Η απορία πολλών στην αγορά είναι γιατί η μετοχή του ΟΤΕ δεν ακολουθεί εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα την ανοδική τροχιά όλων των άλλων “βαριών” χαρτιών στο Χρηματιστήριο.

Αλλά, σοβαρή “απάντηση” δεν έχει προκύψει μέχρι τώρα, ενώ και σε καθαρά εταιρικό επίπεδο, δεν υπάρχει κάποιο αρνητικό νέο, το αντίθετο μάλιστα.

Τότε, τι μπορεί να συμβαίνει, λοιπόν, καθώς τέτοια γεγονότα πάντα έχουν την αιτία τους;

Η στήλη απευθύνθηκε σε παράγοντες που γνωρίζουν καλά τα όσα συμβαίνουν στα ενδότερα του ομίλου, έχοντας μάλιστα κάποιοι εξ αυτών περάσει και από τους πάνω ορόφους του κτιρίου στο “δαχτυλίδι” της Κηφισίας.

Οι απαντήσεις τους συγκλίνουν στο γεγονός ότι η μαμά εταιρεία, η Deutsche Telekom, σκοπεύει να ανοίξει τα χαρτιά της, για το αν θα παραμείνει βασικός μέτοχος του ΟΤΕ και μέχρι πότε, μέσα στο επόμενο δίμηνο.

Το γεγονός αυτό φαίνεται ότι αποτελεί “κοινό μυστικό” σε ξένους κυρίως επενδυτικούς οίκους, οι οποίοι όπως είναι φυσικό τηρούν στάση αναμονής, μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο και διαφανούν οι προθέσεις των Γερμανών.

Η εξήγηση φαντάζει λογικοφανής και ενισχύεται από το γεγονός ότι σε διάφορες ενημερώσεις, η μεν διοίκηση του ομίλου του γερμανικού ομίλου αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, η δε διοίκηση του ΟΤΕ παραπέμπει στις νέες επενδύσεις της επιχείρησης, αποφεύγοντας την ουσία των ερωτημάτων που τίθενται.

Τέλος, θα πρέπει να προστεθεί η πρόθεση του γερμανικού ομίλου να απαγκιστρωθεί από κάποιες επενδύσεις του, οι οποίες έχουν ήδη αποδώσει και να επικεντρωθεί σε άλλες δραστηριότητες και χώρες. Κινητικότητα, η οποία πιθανότατα περιλαμβάνει και τη χώρα μας…

Διαβάστε ακόμη: