Σε μία χρονική συγκυρία κατά την οποία οι ισχυρές, αξιόπιστες και με καλά οικονομικά αποτελέσματα εισηγμένες εταιρίες της υψηλής κεφαλαιοποίησης κινούνται ανοδικά στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, παρατηρείται μια εντυπωσιακή εξαίρεση που αναπόφευκτα δημιουργεί ερωτηματικά!

Η μετοχή του ΟΤΕ, μιας εισηγμένης με υψηλή κερδοφορία, μόνιμη και εντυπωσιακή μερισματική πολιτική, όπου η διοίκηση του μειώνει μόνιμα τον αριθμό των μετοχών που κυκλοφορούν και ήδη προσεγγίζει ή και έχει αγγίξει το 51%, παρά την συνεχή άνοδο των «καλών χαρτιών» εντούτοις παραμένει εγκλωβισμένη στα ίδια επίπεδα!

Σε απλά λόγια η μετοχή του ΟΤΕ δεν σηκώνει κεφάλι!

Σε βαθμό που χρηματιστές, ανεξάρτητες Αρχές αλλά και παράγοντες της πιάτσας να εγείρουν ερωτηματικά του τύπου «ποιος και γιατί χειραγωγεί την μετοχή του ΟΤΕ», «ποιος την κρατάει χαμηλά και ποιος πουλάει»;

Η μετοχή του ΟΤΕ, της ιστορικής επιχείρησης που τελεί εδώ και χρόνια υπό την έλεγχο των Γερμανών της Deutsche Telekom (που παρεμπιπτόντως αποεπενδύουν από παντού) είναι μόνιμα εγκλωβισμένη σε επίπεδα γύρω των 15 ευρώ, σε μια συγκυρία που τα «καλά χαρτιά» έχουν κατά διαστήματα κάνει ράλι!

Τι συμβαίνει με την μετοχή του ΟΤΕ; Ποιος και γιατί την χειραγωγεί; Τα υπερκέρδη, η σταθερή μερισματική πολιτική, η συγκέντρωση των μετοχών (51%) από την Deutsche Telekom, οι υπεραξίες των ακινήτων, το μονοπώλιο, οι προμήθειες και οι φήμες ότι οι Γερμανοί τέλη του 2023 ή το αργότερο το 2024 πουλάνε και φεύγουν!

Τι συμβαίνει λοιπόν με την μετοχή του ΟΤΕ;

Μιας εταιρίας υψηλής κεφαλαιοποίησης, με υπερκέρδη, σταθερή μερισματική πολιτική, τεράστια ακίνητη περιουσία από την οποία προκύπτουν μεγάλες υπεραξίες και συγκέντρωση των μετοχών από τον βασικό μέτοχο;

Και όλα τούτα σε μια χρονική στιγμή κατά την οποία έχει αναπτυχθεί μια έντονη φημολογία στην αγορά, που δεν δύναται να διαψευστεί από τους εν Ελλάδι υπαλλήλους της Deutsche Telekom παρά μόνο από τους Γερμανούς – αφεντικά, ότι στην πρώην ιστορική ΔΕΚΟ, τον ΟΤΕ, γίνονται κινήσεις και διεργασίες προκειμένου η Deutsche Telekom να πωλήσει το ποσοστό της που ήδη έχει ξεπεράσει οριακά το 50%!

Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι η πώληση έχει αποφασιστεί για τα τέλη του 2023, το αργότερο εντός του 2024!

Η λογική της πώλησης των μετοχών και της αποχώρησης των Γερμανών από τον ΟΤΕ στηρίζεται σε διάφορους λόγους και αιτίες!

Κατ’ αρχήν η Deutsche Telekom φεύγει διεθνώς από τις συμμετοχές της!

Δεύτερον, πόνταρε στη δημιουργία μονοπωλίου στην ελληνική αγορά κυρίως στις οπτικές ίνες.

Το οποίο δεν πραγματοποιήθηκε καθώς όλοι οι μεγάλοι παίκτες μπήκαν στον χώρο των οπτικών ινών με πρώτη τη ΔΕΗ και στη συνέχεια τη Nova και τους υπολοίπους!

Ταυτοχρόνως θεωρείται ως μια καλή στιγμή για να πωλήσει ψηλά, καθώς την ίδια στιγμή έχει ανεβάσει τα ποσοστά της άνω του 50% και απολαμβάνει επί χρόνια πολύ καλή μερισματική απόδοση!

Ο ΟΤΕ έχει ταμείο, υψηλή κερδοφορία αλλά και μεγάλη ακίνητη περιουσία που λόγω της αύξησης των τιμών στο real estate καταγράφονται σημαντικές υπεραξίες!

Τέλος, ο εκσυγχρονισμός του ΟΤΕ σχεδόν ολοκληρώθηκε και οι Γερμανοί που αποτελούσαν τον προνομιακό προμηθευτή του, δεν έχουν πολλά ακόμη να του πουλήσουν…

Επομένως, με αφορμή την Δημόσια πρόταση που θα πραγματοποιηθεί και με δεδομένο το γεγονός ότι οι Γερμανοί ότι είχαν να κερδίσουν από τη μετοχή του ΟΤΕ το κέρδισαν τόσα χρόνια, πιθανόν πηγαίνουν για το τελευταίο μπαμ, την πώληση του πακέτου των μετοχών σε υψηλή τιμή, πολύ ανώτερη της τρέχουσας χρηματιστηριακής, η οποία παραδόξως παραμένει εγκλωβισμένη, προκαλώντας ερωτήματα στους νοήμονες της αγοράς!

Διαβάστε περισσότερα