα ανέλθει στα 2.750 ευρώ. 

Viceroy at Ombria Algarve

Πότε: Ιούνιος

Πού: Algarve, Πορτογαλία

Το hotel brand Viceroy με έδρα το Λος Άντζελες είναι γνωστό για τις μονάδες του σε πόλεις όπως το Σικάγο, μαζί με θέρετρα σε μέρη όπως η Αγία Λουκία και η Ριβιέρα Μάγια. Σύντομα έρχεται στο νότιο άκρο της Πορτογαλίας, με ένα πολυτελές θέρετρο στην εξοχή δυναμικότηας 76 δωματίων. Το νεοπαγές ξενοδοχείο θα είναι διαμορφωμένο στο στυλ ενός παραδοσιακού χωριού της Algarve – ασβεστωμένα κτίρια με κεραμοσκεπές, λιθόστρωτα δρομάκια και ελαιώνες με εσπεριδοειδή. Θα υπάρχουν οκτώ εστιατόρια και μπαρ, ένα γήπεδο γκολφ 18 οπών και μονοπάτια ποδηλασίας και πεζοπορίας για τους επισκέπτες που επιθυμούν άλλες υπαίθριες δραστηριότητες. Το ξενοδοχείο δέχεται κρατήσεις από τα μέσα Ιουνίου και μετά, με τιμές που ξεκινούν από 425 ευρώ και ανεβαίνουν στα 535 ευρώ στην αιχμή του καλοκαιριού. 

Corinthia Rome

Πότε: Άνοιξη 2024

Πού: Ρώμη

Το Corinthia έγινε βασικός πυλώνας της φιλοξενίας πέντε αστέρων του Λονδίνου όταν άνοιξε το 2011 σε ένα ιστορικό κτίριο των αρχών του 20ού αιώνα κοντά στο Whitehall. Η μάρκα επιδιώκει τώρα να κάνει το ίδιο και στην Αιώνια Πόλη με τη μετατροπή του πρώην κτιρίου της Κεντρικής Τράπεζας της Ιταλίας στην Πλατεία Κοινοβουλίου στο κέντρο της πόλης. Το κομψά σχεδιασμένο Corinthia Rome 60 δωματίων θα διαθέτει εστιατόριο από τον Ιταλό σεφ και τηλεοπτική προσωπικότητα Carlo Cracco, βεράντα με την καλύτερη θέα της πόλης και ένα σπα που θα συναγωνίζεται το εντυπωσιακό εγχείρημα ευεξίας στο Λονδίνο. Τα δωμάτια ξεκινούν από 1.100 ευρώ τη βραδιά. 

Collegio alla Querce, Auberge Resorts Collection

Πότε: Καλοκαίρι 2024

Πού: Φλωρεντία

Η πάντα δημοφιλής πόλη της Φλωρεντίας αποκτά ένα αστικό καταφύγιο με την αίσθηση ενός εξοχικού σπιτιού. Αποτελούμενο από ένα σύμπλεγμα κτιρίων του 16ου αιώνα που λειτουργούσαν παλαιότερα ως παρεκκλήσι, θέατρο και σχολείο, το Collegio alla Querce θα διαθέτει μια εντυπωσιακή εξωτερική πισίνα 35 μέτρων με υπηρεσία μπαρ, έναν μπαρόκ κήπο με βεράντες και έναν εσωτερικό κήπο με λεμονιές και τζάκι. Οι λάτρεις των κρασιών της περιοχής θα εκτιμήσουν τον ειδικό χώρο γευσιγνωσίας και τις εκδρομές στους αμπελώνες του Chianti κοντά στην πόλη. Το ξενοδοχείο θα διαθέτει 81 δωμάτια και μία signature σουίτα 2.250 τετραγωνικών μέτρων. Οι τιμές των δωματίων δεν είναι ακόμη διαθέσιμες. 

Hotel du Couvent

Πότε: Καλοκαίρι 2024

Πού: Νίκαια, Γαλλία

Όπως υποδηλώνει και το όνομά του, αυτό το ξενοδοχείο 88 δωματίων ήταν πρώην μοναστήρι (Couvent) που χτίστηκε τον 17ο αιώνα στην περιοχή της Παλιάς Πόλης της Νίκαιας. Το Hotel du Couvent, αν και πρόκειται να αποτελέσει μια πιο χαμηλών τόνων επιλογή σε σχέση με τα πολλά μεγαλοπρεπή παραθαλάσσια καταλύματα που έχουν χτιστεί στη γαλλική Ριβιέρα, θα έχει και ρωμαϊκής έμπνευσης ιαματικά λουτρά. Οι τιμές των δωματίων δεν είναι ακόμη διαθέσιμες. 

Rosewood Amsterdam

Πότε: Μέχρι το τέλος του έτους

Πού: Άμστερνταμ

Το Άμστερνταμ δεν είναι μια πόλη γνωστή για τα μεγάλα ξενοδοχεία, με λίγες εξαιρέσεις στις οποίες έρχεται να προστεθεί και το Rosewwod. Το κτίριο στέγαζε παλαιότερα το Παλάτι της Δικαιοσύνης, το κύριο δικαστήριο της πόλης για σχεδόν 200 χρόνια. Τώρα, το κτίριο των 16.000 τετραγωνικών μέτρων θα αποτελεί ένα urban καταφύγιο με 133 δωμάτια, τρία εστιατόρια, εσωτερική πισίνα και, σε μια αναφορά στην ιστορία του, μια βιβλιοθήκη γεμάτη νομικά βιβλία. Το Rosewood Amsterdam θα έχει θέα στη διάσημη Prinsengracht. Θα απέχει 10 λεπτά με τα πόδια από το Rijksmuseum και κοντά σε πολλά καταστήματα, καφετέριες και wine bars στην περιοχή 9 Streets. Οι τιμές των δωματίων δεν είναι ακόμη διαθέσιμες.

Διαβάστε ακόμη: