search

ΣΠΟΡ

Μουντιάλ 2022: Η Στεφανί Φραπάρ γράφει ιστορία- Για πρώτη φορά σφυρίζει γυναίκα

Η FIFA όρισε τη Στεφανί Φραπάρ ως πρώτη διαιτητή στην αναμέτρηση Κόστα Ρίκα- Γερμανία, που θα διεξαχθεί στο Al Bayt Stadium για τον πέμπτο όμιλο του Μουντιάλ 2022.

Στεφανί Φραπάρ

Η Στεφανί Φραπάρ θα γράψει ιστορία στο Κατάρ αύριο, Πέμπτη, καθώς θα γίνει η πρώτη γυναίκα διαιτητής που θα σφυρίξει σε αγώνα Μουντιάλ.

Η FIFA όρισε τη Γαλλίδα ως πρώτη διαιτητή στην αναμέτρηση Κόστα Ρίκα- Γερμανία, που θα διεξαχθεί στο Al Bayt Stadium για τον πέμπτο όμιλο του Μουντιάλ 2022. Μάλιστα και οι βοηθοί της Φραπάρ θα είναι γυναίκες διαιτητές, η Βραζιλιάνα Νεουζά Μπακ και η Μεξικανή Κάρεν Ντίαζ Μεντίνα.

Μουντιάλ 2022: Η Στεφανί Φραπάρ γράφει ιστορία- Για πρώτη φορά σφυρίζει γυναίκα

Έτσι, η 38χρονη θα προσθέσει άλλη μία ιστορική στιγμή στη σταδιοδρομία της, καθώς ήδη έχει σφυρίξει σε αγώνα για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου ποδοσφαίρου, τον Μάρτιο, σε ματς του Champions Leauge- το 2020- αλλά και στον τελικό του UEFA Super Cup ένα χρόνο νωρίτερα.

Άλλες δύο γυναίκες διαιτητές έχουν επιλεγεί από τη FIFA για το Μουντιάλ στο Κατάρ, η Σαλίμα Μουκανσάνγκα από τη Ρουάντα και η Γιαπωνέζα Γιαμασίτα Γιοσίμι. Πέρα από τις Μπακ και Ντίαζ Μεντίνα, η Αμερικανίδα Κάθριν Νέσμπιτ έχει κληθεί επίσης ως βοηθός.

Μουντιάλ 2022: Στεφανί Φραπάρ

Η Φραπάρ είναι διεθνής διαιτητής από το 2011 και την τελευταία τριετία έχει κάνει όχι απλά βήματα, αλλά τεράστια άλματα για την καθιέρωση της στη διαιτητή ελίτ…

Αφού το 2018 επιλέχθηκε από τη FIFA για να διευθύνει τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου U-20 στη Γαλλία μεταξύ της Ισπανίας και της Ιαπωνίας, τον επόμενο χρόνο διαιτήτευσε τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου γυναικών μεταξύ της Ολλανδίας και των Ηνωμένων Πολιτειών και από το 2019 συμπεριλήφθηκε από τη γαλλική Ομοσπονδία στη λίστα των διαιτητών της Ligue 1.

Τον Απρίλιο εκείνης της χρονιάς διαιτήτευσε τον πρώτο της αγώνα στο γαλλικό πρωτάθλημα (Αμιάν-Στρασβούργο) και τον Αύγουστο του ίδιου χρόνου η UEFA της έδωσε την ευκαιρία να είναι η διαιτητής στον τελικό του Ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ (Λίβερπουλ εναντίον Τσέλσι).

Αυτός ο ορισμός ήταν ο προπομπός για την επιλογή της στην τελική φάση του Euro 2020 (που λόγω κορωνοϊού έδινε το 2021), ενώ έχει διαιτητεύσει και αγώνες Champions League (ο τελευταίος ήταν η φετινή αναμέτρηση Ρεάλ Μαδρίτης-Σέλτικ στο Μπερναμπέου).

Κι η παρουσία τριών γυναικών σε ρόλο διαιτητή σε αγώνα Μουντιάλ από μόνη της είναι ένα κοσμοϊστορικό γεγονός, αλλά σίγουρα αποκτά άλλη διάσταση καθότι συμβαίνει στο Κατάρ.

Διαβάστε ακόμη: