Το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εξέδωσε ανακοίνωσε, εξαπολύοντας «πυρά» προς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με αφορμή τις δηλώσεις του Γιώργου Τσίπρα για την επαναφορά της απλής αναλογικής.

Σημειώνεται στην ανακοίνωση της ΝΔ ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να αποδεχθεί ότι η απλή αναλογική απορρίφθηκε από τους πολίτες με τον πιο εμφατικό τρόπο».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΔ για τις δηλώσεις του Γ.Τσίπρα:

«Η δήλωση του Γιώργου Τσίπρα για επαναφορά της απλής αναλογικής δείχνει ότι στον ΣΥΡΙΖΑ αρνούνται ακόμη και τώρα να αποδεχθούν την πραγματικότητα. Οι υπαίτιοι για το γεγονός ότι η χώρα δεν διαθέτει, ήδη, ισχυρή κυβέρνηση επαναφέρουν στο τραπέζι το εκλογικό σύστημα που απορρίφθηκε με τον πιο εμφατικό τρόπο από τους πολίτες στις 21 Μαΐου

Η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη ούτε μαθητευόμενους μάγους, ούτε ιδεοληπτικές εμμονές. Η χώρα χρειάζεται καθαρές λύσεις, σταθερότητα και προοπτική, τις οποίες εγγυώνται μόνο η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης».

Γιώργος Τσίπρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα επαναφέρει την απλή αναλογική

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιώργος Τσίπρας, μιλώντας στην ΕΡΤ το βράδυ της Πέμπτης, ανάφερε: «Θα την επαναφέρουμε (σ.σ. την απλή αναλογική). Το πότε θα την επαναφέρουμε δεν θα σας το πω».

Στη συνέχεια, εξηγώντας το γιατί επιμένει στην απλή αναλογική, ο κ. Τσίπρας είπε ότι «είναι το πιο δημοκρατικό σύστημα εκλογής και λόγω ισοτιμίας της ψήφου και σπρώχνει τα κόμματα σε μια κουλτούρα συνεργασίας».

Σύμφωνα με τον ίδιο «είναι καλύτερο να υπάρχουν περισσότερα από δύο κόμματα σε μια κυβέρνηση γιατί αποτρέπει πολλά άσχημα πράγματα να γίνουν».

Παράλληλα, ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε ως «καθυστέρηση ορισμένων κομμάτων να μην ενισχύσουν την προοπτική αυτή» συμπληρώνοντας ότι «την “έκαψαν” τα κόμματα της αριστεράς με πρώτο το ΚΚΕ».

Διαβάστε περισσότερα