Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μπορεί μετά τη συντριπτική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Μαΐου να έχει διακηρύξει ότι «αποτέλεσε μια στρατηγική ήττα της απλής αναλογικής και ταυτόχρονα ήττα της στρατηγικής μας για την απλή αναλογική», ωστόσο ο υποψήφιος βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Γιώργος Τσίπρας, ανακοίνωσε, μιλώντας στην ΕΡΤ, ότι τα σχέδια της Κουμουνδούρου είναι η επαναφορά της.

Συγκεκριμένα, ο κ. Τσίπρας είπε χαρακτηριστικά το βράδυ της Πέμπτης: «Θα την επαναφέρουμε (σ.σ. την απλή αναλογική). Το πότε θα την επαναφέρουμε δεν θα σας το πω».

Στη συνέχεια, εξηγώντας το γιατί επιμένει στην απλή αναλογική, ο Γιώργος Τσίπρας είπε ότι «είναι το πιο δημοκρατικό σύστημα εκλογής και λόγω ισοτιμίας της ψήφου και σπρώχνει τα κόμματα σε μια κουλτούρα συνεργασίας».

Σύμφωνα με τον ίδιο «είναι καλύτερο να υπάρχουν περισσότερα από δύο κόμματα σε μια κυβέρνηση γιατί αποτρέπει πολλά άσχημα πράγματα να γίνουν».

Παράλληλα, ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε ως «καθυστέρηση ορισμένων κομμάτων να μην ενισχύσουν την προοπτική αυτή» συμπληρώνοντας ότι «την “έκαψαν” τα κόμματα της αριστεράς με πρώτο το ΚΚΕ».

«Δυστυχώς η ΝΔ υπερασπίζεται μετά μανίας μια τέτοια καθυστέρηση. Εμείς φέραμε την απλή αναλογική γιατί ήταν πάγιος πόθος και αίτημα της δημοκρατικής παράταξης» κατέληξε ο Γιώργος Τσίπρας.

Διαβάστε περισσότερα