Ο Πρόεδρος της Παρί Σεν Ζερμέν ερευνάται για υπόθεση απαγωγής και βασανιστηρίων ενός Γαλλοαλγερινού λομπίστα. Για την υπόθεση, στην οποία φέρεται να εμπλέκεται ο αθλητικός παράγοντας από το Κατάρ, διορίσθηκαν τρεις ανακριτές στο Παρίσι, ενώ, υπάρχουν αναφορές για κατοχή κρίσιμων πληροφοριών, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η Figaro.

Η υπόθεση αφορά τη φερόμενη απαγωγή και τα βασανιστήρια εις βάρος του 42άχρονου λομπίστα, Τάγιεμπ Μπεναμπντεραμάν, ανέφερε η Equipe. Ο Νασέρ Αλ – Κελαϊφί αρνείται όλους τους ισχυρισμούς εναντίον του και έχει διαμηνύσει ότι η υπόθεση θα «λάβει τον δρόμο της Δικαιοσύνης».

Ο Μπεναμπντεραμάν καταγγέλλει ότι κρατήθηκε για έξι μήνες στο Κατάρ, από τον Ιανουάριο του 2020, ισχυριζόμενος ότι είχε στην κατοχή του έγγραφα με πληροφορίες για τον Αλ – Κελαϊφί. Οι νομικοί του εκπρόσωποι, Ματρέ Ρομέν Ρουίθ και Γκαμπριέλ Βεϊνάρ, ανέφεραν ότι είναι «πολύ ικανοποιημένοι» με την απόφαση για τη διερεύνηση της υπόθεσης.

Η υπόθεση φέρεται να συνδέεται με έγγραφα σχετικά με την ανάθεση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ, καθώς και την εξασφάλιση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026 και του 2030 στη BeIN, της οποίας ο Αλ – Κελαϊφί είναι Πρόεδρος.

Ο Γαλλοαλγερινός λομπίστας υποστηρίζει ότι κρατήθηκε για έξι μήνες στο Κατάρ μετά τη σύλληψή του, τον Ιανουάριο του 2020 και πως βασανίσθηκε κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου πριν τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό. Στη συνέχεια, περιγράφει ότι τού επετράπη να φύγει τον Νοέμβριο, αφού προηγουμένως είχε υπογράψει έγγραφο με το οποίο υποσχόταν να μην αποκαλύψει «ευαίσθητα» έγγραφα που συνδέονται με τον Αλ – Κελαϊφί.

Ο 49άχρονος παράγοντας είχε τεθεί στο στόχαστρο έρευνας και στο παρελθόν, για τη σχέση με το πρώην μέλος της FIFA, Ζερόμ Βακλ, όμως, αθωώθηκε. Ο Νασέρ Αλ – Κελαϊφί ήταν μέλος της οργανωτικής επιτροπής του Παγκοσμίου Κυπέλλου και αποτελεί τον Πρόεδρο της Qatar Sports Investments (QSI). Ως παίκτης του τένις κατά το παρελθόν, είχε φθάσει στο 995 της παγκόσμιας κατάταξης, το 2002· έγινε Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Παρί Σεν Ζερμέν, μετά την εξαγορά του γαλλικού συλλόγου από την QSI, το 2011.

Διαβάστε ακόμη: