search

REAL ESTATE

Νέα επεισόδια στο Κτηματολόγιο με «Λευκή απεργία» των εργαζομένων

Δεν υπάρχει καμία νομική εταιρεία, καμία εταιρεία μηχανικών, ειδικότητες απολύτως απαραίτητες για τις μετρήσεις και τις πιστοποιήσεις εγγράφων και ιδιοκτησιών!

Νέα επεισόδια στο Κτηματολόγιο με «Λευκή απεργία» των εργαζομένων

Συχνά πυκνά αναφέρομαι στα του Κτηματολογίου, που το έχω χαρακτηρίσει και Λερναία Ύδρα (τρώει εκατομμύρια συνέχεια) και παρόμοια χρονικά υπόθεση με την εκτροπή του Αχελώου.

Χθες μου τηλεφώνησε στέλεχος του οργανισμού, για να μου μεταφέρει το νέο μπάχαλο, όπου με πολύ πρόσφατη τροπολογία συστήνεται νέα υπηρεσία, η οποία ουσιαστικά θα έχει και δικαίωμα “καταχώρησης πράξεων”, αρμοδιότητα που μέχρι τώρα είχαν οι κατά τόπους Κτηματολογικές υπηρεσίες! Αποτέλεσμα, οι προϊστάμενοι και οι υπάλληλοι να κάνουν ουσιαστικά λευκή απεργία

Αν θυμάστε, είχα σχετικά πρόσφατα αναφέρει ότι στον διαγωνισμό που κέρδισαν οι εταιρείες Unisystems, Cosmote, Vodafone, Wind, δεν υπάρχει καμία νομική εταιρεία, καμία εταιρεία μηχανικών, ειδικότητες απολύτως απαραίτητες για τις μετρήσεις και τις πιστοποιήσεις εγγράφων και ιδιοκτησιών!

Αυτό ζητάνε τώρα και οι 45 προϊστάμενοι στα Κτηματολογικά Γραφεία, πέραν άλλων συναφών και απολύτως δικαιολογημένων αιτημάτων.

Για πόσο ακόμα αυτή η χώρα – που δεν έχει ακόμα Περιουσιολόγιο, θα μαλλιάσει η γλώσσα μου να το λέω – θα πληρώνει ερασιτεχνισμούς ή στη χειρότερη ύποπτα συμφέροντα;

Έλεος… Όσοι δεν το έχετε τσεκάρει, πριν λίγες ημέρες παραιτήθηκε και ο Στ. Κοτσώλης, γενικός διευθυντής του Κτηματολογίου, οδεύοντας στον όμιλο της Lamda Development.

Διαβάστε ακόμη: