To Mitsubishi Colt επιστρέφει στην αγορά μετά από 9 χρόνια. Το 2014 ήταν η τελευταία του χρονιά στην αγορά. Και το «πάτημα» που βρήκε η Mitsubishi για να «ρίξει» και πάλι στην αγορά το Colt, είναι το νέο Renault Clio. Καθώς πρόκειται για το ίδιο ακριβώς αυτοκίνητο με μόνη αλλαγή τα σήματα της ιαπωνικής εταιρίας.

Μην ξεχνάμε ότι η Mitsubishi είναι μέλος της συμμαχίας Alliance, με Renault, και Nissan στο σχήμα.

To νέο Colt είναι βασισμένο στην πλατφόρμα της CMF-B, της Renault. Θα φέρει αποκλειστικά 5θυρο αμάξωμα και θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Renault στην Μπούρσα της Τουρκίας. To αυτοκίνητο φέρει φώτα Led, τονισμένα πίσω φτερά, και «κρυφές» χειρολαβές στις πίσω πόρτες. Σε ό,τι αφορά τους κινητήρες η βασική έκδοση θα φέρει ατμοσφαιρικό ενός λίτρου με κιβώτιο μηχανικό 5 σχέσεων.

Η 2η επιλογή θα φέρει επίσης κινητήρα ενός λίτρου, turbo, με 6άρι μηχανικό κιβώτιο, ενώ η 3η θα είναι εξηλεκτρισμένη συνδυάζοντας κινητήρα 1.6 λίτρων με ηλεκτροκινητήρα με μπαταρία 1.2 kWh με αυτόματο κιβώτιο. To οδηγικό μενού θα φέρει τρεις επιλογές, My Sense, Sport και Eco με «επεμβάσεις» στη ροπή και στο σύστημα διεύθυνσης.

Στο εσωτερικό, αναλόγως της έκδοσης, η οθόνη ψυχαγωγίας θα είναι 7 ή 9,3 ιντσών ενώ οι πλούσιες εκδόσεις θα φέρουν ηχοσύστημα της Bose. Το Colt 7ης γενιάς, η πρώτη κυκλοφόρησε το 1962, αναμένεται στην αγορά της Ευρώπης τον Οκτώβριο. Για τη χώρα μας δεν έχουμε ακόμα ενημέρωση για το πότε αναμένεται.

Διαβάστε περισσότερα