Ο Αλί Γιουκσέλ, ο οποίος εξελέγη βουλευτής στο Ικόνιο με το Κόμμα Ευημερίας στην Τουρκία, αποδείχθηκε ότι έχει τρεις συζύγους. Οι υπερασπιστές των δικαιωμάτων των γυναικών αντέδρασαν στην είσοδο της Γιουκσέλ στο κοινοβούλιο και ζήτησαν την αποπομπή του.

Σε συνέντευξή της, η Ντιλμπέρ Γιουκσέλ, η τρίτη σύζυγος του Γιουκσέλ, δήλωσε ότι είχε ερωτευτεί τον σύζυγό της όταν ήταν 11 ετών και χαρακτήρισε τον τρίτο γάμο ως «δικαίωμά» της.

Ο Αλί Γιουκσέλ αρνήθηκε τους ισχυρισμούς με δήλωσή του στον λογαριασμό του στο Twitter.

«Πρώτα απ’ όλα, θα πρέπει να γίνει γνωστό ότι οι λεπτομέρειες που αφορούν την ιδιωτική μου ζωή και ιδιαίτερα την οικογενειακή μου ζωή εμπίπτουν στο πεδίο της ιδιωτικής ζωής. Οι ειδήσεις που με αφορούν δεν είναι τίποτα περισσότερο από φήμες».

Η Τζανάν Γκιουλού, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γυναικείων Συλλόγων της Τουρκίας, κατήγγειλε ότι το άτομο αυτό παραβιάζει τον Αστικό Κώδικα και δεν μπορεί να είναι μέλος του κοινοβουλίου, ενώ στηλίτευσε και τους νομοθέτες επειδή κατήργησαν άρθρο στο Σύνταγμα που επιτρέπει το θρησκευτικό γάμο, χωρίς πολιτικό.

«Αυτό το άτομο μπορεί να πάρει όχι 4, αλλά 34 συζύγους. Διότι υπάρχει ένα άρθρο του Συντάγματος που έχει παραβιαστεί και έχει καταργηθεί από το 2016. Υπήρχε ένα άρθρο “Χωρίς επίσημο γάμο δεν μπορεί να γίνει θρησκευτικός γάμος” και αυτό καταργήθηκε. Αν υπάρχει εγκληματίας εδώ, είναι το κοινοβούλιο που ενεργεί ενάντια στον Αστικό Κώδικα της Τουρκίας».